195

Анонимен

преди 12 години

191,чаках отговор за добив на естествени горива които не е свързан с екологични проблемиявно рубладжиите разбират сам руски

194

за 194

преди 12 години

Николов, това че си платено *** си и твой проблем. Ако изобщо си Николов, което е съмнително.

193

Анонимен

преди 12 години

Шистовият газ няма как да е по-евтин от конвенционалният природен газ, защото химикалите, които се помпат в земята, освен че замърсят са и скъпи! Имаме замърсена природа + скъпо гориво!

192

Василев

преди 12 години

Обаче какво се оказа, руските *** нямат технология за извличане на шистов газ!!!Е баси и майтапа!!!Като настройват нашите червенотиквеници против щистовият газ, поне да вземат да се извинят за Станишевата зима без газ!!!Гарантирано от ГЕРБ!!!

191

Николов

преди 12 години

Освен че си анонимен си и доста *** и неинформиран.Полша има силна икономика и в момента е една от страните които нямат проблеми с кризата.Що се отнася до шистовия газ то той ще се добива и България, в това няма никакво съмнение. Ако сега ГЕРБ се откажат и прогонят американците, след някоя и друга година комунистите пак ще се доберат до властта и ще харижат добива на господарите си от русия. Когато газпром почне да добива газ, всички ние ще разберем що е то антиекологично производство.

190

Анонимен

преди 12 години

Методът, който използват за добиване на шистов газ, се нарича хидравличен удар. Той включва вкарването на вода, пясък и химикали на 2.500 метра дълбочина под земята. Самият удар е като малко земетресение. Огромният натиск разцепва скалата и освобождава газа. За да се постигне удар имате нужда от пробивна течност, смес от над 596 химикала, от непроизносимите и неизвестните, до твърде добре известните! Инхибитори на корозия, сгъстители, киселини, биоциди, изсушаващи елементи, желиращи елементи. А отстрани на цистерните пише: Просто добавяме вода. Всяко пробиване изисква между един и седем милиона галона вода! Всеки път, когато се връщат и използват вече пробита шахта, трябва отново да се добавят от един до седем милиона галона вода. Една шахта може да се използва до 18 пъти!Естествено, никаква технология не е способна да канализира целия освободен газ и той свободно се разпространява в почвата и всички подпочвени води по пътя си към земната повърхност. За капак остатъчните води от процеса се изхвърлят в реките и полетата, като водят след себе си болести и смърт.

189

Анонимен

преди 12 години

Едно време не говореха ли и за пренасянето на петрол с танкери по океаните, че било безопасно? Ъъъ, аз до колкото зная там дето се е обърнал танкер с петрол щетите винаги са били сериозни. Не напразно и Бритиш Петролиум отнесе сериозни глоби заради оня залив дето стана един разлив миналата или по-миналата година. Същото ще бъде и с това, уж безопасно, безопасно и като стане гаф ще си цифрим един друг на раменете.

188

за 188

преди 12 години

При добиваш на шистов газ терена как се рекултивира? Никак.

187

Анонимен

преди 12 години

Така и не разбрах имаме ли газ или нямаме.

186

123

преди 12 години

А някой мисли ли си, че месечната сметка за парно ще стане 10,00 лв?

185

Анонимен

преди 12 години

Дайте пример на добив на естествени горива които не е свързан с екологични проблеми?

184

за 183

преди 12 години

Имаш ли представа какво означава да помпаш токсични химикали в земята в продължение на 300 години? Нямаш представа, защото си умен колкото чехълче.

183

:)

преди 12 години

Все си мисля, че тази земя струва повече от няколко милиарда. А какво струва няколко милиарда ли? Бюджетът на едно от министерствата за няколко години.

182

Демон

преди 12 години

Бойко трябва да обслужва интересите на своите господари - богатите еврей, господарите на САЩ. Естествено това ще бъде отново за сметка на народа ни - глад, мизерия и вече смърт. Какво значение има, че ще измрат десетина хиляди души от региона. Важното е Шеврон да изкара няколко милиарда от шистовия газ!!!

181

за 181

преди 12 години

ахахахахахахахаха ти нищо не каза, я повтори, демагог

180

СТРАНДЖАТА original

преди 12 години

Ако се потвърдят предположенията - имате ли представа какво представлява един трилион кубически метра... - 1 000 кубически километра и запаси за триста години... - дори на таварисшч *** му изтръпват зъбите при тия числа...

179

Анонимен

преди 12 години

Полша и Румъния когато си стабилизират икономиките континентите ще са се вече преместили. Тия държави никога не са били икономически добре. Абсолютна демагогия. Ако румънците са толкова ***, че да си отровят земята, тяхна си работа. По-добре да купуваме газ от тях, вместо да си отровим нашата земя и после да плащаме огромни глоби заради екологичното замърсяване.

178

Анонимен

преди 12 години

Аз подкрепям проучването за полезни изкопаеми в България и смятам че всеки които пречи на това е наследник на фанатиците които изгориха Джордано Бруно.

177

Василев

преди 12 години

Газпром ви съдира 5 кожи и плащаме цена от 450-500 долара за 1000кубика.Вие чий *** дървите като защитавате тезата ,че газта е пагубна за България???

176

Анонимен

преди 12 години

Подкрепата за шистовият газ е само от платени агенти. Никой нормален човек не подкрепя тази безумна инициатива. Само продажниците.