8

555

преди 9 години

То хубаво, че празнуваме, но повечето хора вярват в приказката, че Кирил и Методий са измислили българската азбука. Те са създали глаголицата, за да може да се наложи православната религия в България, но тя се оказала неудачна и е била изоставена. Не се знае кой българин или българи са създали българската азбука.

7

факт

преди 9 години

Българската азбука в съвременния й вид е създадена в Русия. След турската окупация българите вземат осъвременената азбука от Русия, включително много руски думи. Българските възрожденци, като започват да пишат стиховете и романите си установяват, че българският речник е изключително беден и трябва да се измислят много нови думи, за да има българска писменост. Много повече сме взели от Русия, отколкото сме дали.

6

АТАКИСТ

преди 9 години

*** са в шах и МАТ! Русия празнува 24 май и почитат българските братя Кирил и Методи!Няма Бардака да го празнува я.

5

АТАКИСТ

преди 9 години

Хубав край, хубави хора, широка славянска душа- това е Русия!Наздраве с празника ни, братушки!Майка България ви даде писмеността и вие й се отблагодарихте достойно 1877-*** година смачквайки турската гмеж!!!

4

жеко

преди 9 години

руснаците си признават че са взели писменоста от българите защото почти всичките им стари църковни книги са написани на български, така че стига с тая антируска пропаганда вече ни се повръща от нея, руснаците и българите ще са винаги братя!!!

3

Анонимен

преди 9 години

Кремълските разбойници да не цапат Кирилицата с кървавите си престъпни ръце

2

Кво става

преди 9 години

Аве тия доскоро не празнуваха 24 май, ся кво им става ...Да не е като БГ комунисти, след 10 ноември станаха първи православни християни !!!

1

Анонимен

преди 9 години

С праздником,братя!