24

SS

преди 4 години

До 7.Дано не си прав.

23

Мен

преди 4 години

Ха ми тия заетите в сивия сектор да са мислили.... да се оправят.

22

Анонимен

преди 4 години

Говорих с приятел по телефона, човека каза лежа си в къщи и ще взема за това 1350лв,то е старши учител)

21

Анонимен

преди 4 години

До 201500 лв на месец без да работиш е достатъчно да си купуваш хубава храна и да си плащаш ипотека/наем. За което няма да има, но ще караш на ръчна някои друг месец ;)))

20

Пижо

преди 4 години

До Анонимен 15Първо, ГЕРБ не дава помощ на безработните. Това е обезщетение, давано от НОИ въз основа на вноските на всеки работещ за Фонд безработица!!! Второ, ГЕРБ осигурява ли жилище за тези, които ще работят в селското стопанство? Осигурява ли училища за децата им? Осигурява ли болнична грижа? Транспорт? Лесно е да кажеш: има хиляди работни места в селското стопанство. Питай тези, които НАПУСНАХА българското село и отидоха ва берат ягоди в Испания защо го направиха!

19

Анонимен

преди 4 години

Един работник ако взима 1000лв държавата дава 600лв а работодателя 400лв.Обаче не е само заплата.Ами осигуровките и данък общ доход 300лв разделени между работодателя и работника?Излиза,че държавата дава реално 300лв.

18

до 11

преди 4 години

Извинявай, обезщетението на човек, който се осигурява в над прага, а такива са стотици хиляди, е 70 и нещо лева на работен ден, 60% от прага. Това е максимумът. Тотален абсурд! Аз с 1500лв. на месец не мога обувките да си вържа. Иначе за годините сумарно от мен и работодателя ми сумарно държавата е прибрала над 200 000лв. удръжки, а в замяна какво?! 8 месеца ще взимам по 1500лв.. Леле, огромна помощ. Не, че ще се случи де, да се надяваме, просто казвам фактите.

17

Анонимен

преди 4 години

До 15 от 11Аз в момента работя в селското стопанство, ако стигна до бюрото по труда и ми намерят сходна работа за мен би било чудесно.

16

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 4 години

И който остане без доходи има точно две възможности :- Или да умира постепенно в мъки- Или да започне да крадеИ понеже на никой не му се умира бадева, да попитам баш икономиста Ганев, дали се сеща какво ще настане ?

15

Анонимен

преди 4 години

Кризата ще удари пенсионерите с пенсии 250 лв и най вече безработните,и да се пишеш на борсата пари не получаваш ,и работа не предлагат,просто един подпис на 2 месеца

14

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 11В селското стопанство има хиляди работни места и никой не иска, а ГЕРБ им дават помощ 60 %. Щом откажат работа нали им режеха помощите.

13

do 11

преди 4 години

Очаквай на гости Цацаров и Гешев! Да им сложиш добра трапеза!

12

Анонимен

преди 4 години

За момента никоя компания не иска да се разделя със служителите си, всички силни на пазара имат солидна ликвидност, няма проблем с плащания до есента. Вече, ако положението се проточи, ще стане интересно. При нас няма отлив на клиенти, даже напротив- много паралални проекти имаме. Днес бях в срещи с хора от Microsoft, IBM, Cisco- всичките работят на пълна пара, ама от вкъщи. При нас е същото- на 100% капацитет сме за момента. В най-лошия случай няма да вземем пълни годишни бонуси.

11

Анонимен

преди 4 години

До 2Защо минимално?! Ако са те осигурявали на пълната заплата обезщетението ти ще е ок. Обезщетението за безработица е 60% от брутната заплата за 4-6-8 месеца, в завидимост на работещият.

10

Николай

преди 4 години

До Жътварски, София Ама, Колко само от високо гледате....от коя столица бяхте? Вие Ваше височество?

9

Анонимен

преди 4 години

В сивия съм.. към 475000 кеш... с парцели и имоти може би 1.5мил.

8

до 6

преди 4 години

Това е част от Промяната на Фат Мак румен радев ветото, отговорен за кризата, мизерията, нищета, глад, безработица, безпътица, безпаричие!ОСТАВКА!

7

Анонимен

преди 4 години

Ще настъпи една от най-големите кризи в България.Тогава само хората с оръжие ще имат достъп до храна, а тези без оръжие ще бъдат ограбвани.

6

Анонимен

преди 4 години

Важното, е че на ОПГ ГРОБ електоратът, т.е. милиционери, чантаджии и римляни, ще имат пари за известно време. Веселото ще стане, когато се срине дребния и средния бизнес и се повторят събитията от 96та. Няма работа, нама пари, празни магазини, кръговрат. Ама матряла си избира 3 пъти мутрата. Айде третият път на късмет да е, ще ви умори.

5

Пижо

преди 4 години

Според данни на НСИ само 11% от българите получават заплати над 850 лв. Какви запаси видя този в 89% от хората?! Кризата ще удари целия народ. След края на епидемията единственото работещо място ще бъде Терминал 2.