27

До 23

преди 1 година

Страхотно, като нискоквалифициран бачкатор за половин година успял да направи 10 хилки, нечувано постижение. Нормалните и кадърни хора в България тия пари ги изкарваме за месец.

26

Бангладеш

преди 1 година

Заплатите в Бангладеш преди 5 години бяха 50 долара, сега са 300 долара. Докато заплатите в ЕС само през последните 2 години реално намаляха между 10% и 20% в различните страни.

25

Акселерирай

преди 1 година

Какви заплати по 1200 лева бълнуват тия? В Благоевград по колко 500 лева им давате ве ? Града умре пост-ковид окончателно.Истината за внасяне на Римляни и подобни е че ЕС ви плаща кинти за тях МНОГО КИНТИ които вие прибирате и им давате 1200 може би (защото така или иначе са ви били дадени от другаде). Нямам търпение БОМБИТЕ да завалят. Правилото 80%/20% е брутално вярно - 80% от биомасата не е нужна.

24

Даааа

преди 1 година

А мутробизнесмените говориха ли с индийците, дали работят за без пари? Явно малко познават индийците. Честито, желая им успех.

23

Анонимен

преди 1 година

Брат ми изкара една студентска бригада в Панама Сити Бийч (нещо като Слънчака ама във Флорида) и след 4месеца се върна с 6000доларЕс..Бачкаше в хотел - слага маси, вдига маси,чат пат измие някоя чиния ама знае че след 8мия час надника му става друг а след 10тия час двоен!!!Шефа му на изпращане им дал по 1000$ бонус и ги молил да останат, а тоя ще им уреди работна виза.6000$ спести за 4мес. и това е 2014та, а сега ще са още повече.

22

Анонимен

преди 1 година

Защо да бачкам за жълти стотинки като тук в европата взимам социял от 1000 евро плюс за три деца още по 300 евро на дете. Плащат ми тока парното водата и ме водят соц слаб. Има магазини където цените са двойно по ниски а качеството е същото като на останалите. Хората гледат за децата а в бг и детски не ми даваха. Голема държава имате да си я носите на оная работа да не оди пеша.

21

Анонимен

преди 1 година

Малко ли индийци имаме, че от Индия ще вкарват???

20

Анонимен

преди 1 година

По времето на бай Тошо България беше сред 30те най развити икономики в света и българите живееха на средноевропейски стандарт на живот. Идваха да работят за да помагаме на тези страни, и получаваха заплати наравно с българите, а не да подбиват заолатите.

19

Анонимен

преди 1 година

В това няма нищо лошо, спомнян си и по времето на бай Тошо идваха виетнамци, нигерийци, кубинци и др. да работят в България.

18

Анонимен

преди 1 година

Дотам стигна алчността на родните "хотелиери"!!!!! Цени като в Монако, обслужване като в Бейрут, двойно счетоводство и укриване на данъци, минимални заплати и осигуровки за персонала и после що даже и студенти и ученици не искат да бачкат лятото на Слънчака?!? Ми щото за 1500лв ги гърбятт по 14-16часа на ден. В една паралелна реалност държавата щеше да национализира хотелите на "родния бизнес". МутроОлигарси - алчнни мошеницци!

17

Работодател

преди 1 година

Работодателят е просто обикновена наемател на пазара на труда, който наема стока за да я въведе в експлоатация в определен бизнес проект който да му донесе печалба. Разбира се, за да бъде печалбата оптимална стогата трябва да е евтина, но ако избере най-евтината проекта може да се провали и вместо да реализира печалб - да да загуби вложените средства, затова трябва да се балансира на възможния минимум за цената на стоката.

16

Анонимен

преди 1 година

Наште индийци са на социални па европата 1500-2000 ..къде ще ти бачкат за има няма 1000лв..

15

Shark

преди 1 година

Ха, ами те и индийците няма да ви стоят за мизерните заплати, които предлагате.

14

Анонимен

преди 1 година

Индия е третата световна икономика веднага след САЩ по БВП. Космическа и ядрена държава . Никой индиец няма да дойде да работи в жалка и мизерна България.

13

Анонимен

преди 1 година

Aйge нeмa нyжga...

12

Петров

преди 1 година

кръчмарите дават по 700 лева заплата за 12 часа работа всеки ден плюс миенето на *** и се чудят що нямало персонал. бих казал че в индия е по добре в това отношение

11

Анонимен

преди 1 година

Пазар на труда се казва. Стока като всяка друга. На запад проблема е същия, само дето ние играем ролята на индийците. А месните гледат накриво. Точно както тук.

10

Анонимен

преди 1 година

И ние си имам индийци в България, но нашите са крадливи, мързеливи и неграмотни.

9

Анонимен

преди 1 година

А когато ви казвах вдигнете ми заплатата вие ми казвахте че за моето място чакали 100 човека! Е къде са сега тези 100 човека? Ше си бачкате сами, аз за 600 евро на месец няма да си мръдна пръста. Ще ди бачкам тиражия тук в норвегия със заплата от 4.500 евро.

8

Анонимен

преди 1 година

Ами много вождове станаха, а има малко индианци и трябва вече да ги внасяме.