163

Анонимен

преди 5 години

Смърт на всички Евроатлантици, национални предатели, американизирани ***, джендари, довели България до национална катастрофа.Мир да не намерят...в ада!!!

162

До 188

преди 5 години

Ти нормален ли си бе...!!!Имаш ли връзка с главния си мозък...Това са статистиките по време на тоталитарния режим..Пак си се объркал...В момента това което е....в момента казвам...за това състояние в което сме...можеш да се обърнеш към охраната на Т.Ж. и Комсумолците на А.Луканов и сие...или и с това не си наясно...Отивай да си дочетеш и лягай!!Поздрави!!

161

Господин Никой

преди 5 години

До Рай Ти какво разбираш под думата всички искали да избягат от комунистическият режим .Това значи че целият народ е искал да избяга ,да вярно е над 2 милиона избягаха но не от социализма ,а от келявата демокрация и крадливият неолиберализъм .Та българия от 9 милиона сега останахме под 7 милиона благодарение на Атлантическите ценности.

160

Господин Никой

преди 5 години

До Анонимен Голяма грешка на комунистите е че не избиха всички фашисти който унищожиха цветът на нацията през гражданската война от 1923 година до 9 септември 1944 година .А това са над 400 хиляди избити комунисти земеделци , безпартийни ,200 деца и стотици партизански отрязани глави .Да не говорим за 6о хиляди кв км отнети територии от нашите съседи благодарение на Англосаксонската европа ,мразеща Българите и искаща да ни няма на картата на европа .

159

Рай

преди 5 години

Комунизмът е рай в спомените на много хора тук. Бяха млади, хубави...Защо ли са се опитвали всички да избягат от него, от контрола, безсилието, послушанието, полицейщината, връзките, затворите, манипулацията.Нима е толкова трудно да пляскаш и да казваш на черното бяло? Все пак хляба беше евтин, бирата и кебапчетата също. Но предполагам и по турско време в било подобно.

158

Анонимен

преди 5 години

България допуска голяма грешка преди 09.09.1944 г. и тя е, че се отнася с комунистите като с хора, и то българи. А те не са! Те са Сатанаилово дело, предано единствено на Москва и на садистичните си наклонности и желание да измъчват и убиват други българи. Ето защо е трябвало да не бъдат щадени и да бъдат избити до последния гag, хванал гората, заедно с роднините им до 9. коляно!

157

Fallschirmspringer

преди 5 години

11 септември 1968Заповед за групата по съпровождане на тялото на убития мл.сержант НиколовОписание:Определя се група от един офицер и двама сержанти за пренасяне на тялото на убития сержант в България.

156

Fallschirmspringer

преди 5 години

11 септември 1968ПрагаБойно донесение 03 от командира на 22 МСП полк. ЧавдаровОписание:Няма промяна в задачите на полка.Описва се изчезването на мл.сержант Николов на 9 септември вечерта.Нормализирането на обстановката върви бавно и трудно; има активизиране на контрареволюционните елементи.

155

Fallschirmspringer

преди 5 години

11 септември 1968Банска БистрицаБойно донесение 03 от командира на 12 МСП полковник ГенчевОписание:На 7 септември е получена заповед да се започне подготовка за разоръжаване на чешки военни части; създадена е организация за изпълнение на такава задача; състоянието на състава е добро;На 11 септември в 11.30 българските части са завзели и закрили редакцията и печатницата на местния вестник; поводът е статия от предишен ден "Победени, но непокорени", в която е имало "открит призив към комунистите и народа за въоръжена борба

154

Анонимен

преди 5 години

179 гълтай....

153

Фрунзе

преди 5 години

Мечтите на чехите се сбъднаха въпреки танковете....Нашите няма да се сбъднат никога защото съветските танкове са в главите ни...

152

Анонимен

преди 5 години

Комцомолската герберастка агитка е имала общ сбор гледам. Ама както винаги понеже са брутални некадърници пак нищо не са постигнали. Поревали, покрякали па люснали по 5-6 ракии и са припаднали.

151

Fallschirmspringer

преди 5 години

2 юли - 30 октомври 1968Дневник за бойния път на поделение 55320 от Харманли, започнат на 2 юли 1968 г., завършен на 30 октомври 1968 г., воден от Иван Стоянов, началник на секретна секция в поделение 55320Описание:Дневникът съдържа 96 листа с описание на действията на 22 МСП, охранявал летище Ружине; започва от 2 юли 1968 г. когато полкът е още в България и завършва с връщането му от ЧССР на 30 октомври.Освен рутинната дейност е описана само стрелбата на 23 август, когато група от 10 човека е наближила летището Ружине и е открила стрелба, след което се е оттеглила в гората

150

Fallschirmspringer

преди 5 години

Слава на героите от 12 МСП и 22 МСП,спряли със стоманен юмрук пълзящата контра революция,инспирирана от международната реакция и империализъм

149

Плаче ми се

преди 5 години

Ще ревна драги писачи, липсват ми! Къде сте Дойче веле, Радио Свободна Европа, Америка за България, Отворено общество, Организация за защита на ц. и. га. Ните и ред други демократични организацийки!! Къде стеее???

148

ОГрабват БЪлгария

преди 5 години

У Нас власта на 9.11.1989 година е подарена на нагли престъпници и предатели участвали в ограбването на НРБ след 1980 година.Експерти съобщават че на 10.11.1989 е трябвало тези престъпници да бъдат обесени край София ..Били са само 100 човека.Оставиха ги на власт създадоха доказано вече престъпни групировки маскирани като партии .Ликвидираха индустрият аи милиони работни места.СЕГА БЪЛгария ОБЕЗЛЮДява.Терористите на власт крадат десетки милиарди от народа годишно.НАй бедни сме в света.

147

Чехофен

преди 5 години

Не знам, сигурно така е било. Обаче знам сега какво е, най големите подръжници на Русия са именно,, страдалите"от нея Чехия, Австрия, Унгария и ред други. Що така? Има една поговорка която казва,, когато загубиш нещо, тогава го оценяваш". Дали пък американската демокрация не дойде в повече на Стария континент? Не знам.

146

Господин Никой

преди 5 години

До Слава на САЩ! Където са минали твойте освободите след тях само разруха остава .ако взема да ти опиша страните заробени от миризливата кравария ще трябва да спра на числото 143 държави и избити над 30 милиона народ .Без да броя 10 милиона индианци в до Колумбова Америка .

145

Анонимен

преди 5 години

След това дойде Майдана в Украйна , после - Либия , Ирак , генезиса на събитията е далече , далече , далече !

144

Анонимен

преди 5 години

А ние видяхме бомбардировките на Белград, бомбардировките на колоните бежанци, бомбардировките на влакове. Но бе важно,че отново бяхме от "правелната" страна. Нашите управници винаги са били *** !