145

Анонимен

преди 2 години

До няма викингиТериторията на днешна Швеция,Норвегия и Финландия, коренното население е било финландци,славяни, руснаци, малко жълти, в миналото, голяма част от тази територия е била и част Русия и славянско-финландска, даже корените на унгарците са от там, които са фино-угри. Какви "викинги" ти се привиждат? Откога?

144

няма викинги

преди 2 години

До Веселинъ 7112136860Стига тези глупости с викинги, това са пълни глупости и измислици, да не говорим, че там е преобладавало славянско и финско(финландско) население в миналото на целия залив, затова финландците не обичат шведите ,чувстват се ограбени, взели са им земята, другите(Швеция,Норвегия) народи и държави се появяват доста по-късно, Англия започва нападения над Русия някъде около 16 век и другите се възползват и нанасят на територията на Русия и Финландия(финландците) там

143

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен"Турците наричат балкан стара планина, защото се крият българи там и е опасна. Пред това гърците наричат планината енос, а траките хемус. Балкански полустров е нарачено в 1808 г. от немци." --------- Не знам откъде си ги прочел, просто гърците се заселват преди около два века на Балканите, а погърчването от фанариотите започва някъде около 16 век и има бунтове срещу тях, такава нация - траки, също няма, нея я измислиха през 19 век и я наложиха в България през 1976 г. Славяни сме.

142

Анонимен

преди 2 години

Е то това всеки го знае че прабългарите са били мюсюлмани. Волжка България е била с ислямска религия. Чак по-късно Бориз ги покръства тези които са дошли на юг от Дунав и са се слели с част от гръцките племена (траки) и славянските племена под диктата на гърците.

141

Док

преди 2 години

Словоблудствата на елементи като Ястреба ме навеждат на мисълта, че спокойно мога да ги сравня с една друга немалка група, населяваща нашата територия - русофилистицитее. И ще обясня защо. И двете групи се подмокрят, величаейки вожда си и коччиниите от които са изпълзели. И двете групи живеят в България, но странно не ходят да живеят в техния рай на земята, а драпат на запад да работят и децата им да учат. Странно. Много странно.

140

Анонимен

преди 2 години

До OmuzomuzaСамо разруха са причинили и оставили османците и избили или окрали населението ни, единственото построено и създавано през османския период на Балканите са мостовете на българския майстор Кольо Фичето, нищо не е построено от османците, не само не е построено, но и е рушено и грабено. И производството,занаятчийството е било българско, даже джамиите са били църкви, на които просто са сменили кръста с минаре.

139

Анонимен

преди 2 години

До АнонименДо *** Османлията Има заселване на черкези и татари от Крим в Добруджа . За прабългарите езика е прабългарски. Има всякакви теории че е някакъв друг но те са политически по-скоро за да се оправдае евентуално потурчване на българите или обезличаване. --------------------- По грешка ти натиснах минус, но е така, тя самата турска нация е създадена в началото на 19 век, до тогава са били много националности, а на Балканите - местно ,коренно, българославянско население!

138

Анонимен

преди 2 години

Той същото казваше и за Европейския съюз, че без Турция е немислим, ама никой не иска да включва Турците в Европа, май.Още повече докато за жените там е табу да си купуват или говорят за дамски превръзки.

137

Анонимен

преди 2 години

До АнонименСкити и славяни е едно и също, едно и също означват, това се вижда и от написаното в източниците, "саксите" , както ги наричат и които немците и англичаните си присвояват като свои, са също славяни и са били славянски племена. Това е истината.

136

Анонимен

преди 2 години

Такава култура остави османската империя, че върна целия регион в предишната епоха или по-точно остави ни в средновековието до има няма преди стотина години. Когато Европа се развиваше ние тъпчехме на едно място. Хората са градили големи сгради, скулптури, рисували картини, при нас са си рязали п..ките и са живяли в землянки.

135

Анонимен

преди 2 години

за щастие ,Русия освобождава Балканите от този жесток терор над местното население, но отново западните държави се намесват и разпарчатяват Балканите на влияния на различни западни държави, така създават изкуствените държави Гърция,Румъния,Македония,Турция,впоследствие, комунистическа СССР(Русия) помага и на Турция да оцелее като държава и да изгонят англичаните, които нападат турците и отново е нанесен удар по местното славяно-българско население, заради този ход на СССР(Русия) и губим Босфора

134

Анонимен

преди 2 години

Турският терорист

133

Omuzomuza

преди 2 години

Ще ви се да смятате, че Балкани са някаква хомогенна, християнска общност. Това е защото не сте излизали от града ви или сте били само в западна Европа. Направете се един балкански тур и ще видите за какво говори Ердоан. Има милиони, които разчитат на Турция и него. Отидете в Македония - Гостивар, Тетово, говорете с хората, повечето знаят турски добре, после отидете в Призрен, Косово, за Босна да не говорим. Осман е оставил много култура, език и история. Това не се губи ей така.

132

Анонимен

преди 2 години

Най-новите проучвания доказаха, че българите са били част от скитските племена и реално "славяните" и българите е едно и също, както и траките. Скитите са имали разпределение подобно като в Индия и поради това са имали много касти и повечето народи в региона носят имена на кастите от които произлизат.

131

Анонимен

преди 2 години

Като отговор на този масов терор и грабеж от турци,фанариоти, се ражда хайдушкото движение и Възраждането на местното българско население,по-късно и БРЦК, ВМОРО, ВМРО и т.н. , цялото местно българо-славянско население се вдига срещу този терор, за щастие ,Русия освобождава Балканите от този жесток терор над местното население, но отново западните държави се намесват и разпарчатяват Балканите на влияния на различни западни държави, така създават изкуствените държави Гърция,Румъния,Македония

130

Анонимен

преди 2 години

На практика Турция е изградена от всички народи на балканите. Разликата е че насилствено им е наложена мюсюлманската вяра и турския език. Все пак рано или късно ще се върнат към корените си и е възможно балканите да станат по-добро място.

129

Анонимен

преди 2 години

До АнонименКъде са ти доказателствата? Къде? Къде? Това са измилици от Шехерезада! Истината е, че до 16-17-18 век, основното население на Балканите е било българо-славянско, нахлуват турците и особено през 16,17,18 век започват да колят, убиват,палят,отвличат хора,деца като варвари, през 16 век идват и фанариотите,които не са били ръководени от гърци, но също започват да гърцизират местното българославянско население, налагат данъци и грабят, като отговор на този терор се ражда хайдушкото дви

128

Анонимен

преди 2 години

Корана също е създаден от европейци, в следствие на войната между различните религиозни кланове, течения и борбата на англичаните срещу католическата църква и т.н., затова си приличат Библията и Корана и Корана не е създаден през шести век, а много по-късно и от европейски държави, които са се противопоставяли помежду си , включително и в междуцърковни борби, колониални, континентални в Европа за влияние! Това е истината.

127

Киро

преди 2 години

Стига глупости с това ровене в историята кой кой е.Турция е най-мощната страна в региона, икономически и военна сила. Може ли да анексира Сирия, България, Македония, Румъния и Сърбия взети заедно? Вероятно да. Има ли такива планове? Едва ли. Няма логика и смисъл.Времената се промениха, търгуваме и почиваме в Турция, отношенията са добри, съседи които се разбират и помагат.Надявам се да се развиваме в същата посока в бъдеще.

126

Анонимен

преди 2 години

Да, турски папагал. Истината трябва да ви се казва в очите. Да не се правите на гугутки.