95

Въпрос

преди 4 години

А пакта от Тордесияс от 22 април !529 год. с който Испания и Португалия си поделят света кога ще заклеймят? Май доста са позакъснели... Защото испанците продължават да го празнуват и са много горди с колониалното си минало.

94

Анонимен

преди 4 години

А Мюнхенското съглашение ? Кога ?

93

Какво да мисли

преди 4 години

Съветско-финландската война започва на 30.11. 1939г. и завършва на 12.03 1940г. Финландия е подпомагана от САЩ,Великобритания,Франция,Швеция,Дания,Норвегия,хортистка Унгария,Белгия,ЮАР,фашистка Италия,нацистка Германия. Интересно как Великобритания и Франция бидейки във война с Германия намират и предоставят ресурси на Финландия,като и застрашените от Третия райх Белгия,Норвегия и Дания? На Западния фронт за Коледа враговете си вдигат наздравици през окопите обачее... Какво да мисли Сталин???

92

Анонимен

преди 4 години

Какво правеха Франция и Великобритания, докато Германия нахлуваше в Полша? Защо не воюваха с Германия? Защото искаха след Полша, ако може, Хитлер да нападне Съветския съюз, както беше обещал пред света.

91

Анонимен

преди 4 години

Границите са преначертани от Чърчил и Сталин. Чърчил дава 70% от България на Сталин. Гърция се дава на Великобритания. Югославия е 50 на 50. Всичко се спазва.Фашистодемократите, които са се преродили на 9-ти септември 1944 година, са предадени от тяхното Чърчило още преди края на войната.

90

Мда

преди 4 години

На тая групичка явно им е бил малко пердахът тогава, та искат още!Нека сега разположат американски ракети,та да не остане нищо от тях после.

89

Анонимен

преди 4 години

Защо не заклеймят Мюнхенската конференция през 1938 година, на която подариха Чехословакия на Нацистка Германия?

88

Анонимен

преди 4 години

До Хехе 64И освен това земята е плоска и Магелан е втория голем мошеник след фон Браун. Не я е обиколил щото ще падне от ръба и.

87

Анонимен

преди 4 години

А ЗАЩО НЕ КАЖЕ ДЪРТАТА БАБА КАКВО Е ПРАВИЛ РУДОЛФ ХЕС В ШОТЛАНДИЯ. ДОГОВОРИ Е МИР ДО 1944

86

Анонимен

преди 4 години

Другари *** просто СТАЛИН е искаш 2 години. И НА 19 юли е трябвало да влезе като Освободител на Европа.

85

Великите демокрации

преди 4 години

Нафарфориииййо...,наистина си неук,щом не знаеш кога се е водила съветско-финландската война,причините за нея и кой до кога е подпомагал Финландия - в един момент я подпомагат едновременно Британия,Франция и.......нацистка Германия. А уж тия велики демокрации по това време от половин година са във война с Германия?

84

Ха-ха

преди 4 години

А Мюнхенския договор целящ да насочи германската агресия на изток няма ли да осъдят?Или Бресткия мир който откъсва въпросните територии от Русия?Кой каквото заслужил-това и получил.Впрочем тия същите може и бакшиш да получат,както са я подкарали...

83

Анонимен

преди 4 години

До Лицемери!!!Целта на Сталин е била,чрез Хитлер да завладее Европа.Обаче не му се е получило!

82

ЕС ценности

преди 4 години

Заклеймяват победата на СССР над нацистка Германия, която започна Втората световна война и гореше хора като дърва в лагерите си?Впрочем Германия продължава да измъчва цивилното население в газови камери (Volkswagen).

81

Да си ги наложат

преди 4 години

По пакта с Германия Сталин просто си е върнал земите отнени му от Панска Полша във войната от 1919-1921г. тоест възстановила се е границата определена на Полша от Антантата след края на Първата световна война. Днешните *** да вземат една карта на Полша от 31 август 1939г. и да я наложат върху сегашната си територия и тогава ще видят какво им е дал Сталин - по-голямата част от немската Източна Прусия,широк излаз на Балтийско море,както и големи части от немска Силезия.

80

Joe

преди 4 години

Трябваше след Япония да нюкнат и комунистите и всичко щеше да е ок

79

Анонимен

преди 4 години

А западните страни, които с Берлинския договор разпокъсаха санстефанска България, кой ще заклейми.

78

Анонимен

преди 4 години

Рузвелт, Чърчил и Сталин участваха в друго разделяне на Европа, а не чувам някой да заклеймява САЩ и Великобритания. Стрелите са насочени единствено срещу Русия. Както и за пакта Рибентроп-*** - говори се за Русия, за Германия се мълчи.

77

Нафарфорийййй

преди 4 години

Я разбирачите...я обяснете на нас неуките ,какъв го търсиха бушмени.е във Финландия през 38-а и какъв пердах ядоха от една шепа набързо събрана армия...И защото Сталин се опитвал " да предпази всички славяни от войната," та затова на 1-и Септември 1939 заедно с германците ,нападнаха Полша....Смех..смех...промити рашки безмозъци....

76

ни са знай

преди 4 години

И тази новонаписана история ще бъде пренаписана!Всичко тече!