25

маларт

преди 7 години

Предстои 4-годишно разследване(разбирай натъкмвяане на "доказателствата"), показващо неопсоримата вина на чистачката на гарата, която си е загасила фаса в неподходящата цистерна

24

Анонимен

преди 7 години

Още ли някой се чуди има ли опасност от атентати, или няма?Май само малоумната Бъчварова.

23

Анонимен

преди 7 години

Влакът е превозвал 23 цистерни с по 60 тона пропан бутан. Което прави спирачната маса над 1200 тона. Дори и за модерен локомотив като тези на Булмаркет, тази маса е непосилна за спиране, според мен. Затова може да е влязъл с по-голяма скорост от необходимата.

22

Кратун

преди 7 години

До АнонименАре по-спокойно с плюнките. Локомотивите на тази фирма изглеждат по-нови от тези на БДЖ.

21

Кратун

преди 7 години

ЖП пътищата са занемарени и пред разпад. А по тези релси пътуват хора и се търкалят вагони с химикали. Накрая пак ще изкарат машиниста виновен, иначе някой може да осъди държавата. Нищо не се прави по ЖП инфраструктурата.

20

Закс

преди 7 години

Ето какво пише в dnevnik.bg:''Четирима души са загинали, а 12 са били ранени при експлозия на цистерни с газ пропан-бутан в село Хитрино рано тази сутрин, след като товарен и пътнически влак са се сблъскали в района на гарата, съобщи БНР. По информаця на Би Ти Ви ранените са поне 20.В резултат на удара цистерните са избухнали, като ударната вълна е усетена и в съседното село Панайот Волов." В статията на dnes.bg не се споменава като причина сблъсък на 2 влака ако е вярно разбира се.

19

До Борисов

преди 7 години

Г-н Вожде, това доказва, че не само " магистрали" трябва да правиш а и Жп пътища!Или кво викаш?? " То по магистралите се движим ние а по релсите обикновените хора , не са важни!" А ???

18

Извънземен

преди 7 години

Живея на около 15 км. от мястото на инцидента. 15 км. по черен път, по въздух са около 10 а по републиканската мрежа са около 30 км. В 6 без 20 се събудих от страшен тътен, в началото помислих че са гръмотевици (доста силни). След като станах, видях че няма облаци, тогава помислих че взривяват в близката кариера... сега по телевизията разбрах какво се е случило. Не ми се мисли какво е там.... аз на разстояние чух два взрива, доста силни а там хората... не знам, не ми се мисли какво е там.

17

Съмнителен

преди 7 години

Май пак е окрал нещо от линията - я нещо от стрелките, я болтове за дЖилязу... големи майстори сме и на тези неща.... а сега ще страдат много хора..

16

Анонимен

преди 7 години

Не ни трябват джихадисти. Мрем от:1. Катастрофи по пътищата - 600 калпака годишно.2. БДЖ катастрофи - стари локомотиви, вагони, инфраструктура.3. Докторски грешки.4. Хрупкане на ГМО.

15

Темида каза

преди 7 години

Не е терористичен акт, никой не иска да гърми турските села.Чисто безхаберие си е. Трябва оставки да се подават и в затвор да се лежи за безотговорност.

14

Анонимен

преди 7 години

изпълняваме глупостите на ЕС, конкуренция да има. България не е такъв голям пазар за няколко железопътни превозвача. Купили един локомотив на старо с няколко вагона и нещата са налице!

13

Анонимен

преди 7 години

Едни клет бежанец, инженер по газови горивни системи, който не знае азбуката и таблицата за умножение е решил да се постопли в мразовитото утро.

12

Анонимен

преди 7 години

Безхаберието на държавата и на БДЖ ни направиха терористичен акт, сами се избиваме, както по пътищатата така и тук.

11

Анонимен

преди 7 години

Имам чувството, че някои от коментиращите месеци наред са си МЕЧТАЛИ в България да стане терористичен акт!

10

До 9

преди 7 години

"Дано не се окаже терористичен акт."Какво значение има? Жертвите са си жертви каквото и да е било.

9

Анонимен

преди 7 години

Дано не се окаже терористичен акт. Вече всичко е възможно. Всякакви щъкат из страната.

8

до Ужас

преди 7 години

Не е въпроса във влака колко бързо се е движел , проблема е с тези които регулират движението му. Някой ръководител движение на гарата вероятно е допуснал грешка от недоглеждане , сега ще лежи доста в затвора да му дойде акъла. Жалко за хората че нямат никаква вина , обемът на щетите и пораженията тепърва ще придобият колосални размери.

7

Анонимен

преди 7 години

ЖП мрежата е в такова състояние, че най-добре да я закрият изцяло и да я изградят наново. Бог да прости загиналите.

6

Анонимен

преди 7 години

Или скоростта не е била подходяща, или е "брано" нещо по линията, за да дерайлира.