61

Предложение

преди 3 години

Бих предложил да врътнем едно национално допитване, а може и Референдум относно премахването на кирилицата.В кои Държави се пише на кирилица. Ние не желаем кирилица, а шльковица ...

60

Анонимен

преди 3 години

"рушитата са неблагодарна пасмина..."-- а българите са много благодарнапасмина, нали така? Я върви на майната си, че такива грамотницикато теб ми идват в повече.

59

мнение

преди 3 години

Искам латиницата от 2021 година да стане ... ОФИЦИАЛНА в България ..!Искам в България да има и два-три официални езика, например турски, гръцки и английски.Хора, спрете с този български език.Нека да бъдем и космополити ..!Всички официално Договори които се подписват от България са и на английски.Кой и къде говори на български език, освен ... на пазара?

58

Сата НАТО

преди 3 години

Ами нали тряаше да си оставим повод да целуваме руски Г-*ове всеки 3 март...

57

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 57Кои сте "вие"? Ти лично можеш да говориш от свое име. Аз бих подкрепил инициатива за промяна на националния празник на 22 септември или 24 май. Според мен и двете дати отразяват истински БЪЛГАРСКИ постижения.

56

Анонимен

преди 3 години

Стефан Цанев-Враг на народаРепресирани всякакви и псевдоврагове на народа има дажеСтефан Цанев обаче си личи че е живял в непрекъснат страх и е човек без абсолютно никакво самочувствие поне до 10.11.1989Само дето този Велик Писател е малко като заслужилите борци против фашизма и капитализма та по скоро е Дисидент отколкото Истински ПисателНе му трябваха приятели като индиеца Костов учил марксизъм в Украинската ССР или отявлената Живковистка фамилия обвързана и с ЩАЗИ на Петър Стоянов....

55

мнение

преди 3 години

Аз съм против кирилицата.Кирилицата само само осакатява младите хора в България.Кирилицата трябва да бъде изместена с латиница.Да сте виждали млад човек да пише на кирилица, освен ако не е държавен чиновник?Моля без Национални празници, нека да почиваме, например през лятото ...

54

Анонимен

преди 3 години

Стефане, кой те помоли да поемеш тази инициатива? Ние не искаме.

53

Мхм

преди 3 години

До Анонимен 53"Стефчо е ясен ... "Стефчо е ясен, че по този въпрос е с много нива над българските политици, които не успяват все още да намерят точните изразни средства, че да се съхрани България възможно най-добре и с най-важните й черти.Един от истинските български интелектуалци и изключително прозорлив.

52

Хм

преди 3 години

Ако погледнем на кирилицата и като на продукт,ще видим,че е създаден от 50% българи(предполагаемо) византийски граждани,на базата на старобългарския език,за разпространение на определен "пазар" наречен условно "славянски".

51

Мхм

преди 3 години

До Анонимен 51Когато хората са наричали азбуката така никой не си е мислел, че с тези неща ще се правят диви спекулации до степен в която името да е "заблуждаващо", особено от такива народи, които трябва да са благодарни, че им е дадена писменост чрез нея. За съжаление рушитата са неблагодарна пасмина и сега има такъв случай, но то е главно за тях и за неграмотните. Всички останали са наясно.

50

Анонимен

преди 3 години

Стефчо е ясен, поклонниците му пък били чували и за глаголицата. Смях.

49

Анонимен

преди 3 години

Тука някои все още пишат на балдуиница...

48

Анонимен

преди 3 години

Напротив -- наименованието е заблуждаващо, уважението можеда се изразява по други начини,но ако не е създател на тазиазбука не е редно да бъде наричанана негово име още повече, че ставадума за събития отпреди близо 12 века.

47

Анонимен

преди 3 години

Най-големият подлец в българската култура.Лицемер,фарисей,лъжец,негодник и предател.Жалко ,че такъв човек иска да води.

46

Русия

преди 3 години

Туй и то толкуз историк!

45

Иван

преди 3 години

Най-истински български празник е 24 май, но този с византийските номера точно сега ли трябваше да разбуни духовете?!

44

Въпрос

преди 3 години

А латиницата защо се нарича латиница, след като не е създадена от Латин Латинчев?!

43

GG

преди 3 години

Много правилно !!! С двете ръце за

42

Мхм

преди 3 години

До Анонимен 43В знак на уважение е наречена така, не е трудно да се разбере и няма нищо необичайно. Важното е да се знае, че Кирилицата е изцяло българска азбука. Това е важното, а не как се казва.