133

baykolu

преди 14 години

Само да те допълня!Кое е успех?! Дали някой си прави илюзии, че със забрани ще спре пушенето?! Защото това явно не се получава, въпреки тоталната забрана в някои страни. Или успех е само ...когато на Вуте му е зле?! Всъщност, ако не се приеме моето "несериозно предложение" и се наложи тотална забрана на пушенето по кръчмите ще се случи точно това! Хората пак ще си пушат, само че ще им е гадно! Е, ако това е сероизно отношение, ако това е целта, съгласен съм! Ще преживеем и тази гавра!

132

Бен Гън

преди 14 години

За бога братя не забранявайте пушенето на обществени места. Нашите събратя мюсюлмани ще останат без поминък и ще трябва да емигрират и да напуснат България ако им унищожите поминъка с тази забрана. Изпуши кутия цигари-нахрани едно българско мюсюлманче.

131

Nobody

преди 14 години

А, докторке, тамън ми кацна... Да попитам - след като с половинчати мерки няма да стане и след като тютюнопушенето е толкова вредно, защо не се забрани със закон и да се криминализира по подобие на наркотичните вещества, а само ще се ограничава правото на свободно придвижване и престой на определена група граждани?

130

д- р Куин

преди 14 години

до baykolu Половинчатите мерки няма да доведат до успех.Или трябва да има забрана на тютюнопушенето в заведенията или да няма.Предложението ти звучи несериозно.

129

Пушач

преди 14 години

а само пушачите ли замърсяват въздуха? искаш ли да идем на орлов мост по обяд и да поседим 20 мин, 10 мин ще пуша, 10 няма да пуша и да видим дали проблема е в цигарите

128

Пушач

преди 14 години

Не мога да ви разбера бе хора, всичко е до избор, има си заведения които са обособени както за пушачи така и за непушачи. Пуша от 4 години, на 23 съм, винаги когато съм сред хора, на пейка в парка или някъде другаде където има хора които евентуално биха се възпротивили,питам дали мога да пуша. По-скоро всичко е до възпитание. все пак както казаха по-долу, някои не харесват и дебелите жени които се тъпчат непрекъснато по улиците, ама не можем да им забраним да излизат нали? Просто се уважавайте

127

Ясна месечина

преди 14 години

"А аз не искам заради твоите вноски от 600 лв. годишно в бюджета, децата ми да лежат по онкоболници и държавата да им плаща лечението."Тук възниква един въпрос:Защо пушачите имат право на избор - могат да пушат на обществени места, а не пушачите нямат право да дишат чист въздух?

126

Nobody

преди 14 години

Точно така! Аз снощи видях как един непушач отчаяно се опитва да излезе от Син Сити, а охраната го блъскаше обратно, щото не е достигнал определеното ниво на опушеност.... Освен това - не само пушачите във фирмата могат да подвеждат с необмислените си решения, това могат да го правят и фригидните, и бременните, и тея в критическа възраст, та дай всички под ножа...То бива, бива, ама се оляхте вече...

125

baykolu

преди 14 години

Е точно за избора е цялата дискусия!Аз от самото начало повтарям, че да има избор за всички, е най добрият вариант!Нека собсвениците на кръчмите преценят, дали да се пуши или не в тяхното заведение! Пък ние да избираме, дали да ходим в бар за пушачи или за непушачи! Смятам, че няма нищо по нормално и по демократично от това! Така няма да се налага на непушачите да дишат чужд дим или пък да се принуждават пушачите да се чувстват втора категория хора! Щото, както е тръгнало, утре някой по същата логика може да забрани в ресторантите да се яде скара примерно! Нещо също толкова законно и канцерогенно, почти колкото цигарите, и тогава ще дискутираме, трябва или не трябва да си ядем кебапчето на масата или отпред, пред ресторанта.....

124

дискусия

преди 14 години

Видно е, че пушачите проявяват нетолерантност - дори и на стадиона, или на плажа или в планинната или в градинката - сядат до теб - палят си цигарата и те одимяват!! Почти никой не питай дали ще пречи! Това е нещото което пречи. Защо в театрите не е разрешено да се пуши тогава, ама има места, където това е недопустимо. Нямя да има забрана да се пуши, има забрана за тровене на околоните!!!! Доказано е, че цигареният дим води до онкозаболявания, които в БГ за жалост са нелечими.

123

Д-р Куин

преди 14 години

"Въпреки това, пушачите са склонни да проявяват разбиране"Пушачите НИКОГА не са проявявали разбиране към непушачите, дори напротив.Потъпквали са техните права, като не им дават възможност да дишат чист въздух и са ги оставяли без избор.

