175

Зозо

преди 4 години

Хахахааааааа, колкото и да плащат от руския посоль на *** ***, нищо няма да направят. Македония е в НАТО и ЕС, чрез България.

174

ДС

преди 4 години

Зайко Байко. Ако това стане мухоБойко си заминава бе брат. Ние сме продажни и прости ама чак толкоз прости не сме.

173

Анонимен

преди 4 години

До Зайо Байо не сме победена , по-лошо УДУПЕНА

172

Зайо Байо

преди 4 години

Нещо не разбирам защо все ние трябва да признаваме нещо. Да не сме победена във нещо страна, като сме с такъв неадекватник за премиер?

171

Готин

преди 4 години

Преди да признаем македонският език, трябва да се замислим за националната ни сигурност. Македонският език е близък с шопският. В едно бъдеще време, хипотетично е възможно да се иска ,,шопска,, автономия!!!

170

Анонимен

преди 4 години

Във вардарска и егейска Македония е проведен истински геноцид и е прочистено всичко българско, така че не бива да се учудваме от позицията на местните, което НЕ означава, че трябва да отстъпваме от историческата истина.

169

Анонимен

преди 4 години

Все едно немците да кажат,че има източен и западен немски език.Македония е част от България,която ни е отнета.Ами западните покрайнини и те ли отделен език ще кажат,че имат?Всички територии отнети на България освен да си измислят собствени езици.Тия македонци не разбраха ли,че насила са ни разделили?Там са си българи!

168

Анонимен

преди 4 години

Тоя е луд!

167

Анонимен

преди 4 години

Не сте се изразил коректно другарю Заев - вие сте северомакедонци и говорите северомакедонски език. А македонския език е писмено-регионална норма на българския език. Синтаксиса и морфологията на северомакедонския език са донесени в капсула от планетата Марс.

166

postradal pasi

преди 4 години

До Анонимен в македонския език както и в сръбския има 50% латински букви и сега ако влезете в македонска църква дори по иконите им има " " та за каква кирилица говорим това че в Скопие име 60000 испански евреи и 40000 дйонмета които се опитват да съсипват българщината от векове не значи че няма кой да ги спре най после а този заев е баш от тези банди...

165

Анонимен

преди 4 години

До МакеВъпросът не опира до МНЕНИЯ. Има закони на лингвистиката, които не могат да се прескочат с измислици. Езиците се развиват според определени правила! Аз съм учил лингвистика и знам какво говоряМакедонският език е измислен и изкуствено създаден. НЯМА такъв език. Изкуствено в македонския бг диалект сърбите налагат промени, които да го отдалечат от бг - има документи за това, има ЛИНГВИСТИЧНИ доказателства! Всичко друго са лъжи и пропаганда!

164

Маке

преди 4 години

За да ви бъде ясно на много от вас, според споразумението между Гърция и Северна Македония, терминът Македонци (граждани на С.Македония) остава същият, като и Македонски език (език на Северна Македония).Дори в Windows 10 езиковият етикет е МКД Macedonian (North Macedonia).Целият свят няма проблем по този въпрос, освен хората в България.

163

Българите

преди 4 години

До ДодоНЕ СМРЕ МАКЕДОНЦИ и НЯМАМЕ НИЩО ОБЩО с това жалко племе от мързеливи, страхливи и подли ппутьовци !!!

162

Додо

преди 4 години

Самата концепция да има независима "македонска" държава, отделна от България е болестотворен антибългаризъм! "Македония - Север", или както и да се нарече там жалкото държавче-отроче на антибългарския, антихристиянски Коминтерн трябва да бъде оставено да се саморазпадне. Всичко друго е национално предателство, гавра с кръвта на хилядите македонски Българи, загинали за Родината и недопустимо за България!

161

Васка Дойчева

преди 4 години

Зоране, па ща си ти?

160

Маке

преди 4 години

Македонският език беше един от трите официални езика в бивша Югославия (сръбски, словенски и македонски) и присъства в ООН от 70-те години од XX век. Македонският език има свое историческо развитие и е признат от международната езикова общност.

159

Анонимен

преди 4 години

До АнонименАми погледни грамотата за основаване на Букурещ,тя си е на чист старобългарски,както и всички останали документи от Влашко и изобщо на север от Дунав,освен че се е подписвал и със знака на Асеневци.

158

Анонимен

преди 4 години

До АнонименАми нали ти казах,представи документи някакви от този 16 век,защото аз не знам да има такива,но видях документи при въвеждането на влашкия,как хората не могат да се справят с него и им е трудно да го възприемат в началото,защото е нововъведен език,а печатите им са пак на български език.

157

Анонимен

преди 4 години

До 169Не са могли да се справят,защото след 1860г.им налагат непозната латиница,както и многобройни думи от италианският и френският език на мястото на славянски или близки до славянският думи!Но съществуването на влашкият език е безспорен факт!Вл.Цепеш е търсел приемственост от царска династия и затова се е търсел връзка с Асеневци,и не само той!

156

Анонимен

преди 4 години

До 164Ами това са глупости,при чехите и немците също има местни хора с кафяви очи или с кестенява коса,това да не би да означава ,че не са чехи-славяни или немци?Това са пълни глупости.Още на старите средновековни описания(книги) има рисунки и се вижда,че сред българите има свелокоси,червенокоси и кестеняви,дори до тъмнокестеняво.Не всички са били синеоки или русоляви.