72

Инж+

преди 8 години

Старата песен на нов глас!!! Досега беше по данъчна оценка, а сегашната "нова идея" - според площта!??? Абе хора, таксата "смет" трябва да е според изхвърлената СМЕТ!!!

71

Анонимен

преди 8 години

А, защо сега си мислите, че е много справедливо?! Какво общо има данъчната оценка на имота с генерираният ***? Защо аз в центъра трябва да плащам 3 пъти повече от хората в крайните квартали? Решението е, такса смет да се изчислява на брой живущи в жилището. Но, тук идва следващият проблем - никой не знае в кое жилище колко души живеят... Явно, това ще си остане един омагьосан кръг...

70

ядосан допълнение

преди 8 години

Има си механизми това да се направи, но изиква мислене.И какво правим с рециклирането? Фирмите занимаващи се с това печелят веднъж от общината, че извозват разделно събраните отпадаци и още веднъж, от продажбата на рециклирания материял. Реално погледнато, разделното събиране би трябвало да води до намаляване на таксата, но не би. Лично аз мисля да съдя за дискриминация държавата или общината, ако приеме това безумие.

69

ядосан

преди 8 години

Поредната ГЕРБерска тъпотия, поредния опит да се посегне върху доходите на населението които не са мърда ли а финансовото бреме се увеличава постоянно. Значи се оказва, че не хората а жилищата им генерират ***. Аз живея в 80кв. жилище сам, но ще плащам почеот да речем 5 души свряни в 60кв. жилище. Съответно бизнеса който протестира за дигане с 20 мижави лева на минималната заплата, ще търпи дивиденти. Един офис или производство определено генерира повече *** от средно статистически гражданин в думът му. Реално буклука трябва да се облага на човек, или още по-добре на килограм. Има си мех

68

оптимист

преди 8 години

ЕИИИ в нашата махала сме 8 еднотипни блока с 4 казана -Всеки блок е около 2хил кв м площ или общо 16 хил кв м.По 3.75лв=60 хил лв на год.ИЛИ 5 хил на месец.Събират *** през ден .За 5 хил на месец и аз мога да го събирам и изхвърлям на сметището.ИлИ за 1 казан 1200 лв на месец МММ ДА ааааа Дали ще ми ги дадат на мен под аренда казаните???????НЕЕЕ няма далавера тука ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ.ГЛАСУВАЙТЕ СПОКОЙНО

67

...AndJusticeForAll

преди 8 години

Ей пак гледат да прецакат гражданите! Не вземат да се занимават с по - важни неща като съдебната реформа (без да пипат конституцията), да намалят битовата престъпност, джигитите по пътищата, корупцията, държавните чиновници и бюрократщината, те мислят само как да вдигат таксите и цените на тока.

66

Анонимен

преди 8 години

Еййй, Богу, в управлението на това нещо наречено държава се убеждавам, пълно с ***. На 90% от ръководните места служителите които не отговарят на изискванията. Но Партийната квота ги поставя. И се започват идиотщините. Хората страдат ощетени, излъгани и обезверени. Все едно т.н. управници управляват от Марс. Все едно не живеят тук. Краденето е изместило мисленето. Защото ако приемат тази простотия, нека знаем кой я е предложил, ще лапат много повече. Но не усещат ли, идва буря и то страшна.

65

Анонимен

преди 8 години

Добре, да кажем че това ще е поредната дивотия, която ще преглътнем и... ще платим.Но дали тя ще ни осигури чисти кофи, градинки и тротоари, навлизане в кварталите на снегопочистващата техника зиме и редовно миене на улиците поне веднъж месечно или за пореден път събраните пари ще се усвояват? От фирмите на наши момчета, закачени на общинска хранилка, за които още дори не знаем, но ще бъдем принудени да научим. А кметове и общинари ще се вихрят в дворци и палати на същите тези приятелски фирми

64

Анонимен

преди 8 години

ТАКА ЩЕ СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА С ФАЛШИВИТЕ АДРЕСНИ РЕГИСТРАЦИИ ЗА ИЗБОРИТЕ.ДА МУ СЕ НЕ ВИДИ, КАТО КОМЕНТИРАМЕ ИМ ДАВАМЕ ИДЕИ, НА ТЯХ ИМ ПЛАЩАТ ДА ГИ РЕАЛИЗИРАТ А НА НАС ЗА ИДЕИТЕ НИЩО.