122

Бат Веско

преди 14 години

И що се излагате с тия глупости,кои били по работоспособни рЪзбишшш ли:)))Пуачите или непушачите...Тия дето пушат от време на време сигурно :) Та отговора на въпроса е :Тия които имат нещо в главите...Ае пииис брадърс енд систърс :)

121

do 107

преди 14 години

а мен като ме отвращават дебелите жени които се тъпчат по цял ден какво да кажа? миришело и, ми то мирише и от колите, дай да забраним и колите, мирише и от други работи,да не изброявам всички, ама никой нищо не казва... това си е дискриминация.

120

до 115

преди 14 години

А аз не искам заради твоите вноски от 600 лв. годишно в бюджета, децата ми да лежат по онкоболници и държавата да им плаща лечението, заради такива безотговорни личности като теб.

119

baykolu

преди 14 години

Никога не съм се напъвал да правя някакви *** обобщения от типа, мъжете са такива, жените са онакива или софиянците са свестни, селяните не струват. Нещо повече, смятам че подобни приказки са пълна глупост, тъй като всеки е различен и уникален. Не мога обаче да не забележа един факт. Той сам се набива на очи. В цялата дискусия до тук, в нито един коментар на пушач, не видях нетолерантно отношение към непушачите. Не видях такива откровено обидни квалификации и самочувствие за "последна инстанция" Всички пушачи искат само едно - елементарно зачитане на тяхното мнение и елементарни условия, за да могат да упражняват една законна дейност! Никой не е казвал, че не трябва да съществуват ограничения, че трябва да се пуши навсякъде, че не трябва да има никакъв контрол! Въпреки, че пак повтарям, става дума за нещо което не е забранено от закона, а както знаем, всичко не забранено е разрешено, т.е. законно! Въпреки това, пушачите са склонни да проявяват разбиране, да се съобразят с мнението на останалите, че и да им угодят даже! Точно обратното се наблюдава в мненията на непушачите! Изпълнени са, в голямата си част, с разяждаща злоба и преливат от обиди. Нищо градивно няма в тях, няма и идея за толератност и взаимно зачитане. Съдържат единствено и само отрицание! Само забрана! Само противопоставяне! Стига се до там, че да се обвиняват пушачите, че били изпълнени с отрицателна енергия или пък с някакво си нервно напрежение.... А всъщност, отрицателната енергия, нечовешкото отношение и тоталното отрицание съществува основно в противната страна...

118

Бат Веско

преди 14 години

И да добавя готините страни за нас пушачите: 1.Пушим в пъти по-малко,тоест хем не се тровим толко,хем парички спестяваме!В бг пуша по кутия и нещо ако имаш силна вечер по заведенията..В чужбина по 10на цигари за цялата вечер.. 2.Страшно много социални контакти!Голям кеф е да излезеш на въздух от бара,хем да се разтъпчеш,хем да си полафиш с напълно непознати пушачи отпред!Аз лично имам вече няколко приятелства,създадени по този начинпп Бъдете по толерантни един към друг-отивам да дръпна една:)

117

Д-р Куин

преди 14 години

Прасчо,пушачите винаги могат да те подведат с необмислените си решения, както и да докарат фирмата до фалит.Непушачите ще са по склонни да се вслушат в здравия разум, освен това пушенето е демоде и показва, че точно тези хора не могат да се адаптират към новите тенденции и дърпат назад.

116

Бат Веско

преди 14 години

Вижте сега пушачи и непушачи,тоя спор ми се вижда напълно излшиен!Искаме да сме в Европа,искаме да сме по-европейци и тн..Ами Европа и не само отдавна забранха пушенето и това е най-нормалното нещо,защото каквото и да си говорим,както и да въртим нещата ние пушачите,прчеим на непушачите и още по-лошо-вредим им!Да,нашият избор е личен,но той престава да засяга само нас,след като пречим на другите..

115

до бйколу

преди 14 години

Не ме разбра - има правила, които трябва да се спазват. Иначе ще има заведения само пикаещи по масите, други за пърдящи /извинявам се за изразите/ Трябва да има толерантност - не искам да мириша на тютюн или други гадости - пушачите не им пречи да се тровят в колите си и в домовете си. АЗ НЕ ИСКАМ ДРУГ ДА МЕ ТРОВИ - имам право на живот!

114

Икебана

преди 14 години

Много яка снимка