102

Крум

преди 3 години

Да се запише тогава че депутат няма да получава друго заплащане освен заплатата си.Промяна в начина на изчисление на средния доход. Събиране на индивидуалните заплати на всички хора, който получава над максималния осигурителен се взима максималната. Полученото число се дели не на броя на хората чиито заплати са събирани а броя на всички които имат право да работят 18 + години без ученици и студенти.За да се избегнат допълнителни вратички може да се разпише програма.

101

Анонимен

преди 3 години

Правим им заплатите минимални и следващия парламент ще заприлича на женския пазар. Всеки депутат ще е на паралелна заплата при някой бизнесмен и ще лобира и гласува за каквото му се каже. Даже бизнесмените ще се хвалят по колко хранени двпутати имат - Аз имам 45, а Гошо 74 - ако се обдеиним, и Пешо ще даде още 10, ще гласуваме за лекализация на проституцията и наркотрафика! Баси якото!

100

Андрешко

преди 3 години

Защо лъчетерапевтите получават по 150 лева за всеки изпратен от тях пациент на PETCT изследване в Алекснадровска болница??? Да се потърси отговорност от Директорите на Алекснадровска Болница - бившия в лицето на Министър в оставка -проф Ангелов и сегашния Директор - проф. Богов. Лъчетерапевтите и лекарите от Нуклерна медицина са членове на една и съща Катедра по Нуклеарна медицина, Лъчелечение и Медицинска онкология. Изводът да бъде направен от чиатателите на сайта.

99

Младияпремиерсхарема

преди 3 години

Народните представители работят три дни в седмицата, 1500 1600 лв им е много но пак е по-приемливо от 10 25 хиляди, единствената държава в света с 2 3 % олигарси и политици милионери милиардери и 90% народ с доход до 1000 лв от който 50 % няма и доход 0 лв ,защото не работи разликата между най-богатите и най-бедните е милиарди

98

До 103

преди 3 години

Ами то има нещо такова - средния осигурителен доход. Само дето основните доходи на депутатите не са от заплата. Заплатите са прекалено ниски, за да работят само за една заплата от примерно 7000 лева.

97

Анонимен

преди 3 години

На никой не му пука за депутатските заплати. Тук въпросът е дали депутатите вършат работа или не. 7000лв месечна заплата това са 20 милиона на година от бюджета. Тоест нищо.

96

Анонимен

преди 3 години

Е що само на депутати и министри, да действаме с размах. Цялата държавна администрация, всички съдии, прокурори, и всякаква *** от утре, със заплата от 1 лев. Какво са тези разхищения? Освен това да сложим данък 70% на разните програмисти, дребни бизнесменчета, всякакви инвеститори и работодатели, които смучат и печелят на гърба на бедния народ.По този начин знаете ли клави огромни пари ще съберем...ще има и за пенсии и за сините шведи....рай ще стане!

95

И ти ли Круме

преди 3 години

То и сега е така, но е няколко пъти x средната заплата....

94

Младияпремиерсхарема

преди 3 години

Ако и клошарите трайно безрабони от десетки години, младите и старите обикновени българи трайно безработни от десетки години взимат поне 2000 лв безусловен базов доход и пенсионерите поне 1000 социална и 2000евро минимална пенсия,народните представители и 25000 евро да си направят заплатите народа ще го разбере,но при социална пенсия 132 лв и минимална заплата,а над 50 % от всички българи са без заплата,защото не работят и дохода им е 0 лв няма как да ги разберем за три дни работа 500 лв заплата

93

Крум

преди 3 години

Защо фиксирате заплатата на депутатите? Направете я плаваща да бъде обвързана със средната заплата в страната. Средната заплата да се изчислява като се съберат заплатите на всички работещи като ако някой взима заплата над максималния усигурителен доход не се включва това което е над него. Полученото число разделяш на всички имащи право на работа и неучат.Основната идея е заплата да имнараства когато народа е добре и обратно.Казах го съкратено по-прецизно трябва да се запише какво и как.

92

ИСТИНАТА

преди 3 години

Браво Манолова! Натирете депутатите в миши дупки! Нека видят как живее простолюдието!

91

Надя

преди 3 години

До пенсионерПии си хапчетата ....

90

Анонимен

преди 3 години

Проблемът не е заплатите на депутатите, а бедноста в България. Странното е, че никой не вижда елементарна връзка между избирането на подобни хора като Мая, това което те предлагат, и бедността у нас. Един жокер - дори и да намалим прословутите заплатите на депутатите на 1 лев, смятате ли, че така държавата рязко ще стане Швейцария? Но за Мая е къде къде по-лесно да го играе Робин Худ, отколкото да предложи реални мерки, с които да развие икономиката.

89

Анонимен

преди 3 години

Докога ще ни ограбват тези от ГЕРБ и ВМРО,спрете ги.

88

Анонимен

преди 3 години

Принципно това намаление на депутатските заплати е популистка идея, както и субсидията от 1 лева за партиите и крайният резултат ще е зависимост на депутатите от олигарсите.

87

мхм

преди 3 години

заплатите нямат значение, всички получават пари за глас, власт и врътки. Заплатата е най-малкия % от техните приходи. Никой не го интересува, особено ГЕРБ

86

Анонимен

преди 3 години

Разберете бе хора , нали виждате как управляват държавата и 1000 лева са им много Да вземат и 100 000 , но народа да е щастлив ,доволен , здрав и благоденстващ.На тоз изтормозения народ пак казвам и 1000 са им много Нали се плаща са свършена работа , тез 30 години нищо не направиха

85

Анонимен

преди 3 години

Всички Българи трябва да се обединят срещу ГЕРБ и ВМРО. Бойко,Захариева,Каракачанов,Джамбазки,Цветан Цветанов и всички от висшите структури на партиите в затвора.

84

Анонимен

преди 3 години

Мутрите си бяха гласували заплати по 1 милион лева месечно, главно като бонуси, за да не бие на очи.

83

ПЕНСИОНЕР

преди 3 години

а в Европарламента ще ги намалява ли милиЙончева