63

OddCat

преди 8 години

НЕ! Таксата смет трябва да се плаща, според броя на живеещите в имота. Ако в апартамент 120 кв. м. живее 1 човек, а в тристаен маломерен 60 кв.м. - 4 души .... по тази логика 1 ще прави повече *** от 4-те?! Малоумно!

62

А БАЙ МАНГАЛ ПАК...

преди 8 години

НЯМА ПЛАЩА. НАЙ СПРАВЕДЛИВО Е , КОЛКОТО ХОРА ЖИВЕЯТ ТОЛКОВА И ДА СЕ ПЛАЩА. ТОГАВА БАЙ С 80 ДУШИ НА АДРЕС ЩЕ ПЛАЩА НАЙ-МНОГО, АКО ВЪОБЩЕ ПЛАЩА.

61

край

преди 8 години

В София се събира такса смет за гаражите. Как мислят общинарите в гаража произвежда ли смет повече от всеки един автомобил. Защо ще плащам повече за да си паркирам колата не на общинската улица, а в собствения си гараж. СПИРАМ ДА ПЛАЩАМ НА ОБЩИНАТА ДОКАТО ТЯ НЕ ОСИГУРИ СПАДВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ ОТ МОИТЕ СЪГРАЖДАНИ. Общината ми дължи да очисти тротоарите и градинките от коли. Как ще го направи мие все тая.

60

Аз

преди 8 години

Че то и сега е така - данъчната оценка се формира на база квадратура на имота, местоположение, конструкция...Някой иска отново да излъже, да настрои хората един срещу друг и да налапа още пари, маскирайки ги за смет. Тази такса трябва да зависи предимно от броя на хората, които създават ***, защото имота сам по себе си, без хора, не прави *** ! Аман от некадърници, крадци и наглеци - които ни взимат за балъци !!!

59

Трол

преди 8 години

Аз ще плащам и 500 лева ако кажат,че е толкова.Но само след като ми доказват всяка година,че и гнусните *** плащат колкото трябва.

58

погр ебален агент

преди 8 години

*** се събира с друг ***. *** взаимно се привличат. И в политическия смисъл.

57

111111

преди 8 години

Когато един депутат преди време предложи да се премахнат детските след трето дете-веднага скочиха срещу него, защото така се накърнявали правата на една определена група и тази мярка била нарочно насочена срещу тях, а не можело да се правят закони, които засягат определена група хора. Сега това е мярка, засягаща една определена група хора, а именно БЪЛГАРИТЕ И САМО ТЯХ. Категорично не съм съгласна да се въведе този закон!

56

Анонимен

преди 8 години

До без боклуциНяма как с източно азиатски манталитет да станем кат Швейцария

55

без боклуци

преди 8 години

Трябва да е като в Швейцария! Плащаш в зависимост от количеството ***, което произвеждаш! Нали ще ставаме като швейцарците?

54

Анонимен

преди 8 години

do optimist.Ne sashtestvuva obshtinska firma. Ili sa obshtinski slujiteli i rabotnici koito iziskvat osigurovki ot obshtinata i nemojesh da gi izgonish ako ne rabotiat, ili sa firma spechelila obshtestvena porachka. Pri neia obshtinata niama otgovornost za rabotnicite, tehnite uslovia za rabota i usigurovki. Firmata moje da bade smenena ot obshtinata pri iztichane na dogovor ili dogovora da bade prekraten pri neizpalnenie na zadachite.

53

АМИ ДА

преди 8 години

МММ Даааа като чета коментарите ,май денят "Да изчистим БГ за един ден "наближава.Май много скоро ще трябва да изхвърлим ***."Да си изчистим къщичката"Че нещо *** започнаха да вонят".В Румъния им намериха цаката извозват ги на килограм.започнаха от главата.Но ринат хората.А При нас *** искат 3.75 лв / кв м и да сме зарити в болкуци и да мълчим.ОХ и избори наближават и разделно събиране пробвахме ,отделяхме ги в отделни казани и в общ казан пробвахме ама все бокуци!!! оместват