47

Анонимен

преди 6 години

С тези 30 000 можеше човека да си купи имот и да го дава под наем, а с парите от наема да направи ремонт на жилището си или да си погасява кредита.

46

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 39 Че сега не са ли "един чувал пари" 30 хил. лева?Иначе,ако сега не са "един чувал"-можеш ли се бръкна да ги извадиш?Не,нали!Ей,всеки взе да разбира,ама няма 5 лева в джеба!За едно освежаване на двустаен апартамент под 1500 лв. не ти мърдат,остъкляване на тераса няма под 6000 лв.,бре момче!А за основен ремонт с подмяна на техника,тръби,плочки-знаеш ли какво чудо е?Явно не!Синковци!!!

45

Анонимен

преди 6 години

Доста българи живеят в окаяни жилища, защото не могат да си позволят ремонт, може в случая да е имало много проблеми, в стара къща/ апартамент, каквото пипнеш ти остава в ръцете и 30000 биха се стопили за нула време (личен опит). Не е желателно да задлъжняваш към банки, но и да ти падне покрива на главата е по- глупаво.

44

Анонимен

преди 6 години

кой му е виновен на този глуп.. съдията че теглил и изпил 30000 лв. и сега вие като вълк ....

43

Цветелин Бориславов

преди 6 години

До АнонименТия 30000 кредит нашите банки ги правят 60000 за връщане.Там е проблемът.В Германия щяха да са 33000 за връщане.Банкер да си в България.

42

относно застраховка

преди 6 години

Преди време колега изтегли кредит и "безплатно" го застраховаха.Само,че колегата беше педантичен и реши да прочете текстовете с дребни буквички, кога важи застраховката и изненадан повдигна дискусия м/у нас.Всички се изумихме, щото не можахме да намерим ситуация при която застрахователя би изплатил НЕЩО!!!Всяка възможна ситуация беше стриктно и нагло описана като изключение, не подлежащо на плащане,например: ако си пушил-гориш. Ако някога си бил болен от каквото и да е-гориш и т.н. и т.н.

41

Анонимен

преди 6 години

Очевидно човека осъзнава, че само там ще намери истински покой.

40

Анонимен

преди 6 години

С 30 000лв ще обзаведа цялата си къща сега.Той за 30000 ремонт правил и то 2006г когато с тези пари можеха да се купят много повече неща.Да си е правил сметката.

39

Анонимен

преди 6 години

2006г 30000 лв бяха един чувал пари.Като е бил луд да тегли такъв голям заем така е.

38

ето това заслужават:

преди 6 години

Пример от хАмерика: Преди 15-тина години,в малко градче, банки, застрахователи, местни власти и съдии съсъпват бизнеса и живота на малък фермер, играещ по правилата.В момента в който и баща му умира и той остава сам,скрива се за около месец във фермата си и един слънчев ден от гаража излиза една тежка фадрома, бронирана с 10см.бетонен похлупак.Този звяр минава систематично през градчето, като изравнява със земята банка, община, завод и всички съсипали живота му. Жалко, че на края се самоубива.

37

аноненееее

преди 6 години

До аноннагло било.... много банки задължат кредитоискателя да си направи застраховка живот. Което натоварва с разходи обаче ако живеехме в правова държава щеше да спаси човечеца.

36

kolio99

преди 6 години

До анонявно не си се занимавал със заеми ! нагли са банките и застрахователите, като изтеглиш заема ти набутват да подпишеш уж доброволно хиляда застраховки, безработица, трайна нетрудоспособност и живот, за които всеки месец си дърпат вноски, така,че въобще не е нагъл човечеца!!!

35

Анонимен

преди 6 години

Престанете да занимавате хората с глупости докато вашият работодател Пеевски ОГРАБВА държавата!!!!

34

Крис

преди 6 години

Кофти стечение ... но и ако синът му не иска да се "занимава" това е още по-огорчаващо. Не знаем кой какъв е за да съдим, но това е пример как човек от поредица от грешки и бездействия може да остане на улицата. Грешни ходове.. грещна преценка... а онзи ЧСИ-то не пита а директно сече с брадвата.

33

Анонимен

преди 6 години

този човек защо няма пенсия за осигурителен стаж и възраст, а само инвалидна на тези години - близо 70? Сигурно и преди да се разболее не е работил нищо, а е теглил кредити , за да живее.

32

Анонимен

преди 6 години

Как ще продадат жилище заради 30 000 лв. дълг.Жилището струва в пъти повече. Колкото и да е откачена изпълнителната система струва ми се, че няма вещо лице, което да оцени имот - апартамент за 30 000лв. Дори да са станали 50 000 с лихвите и дори и да прибавим такси и хонорари няма как да е продаден недв.имот за 60 000 /пиша с условности,защото нямаме пълните данни/.Това ми се струва странно - не искам да обиждам човека, но защитата му не е както трябва.

31

Анонимен

преди 6 години

30 хиляди кредит за ремонт? Вместо да ремонтира за 30 хиляди, да си беше продал софийския апартамент и да отиде в провинцията-там за 60 хиляди маже да купи къща или луксозен малък апартамент и пари да му останат, да си кара спокойно пенсийката.

30

икономист

преди 6 години

До До 19Със съгласието на банката, с тристранен договор се прави покупко-продажба. Има много такива сделки, информирай се. Като постъпят парите по буферна сметка на банката - ипотеката се вдига.

29

Членска карта №7

преди 6 години

Стойте далеч от банките, каквото можете да спестите това и ползвайте. Ремонт ще ми прави за 30 000 лв!??? Като че ли за 10-12 000 няма да е достатъчно добър за него.

28

Членска карта №7

преди 6 години

До 25Много се изсилваш. Напълно реално е да го продаде с ипотеката... Стига да е ясно какви задължения има купувачът... Но вече е късно, след като са го осъдили...