11

Анонимен

преди 6 години

С всички мерки трябва да се запази целостта на Испания...Отдели ли се Каталуния ще последва ефекта на доминото...Никой няма да се конфронтира с Испания и да признае Каталуния за независима държава.Защо още на пДемон не са му отправени обвинения и да е закопчан...От цялата работа всички ше изгубят и Испания и Каталуния и Е.С....

10

Анонимен

преди 6 години

Трибализмът е опакото на глобализма и е съвсем нормално, след прекомерното едно, да се развихри другото. Комунизмът до голяма степен се разпадна, защото прекали с глобалистическата си философия. После, на негова смяна дойде неолиберализма, украсен със същите социалистически малцинствени права. И двете силно антидемократични.

9

Анонимен

преди 6 години

A V BALGARIA KOPGA SHTE IMA REFERENDUM?

8

Анадолски

преди 6 години

"Но както независимостта на Иракски Кюрдистан означава да се разпадне Ирак, по същия начин независимостта на Каталуния сериозно ще подкопае териториалното единство на Испания."Това изречение обобщава цялата работа!

7

DJAC

преди 6 години

За Каталуния не може,а за Косово как можеше

6

Анонимен

преди 6 години

С тъй наречения "референдум" в Косово ЕС и американците отвориха Кутията на Пандора и от там нататък нямат думата нито за референдума в Крим, нито в Кюрдистан, нито в Каталуния, нито за предстоящите рефендуми където и да било по света

5

българин

преди 6 години

това което правят в Каталуния е подигравка с международното право. Българите само заради Априлското въстание даваме 30 000 изклани. Отделно имаш руско-турска война! Отделно имаш Възраждане, Училищно пробуждане, Църковна независимост. И всичко това в името на българщината. А каталунците излезли и затворили магазините.......Ай сиктир и пишлемета! Все едно Шопска нация в България.

4

до 3

преди 6 години

до 3 - не, просто разглезените богаташчета от Барселона трябва да бъдат арестувани и пратени на поправителен труд. Да видят какво означава работа, защото очевидно не са наясно какво означава държава.

3

PD

преди 6 години

Няма въпроси, има само страхове и желание за контрол над масите от неумни лидери.Всеки закон, конституция и.т,н. е доброволно прието ограничение, на свободната воля на определена общност, в преследване на определена цел. До ден днешен, не е решен въпроса, ако определена, достатъчно голяма група от хора, пожелае да играе по нови правила, как да се избегне сблъсъка между новото и старото. Всеки опит за силово налагане, на води до реакция, която клати обществата от една крайност в друга.

2

сега

преди 6 години

никой не е против независимост на Каталуния, но просто те не поставят политически проблеми, които ще се решат с национална държава. Тяхната позиция е - искаме да сме извън Испания, защото там живеем много богато, а искаме още по-богато. Това не е сериозен аргумент за независимост, а КАПРИЗ. При кюрдите е много по-сложно, ама Бай Велко не е жив да ни разясни нещата:-)))

1

Zucil

преди 6 години

Novi pravila, nova igra, novi champion kupi...stom ima visok publik interes...update...na starite politprogrami...and go