64

Пич

преди 4 години

Разбира се, че трябва да плашат винетки. Тези пътища не са част от градската пътна мрежа и столична община не плаща за поддръжка и не би трябвало да плаща за поддръжка. Искаме да живеем спокойно на село на 15 мин от София, ама не искаме да плащаме за пътища, така ли? Всички софиянци трябва да им плащаме на тарикатите от селата около София? Ами то и Перник е на 30 мин, да вземем и този път да поддържаме със софийския бюджет? Аййй сиктир, тарикат до тариката дойде ми малко много да им плащам.

63

тцтц

преди 4 години

до банкя и клисура, което е 15 км от ОКОЛОВРЪСТНОТО, НЯМА ВИНЕТКА??....бедните софиянци нямат пари за винетка, а????...те тия тангенти без пари ли се строят...а останалия свят да плаща....?????

62

До 62

преди 4 години

В София са от когато се водят в столична община, от като плащат данъците определени от столична община. От когато нямат право да участват във европрограми защото са в столична община. Да не говорим, че са по-близо до центъра от Надежда, Обеля, Люлин и др.населени места пълни със софиянци.Сега се плюе по тях, защото доректно ги засяга е момента. Аз винетка си имам ама лятото като тръгнете на разходка към Панчарево, Лозен и т.н ще видим как ще ревете, че трябва да платите винетка за 2 километр

61

Анонимен

преди 4 години

от центъра на София може да се стигне над 20км без да се плаща венетка, къде другаде го има това, а сега се строи към Елин Пелин, Нови Хан, Самоков, Сиришник и т.н. Банкя имат влак на всеки час, да го използват вместо да мърсят въздуха

60

ББ

преди 4 години

До АнонименЗа вас софийска вода, за тях гратис пътуване! Казах

59

Xman

преди 4 години

Същото е в район Кремиковци, но ни сложиха табели за винетки.Уж квартал на София, пък с винетка.. ***.

58

ABC

преди 4 години

Щом няма предопредителен знак за зона с винетки нямат право да издават глоби ще паднат в СЪДА !Пример: Ако на даден участък имаме пътен знак с ограничение от 80 км/ч и се движим с разрешената скорост от 80 км/ч няма да бъдем глобени ! Така стой и въпроса с винетките ако няма предопредителен знак няма как да се издават глоби !!! НЕЗАКОННО Е !!!

57

Коки

преди 4 години

Откога Банкя, Бистрица, Панчарево и Железница са в града?Това са селца до София.

56

Анонимен

преди 4 години

А и колите са с софийски номера. Няма такава държава като нашата, само измислят как да ни оберат парите.

55

ББ

преди 4 години

Движат се по държавен път-винетка. Кото не искат да плащат, да си го откупи общината и аз като пътувам от от областния град до съседното село си купувам винетка.

54

Кво речи!?

преди 4 години

!? дори във Франция , където те гърбят яко на платените магистрали, на входа и на изхода имаш едни километри които са безплатни

53

Василев

преди 4 години

Селяни прости, Бати Бойко трябва да събира кинти, защото няма пари в бюджета!За да се правят и поддържат магистрали и пътища се искат милиарди!Икономиката е аутсорсингова , и средствата за производства от най-важните отрасли, като енергетика и нефтопреработване, златодобив,телекомуникации,металургия,химическа промишленост,машиностроене са в офшорни компании, които плащат мижави данъци и заобикалят законите!Селяни прости, вие сте валат,защото много се краде, а вие сте бедни и голи!Джако!ЦРУ!

52

Факт

преди 4 години

До няма спасениеЗащо на Северната тангента казват "тангента"(което значи допирателна),а не "хорда"(каквато всъщност е) ми е непонятно!Най-вероятно заради благозвучие,но е напълно невярно математически!

51

Анонимен

преди 4 години

Нови Искър е на същото разстояние от София, на което е и Перник...защо за едните винетка за другите не?

50

морски

преди 4 години

Най-лигавите български туристи = шопите !Като не знаете, къде е най изгодно на морето - питайте бе !!

49

Дискриминация

преди 4 години

А всички останали села около градовете, които са общински центрове и те ли не трябва да плащат винетна такса?Или е валидно само за софийските села?Що за наглост???

48

Същия читател

преди 4 години

Живея в малък град в Англия.За да карам по пътищата плащам такса,онзи в Лондон също.Само че онзи в Лондон си плаща и да влиза по-навътре в столицата.Всички коли трябва да плащат-няма значение такса или винетка.Няма значение от къде е.

47

няма спасение

преди 4 години

образованието е безплатно в тая държава - ако си порпуснал тези ценни години няма спасение - ще си превеждаш сам.

46

Ха-ха

преди 4 години

Ами направо да пишат в закона,че софиянци пътуват навсякъде без винетка...Ами да бяха вдигнали акциза за горивата с 10% и нямаше нужда от изграждане на система за стотици милиони!Щеше да е по-справедливо и природо-щадящо,по-икономичните автомобили са и по-екологични,по-тежките горят повече и рушат повече!

45

Читател

преди 4 години

Как така ще трябва да купят винетка?Не само че ще трябва да купуват ами предлагам колкото е по-голям града да е и по-скъпа.Като в нормалните държави.54265