27

Анонимен

преди 11 години

искам да попитам др. игнатов защо в Родопите има мюсюлмански религиозни училища. Учи каквото учи и най-много часове по коран. затова там името си не могат да напишат и по цял ден се гъзурчат. Това ли е светксото образование, др. министър. В никое училище в страната не се преподава библията директно, а адаптирана в учбници с другите религии, а там -коран

26

Анонимен

преди 11 години

Голяма част от 10-те заповеди са истински псевдоморал. Като това да почиташ измислени същества от книжки с легенди. И как въобще някакви си книги с приказки може да служат за морални устои на съвременно общество?! Що за абсурд?

25

Анонимен

преди 11 години

Явно не вярваш, че в днешно време има наистина морални, а не "псевдоморални" хора. Обаче грешиш. Разбира се, че истински вярващия човек се стреми да бъде по-добър и става по-добър. Десетте заповеди не ти ли харесват? Толкова ли е трудно да се спазват?!

24

до 3

преди 11 години

Май си мислиш, че преподават Библията и преподават сухи псалми, притчи, влизат попове и почват да говорят напевн?!. Толкова и разбираш- преподават се добродетели по един достъпен начин, как да помагаш, да не си зъл, пречупено през съвремието преподавателите са млади-теолози. Има СИП и ЗИП и има желаещи деца да учат вероучение. Много от вас не знаят какво да правят като влязат в църква, не знатя как се празнува и защо христ, празници. За твоя справка в Гермаия се плаща и църковен данък...

23

Анонимен

преди 11 години

Наглоста на "светият" синод край няма !

22

Анонимен

преди 11 години

Религията проповядва омраза и хомофобия. А гейовете са възпитани и интелигентни,те могат да научат децата на културно поведение и спретнат вид...

21

до 18

преди 11 години

Балъченце малко, "секса и чалгата, наркотиците и проституцията, насилието" също като религията, НЕ СЕ ИЗУЧАВАТ В УИЛИЩЕ! А и след десет години това поколение ще е на 24-25 и тепърва ще започва да осъзнава, къде се намира!

20

ss

преди 11 години

Do 18 kato ne ti haresva prashtai si decata i vnucite v manastir i priemai koito iskash za svoi vodach ! Ako ne mojesh da vazpitavash domochadieto ne e nash problem tova da palnqt glavite NA NASHITE DECA s religiq ( predpo4itam matematika,fizika i t.n. )

19

до 18 от Жоро

преди 11 години

Да питам като 19 - какво общо има НЕУЧЕНЕТО на религия с чалга, наркотици и проституция? Защо всеки който не е промит, религиозен мозък, веднага скача с този напълно лишен от смисъл довод? Нали не си въобразяваш, че религиозния псевдо-морал може по някакъв начин да помогне на някой да стане по-добър? Едва ли има толкова глупави хора да вярват в това...

18

до 11

преди 11 години

Има много общо защото според християнството секса е "тайнство" и всеки един мъж трябва да има една жена. Както и семейството, което е благословено от Бога, а не както сега- кой с когото свари, а после- невъзпитани деца, нещастни деца и т.н!

17

дo 11

преди 11 години

Какво общо има "пращенето" и ученето на религия в училище? Може би извратения религиозен морал, че секса е нещо грешно и забранено? Я отиди и си удари една ..... моля те, да вземеш да се успокоиш!

16

до Жоро

преди 11 години

Но секса и чалгата, наркотиците и проституцията, насилието- имат, нали? След 10 години когато това поколение издава закони и властва да не се чудиш откъде е дошло злото...А и сега- не се чуди, че стремглаво вървим към дъното! Така ще докато не се покаем и не приемем отново Христос за наш водач и като хора и като държава! А този министър е срам за поста, който заема, както и за позицията му по конкретния случай.

15

ss

преди 11 години

Edno hubavo neshto da chuq dnes :) koito iska religiq da hodi na carkva !!! ne v uchilishte !!!

14

Анонимен

преди 11 години

Който иска да учи религия да заповяда в църквата на неделно училище, а не да затормозяват и задължават децата - в училище учат и хора с други вери не само с християнството. Настояването на Църквата за часове по религия показва нейната безпомощност да да привлече младите хора на своя страна и тогава идва методът на задължението, много използван от всяка религия подход.

13

Жоро

преди 11 години

Най-после една нормална позиция от това правителство. Религията няма място в училище. Религиозни, промити мозъци, разкарайте се в третия свят при останалата непросветена ***!

12

Анонимен

преди 11 години

Продажник! Слуга на сатаната

11

до Б.Борисов

преди 11 години

Призовавам Премиера веднага да отстрани този неверник! Как не те срам Игнатов- мижитурка смешна!

10

dds

преди 11 години

ignatov-satanist

9

до 9

преди 11 години

Щом мислиш, че министъра е прав, тогава не се чуди, защо дъщеря ти ще започне да се плющи на 14, понеже ще е научена вече в часовете за "репродуктивно здраве", че трябва само да ползва презерватив и да я кара по "светски" :)

8

Анонимен

преди 11 години

Браво Бойко! Мачкай кумонистите!