38

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 34, що бе, много си е здравословно, то саждите прахта, въглеродния окис нищо не значат, най е здравословно, когато си се задъхал на нагорнище и някой автобус изворсира до теб, с какъв кеф вдишвам саждите, чак до диафрагмата ми достигат. Това не епроблем, проблем е, че не ме бръснат за слива и трябва да рева на всякъде

37

българин

преди 7 години

Допълнение към 36И колкото и минусчета да ми сложите, истината по този начин не можете да я промените, а само със съзнание и добра воля ! За селян,дурите го казвам !

36

Въпрос

преди 7 години

До АнонименА ако се придвижваш по друг начин, не дишаш ли същия въздух ? Не си ли чувал, че големият смог в градовете се получава от газовете на автомобилите ?

35

Анонимен

преди 7 години

До Един БългаринНа мен лично не ми е известна технология при която след като обилно си се потил сред прах и дим да запазиш лична хигиена без да се изкъпеш и преоблечеш. Но е възможно да съм изостанал и неинформиран. Ако имаш информация по въпроса, моля сподели я !

34

Анонимен

преди 7 години

До Михаил: Това ще стане ако се борите за по-добра инфраструктура, но не за сметка на мнозинството, което е от шофьори и пешеходци. вървите с рогата напред няма да стане.

33

Анонимен

преди 7 години

абе мрънкящи, колко от вас спазват закона за движение по пътищата, колко от вас са със сигнални жилетки, колко от вас имат светещи стопове

32

Бате Динко

преди 7 години

Какви велосипеди какви 5 лева, не е ли да си паркирам Голфа TDI на тротоара не си е работа. Освен това е друго да демонстрираш социален статут като караш дизел, нема да се червиш като те питат какво караш да кажеш велосипед. Все пак сме у третия свят, не ни трябват нито електромобили нито велосипеди, само дизели или бензици, ама да не горят над 10/100 че нямаме пари за бензин

31

българин

преди 7 години

В България културата на голяма част от шофьорите е брутално ниска ! Мен са ме псували, замярвали, насочвали са кола насреща ми, а за спазване на предимство пък да не говорим ! При това много пъти от коли, които дори са по-евтини от велосипеда ми ! Тотална селяния, нямам думи !! Един *** го помня се беше подал до кръста от задното стъкло, за да сипе ругатни срещу мен, при това от срещуположното платно, и то от някаква скапана трошка ! Просто нямам думи !

30

Михаил

преди 7 години

Колелата са най-екологичният начин за придвижване с относително висока скорост. Ако искаме да подобрим въздуха, който дишаме - трябва да се осигорят нормални велоалеи, а не начертани на тротоара. Ходенето пеш е полезно, но пеш не може да изминеш повече от 5-6 км. Такива хора като интервюирания в статията носят промяната. След време дори тези които го плюят, ще се радват на резултата от борбата му.

29

Анонимен

преди 7 години

Най-смешно ми става когато някой пробутва карането на велосипед в замърсената градска среда като ЗДРАВОСЛОВНО.

28

Анонимен

преди 7 години

Първо беше София Пpaйд, после излязоха веганите в тарелките, сега пък велошествие...

27

Анонимен

преди 7 години

до 30: Специално за София пътищата последни години са доста добре. Има и маркировка и кръстовища на 2 нива. Проблем е само паркирането. Не знам дали излизаш навън, но условия за каране на кола има.

26

Анонимен

преди 7 години

Аз където и да съм видял велоалея велосипедисти по нея няма, да не излезе че за 10 човека ще прецакаме и без това лошата инфраструктура. Плюс това пеша е още по-здравословно и ще заемате още по-малко място

25

Един Българин

преди 7 години

До 18Хехехе, че като пътищата са разбити и няма условия за каране на автомобил, вие защо карате, А? :))) Пешеходците и майките с колички и те са ви виновни, че им се налага да слизат на платното като няма тротоар. Ами какво да си седят вкъщи ли? Сигурен съм, че все още не разбирате, но при вас е трудно и разбираемо. Мисленето не е за всеки.

24

Анонимен

преди 7 години

Сега видях кои още статии се мъдрят в тази секция F.A.Q.:- Улицата: Да живееш с различна сексуална идентичност- У-лицата: Колело за смет дете с велосипед- У-лицата: За бежанците, които виждаме, но не познавамеЯсно е, че БХК е намесена, така че нормалните участници в движението - пешеходци и шофьори нямаме право на глас пред онеправданите колелисти.

23

Жоро

преди 7 години

По отговорите се разбира културата на хората, каквато им културата, такива им и шофиорксите умения. С такъв манталитет не се учудвам, че от няй-ляво платно се минава в най-дясно за обратен или за липсата на мигачи при завой. И отново вместо да се пазиме едни други само обиди летят.

22

Анонимен

преди 7 години

До 22: Начина да не мирише е само един - баня. И да се напарфюмираш и да се напудриш около теб не се диша, особено сега по жегите. На колко работни места има възможност велосипедиста да се изкъпе?

21

Още един...

преди 7 години

До Един БългаринПрав си, но по-леко с пропагандата за велосипедите, че току виж ни натресли и "Гражданска отговорност", която няма да е никак ниска, като се има в предвид рисковият фактор. :-) Иначе си прав.

20

Един Българин

преди 7 години

До15 За банята и съблекалнята съм съгласен, но при добро желание има средства и начини, с които не мирише. Не се оневинявайте и самооправдавайте, че плащате на мутри за бензин и ремонт, че не пазите природата, че давате на Данчето по 1,60 за да раздава на наши хора докато брат'чедите се возят без пари. Всеки сам прави своят избор. Дали ще е цивилизован или не зависи изцяло от него. Велосипедът е философия - начин на мислене. И аз не ходя на море с велосипед, а бих могъл теоретично.

19

Анонимен

преди 7 години

до 19 : Стандартния велосипедист, благодаря ти за поста.