144

Анонимен

преди 9 години

"212 прекалено си елементарен , не ставаш за спор , просто не разбираш нищо от макроикономикта за това си безинтересен"А ти па си много убаф!

143

Анонимен

преди 9 години

Днес се навършват 100 години от началото на ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНАТова ако не е повод да се замислим. С тези санкции какво ни чака:1. Поскъпване на горивата2. Обедняване на голяма част от европейците3. Заедно с горивата (газ) ще поскъпнат ел.енергията, храни, облекла, услуги. Факта, че след П.С.В. в Русия побеждава комунизма не е случаен, през 1918-1919г в редица европейски държави има революции не е за пренебрегване (вижте историята) Какво ни чака- отговорете си сами.

Ще си платите и то сурово. С лихвите и лихви върху лихвите. Никой няма право да завзема чужда територия. Който го направи е откровен фашист и последовател на Адолф Хитлер. Затова и Путин е фашист. Добре е учил немски руският фашист, с радост чете всяка вечер "Моята борба" и пропагандните трудове на д-р Йозеф Гьобелс. Преди 3 години обявиха на търг оригиналните трудове на Гьобелс и някой ги купил. Да не би случайно да е бил Путин? Санкции, санкции, санскции. Само санкции ще оправят проблема.

141

Белята

преди 9 години

До Анонимен-9 : Я вземи прочети повече за икономиката на Русия. Само да ти подскажа--45 % от европейските коли се правят там. Ти си мислиш, че караш френско Рено, но то е руско производство. И най-важното - виж колко е относителния дял от БВП от продажбата на нефт и газ ! За да не пишеш неверни неща, де ! И вместо да ти набиват информация в главата -- вземи сам да мислиш с нея.

140

Анонимен

преди 9 години

Виждам пак сумати Русофоби... не ви ли писна от комунизъм бе... ей тоя народ няма оправия... !

139

Анонимен

преди 9 години

"208 а кво ще ядат руснаците като спрат газта"Ти не се грижи за руснаците какво ще ядат, руснаците снабдяват цяла европа с пшеница, какво ще яде еврпопа ако руснаците спрат пшеницата, с какво ще се грее европа ако руснаците спрат газта. Газта я продават скъпо не за да ядат, а за да купуват скъпи западни стоки като мерцедеси но може и без мерцедеси да живеят. А европа не може без газ. И запада беснее че купува скъп газ вместо да го източва без пари от третия свят, но Русия не е третия свят.

138

Анонимен

преди 9 години

Съвремения свят е така устроен, че соловите играчи несъобразяващи се с интересите на останлите са обречени на неуспех, така че Путин и Русия с това непрекъснато противопоставяне спрямо останалия нормален свят рано или късно ще доведе до нов колапс руската икономика

137

до 204

преди 9 години

Защо през декември?Още през октомври спират газа за Европа и да ги видим тогава кво ша правят.Техния газ не им стига и ще трябва или да затварят предприятията или да спрат газа за домакинствата.А руснаците може да заявят като хамериканците,че имат жизнено важни национални интереси в Украйна и да си влязат,та да не влиза НАТО.

136

Анонимен

преди 9 години

В момента Русия е най-големия потребител на хай-тек продукти от ЕС и САЩ(но не смартфони и лаптопи) а промишлен хай-тек.Програмата им предвижда около 1 трил. в следващите 5-10 години за развитие на тази сфера в Русия.Не мисля че с лека ръка която и да е европейска компания ще отхвърли възможността за потенциална печалба в милиарди.Като относителен дял хай-тек сектора е малък в търговския баланс ЕС-Русия,но в абсолютен е най-голям.ЕС политиците и медиите представят само относителния дял.

135

Анонимен

преди 9 години

През декември да им спрат газта на еврогейците и тогава ще падат правителства вече. Братушките всячески се опитват да спрат избиването на народа от югоизточна украйна, а еврогейците на бой налитат.

134

Анонимен

преди 9 години

Новите санкции на ЕС: Русия да се готви за затягане на коланитеда не стане накрая ЕС да затяга коланите.

133

Борнео

преди 9 години

За всяко удоволствие се плаща, за Крим още повече.Най лошо е, че за кефа на Путин ще плати пак мужика.Животът в Русия е в постоянна хиперинфлация-докато се обърнеш и пак се обезценил в пъти.

132

@№$

преди 9 години

До СпонгиДа, спонго, ама от тоя всичкия народ имато повече образовани и конкурентни от колкото например население имат съединените щати.. промито мозъче ограничено:)

131

Анонимен

преди 9 години

Ако руснаците издържат до октомври,санкциите ще паднат.ЕС не може да си позволи никакъв икономически растеж през 2015.Растежа идващ от Китай и дърпащ европейските икономики,ще бъде минимален в такъв случай,защото ще компенсира загубите от санкциите срещу Русия.

130

Анонимен

преди 9 години

186 Такова че трябва да пишеш година за 3-4 дневните ми джобни . *** си остава тъпо като лютите чушки в една бг. песен.

129

Спонги

преди 9 години

До Анонимен 191Индия човешки ресурси. Ха ха ха ха ха . Един и половина милиарда ***, от тях един милиард и 400 милиона неграмотни и слабограмотни. То и България е с човешки ресурси като тях - има 10000000000 роми. Ха ха ха ха ха ха .

128

Анонимен

преди 9 години

Русия,Китай и Индия-страните,които дърпат икономическия растеж на ЕС и САЩ.Русия природни ресурси,Китай и Индия човешки.Миналата година китайците прокараха закон,ако чужда компания иска да произвежда в Китай трябва да създаде смесена компания с китайско участие и да сподели технологиите си.Европейските и американските компании безропотно го приеха,защото ако китайците ограничат пазара си,икономиките им щяха да изпаднат в дългосрочна рецесия.С Русия е подобна ситуацията,но в по малък мащаб.

127

Анонимен

преди 9 години

177 и кой е собственик на Юкос (Леонид Невзлин и Владимир Дубов) не ни занимавай с търканици м/у олигарси.

126

Спонги

преди 9 години

До независим 167Свободна? Колко да е свободна. Колкото да убият някоя журналистка или да вкарат някой Главен Редактор в затвора, толкова е свободна руската преса.Русия ще си плати за варварския акт със свалянето на самолета и със започ1ването на войната в Източна Украйна. Жалък Тиранин е Путин. Всички диктатори имат един и същ край. Джуджето няма да направи изключение. за сега остава презрението на Цивилизования Свят.

125

Анонимен

преди 9 години

Даам виждам,че руските медии финансирани от НПО организации започват да вещаят тежка картина за Русия.Което ме навежда на мисълта,че Путин и руснаците са си го преместили от единия крачол в другия след разтръбените санкции по всички западни медии от миналата седмица.В момента икономиката на Европа е много по зависима от Русия отколкото някога е била.Играе се ва банк,ако стане стане да пробваме,ако ли не пак ще си търгуваме с Русия.