44

BG

преди 9 години

А може ли да имаш коремна обиколка която е съвършенна окръжност !!! и да се водиш полицай и пожарникар :)))) Хайде протестиращите фуражки да си кажат колко им е средното телесно тегло и средната коремна обиколка :)))) Като гледам дебелог... фуражки как са се разработили и как пазят, бога ми не до 65 ами и до 85 г да са живи и здрави могат да си карат на тая службица. Ама прав е 52 - истината е точно че искат да се пенсионират млади и после да взимат и пенсийка и заплатка !

43

Anti

преди 9 години

Като толкова реват, че искат да се пенсионират на 50 години, защо тогава дъртите полковници се натискат да работят като цивилни експерти пак в структурите, където са били досега? Или както им е угодно. Я направете сметка колко търтеи от тези работят и след пенсионна възраст? То много лесно: хем пенсийка, хем заплатка на гърба на бедния данъкоплатец. Като искат на 50 - излиза на пазара на труда и ако някой частник (не държавна институция) го смята за кадърен - да му плаща, ако ли не -

42

не е честно

преди 9 години

A може ли да се пенсионираш на 40г, а после от 41 до 65 да бъдеш охранител или пазач и да лапкаш хем пенсийка, хем заплатка?

41

Ушев

преди 9 години

Ами станете куки, или не Ви стиска, или водолази, или миньори или балерини...А ? друго си е да си рупаш чипс и да си жулваш биричка пред компа ?! Берете си лайката мързеливи хейтъри !

40

пп

преди 9 години

А може ли 63-64г. да бъде строител и да се катери нависоко. Може ли 62 г. жена да е шивачка?

39

lili

преди 9 години

Bravo na Kalfin!Nishto im niama na 55 na tia tartei!

38

Анонимен

преди 9 години

Ченгетата винаги ще се ползват с привилегии ,защото те пазят тези които ни крадат,па и те си крадват от време на време :))

37

Анонимен

преди 9 години

Ккато може старци да ти изработват всчико, което ползваш - храна, облекло, машини и т.н., така може и някой който е работил в МВР да се пенсионира на 65 години, след като след МВР е работил нещо друго. Проблемът е, че работилите в МВР, МО и др. нищо не умеят да работят освен нещо свързано с мафията.

36

Анонимен

преди 9 години

Бе тука всеки бяга от работа така или иначе, така че честно казано няма значение на каква възраст са.

35

Анонимен

преди 9 години

Да бе старци.Като си вземат пенсийката след 27 години почивка и хукват да работят.

34

Анонимен

преди 9 години

За всички е ясно какво трябва да се направи с фуражките, но никой не го прави.Трябва да се сложи горна възрастова граница за всяка една длъжност в МВР, МО и останалите и там да може да се работи само до тази възраст, след което да си търси друга работа, както правят всички нормални хора в България.

33

Анонимен

преди 9 години

А може ли старци с памперси да ви лекуват ?????

32

Анонимен

преди 9 години

А как може старци да работят в синдикатите и да дават акъл?

31

Анонимен

преди 9 години

Фуражките са нагли, защото ние останалите им плащаме заплатите, а после и пенсиите. Като за начало МВР да си се отделят в отделен пенсионен фонд и от отчисленията на работещите в МВР да се плащат пенсиите на МВР-пенсионерите. Веднага ще изреват на умряло, защото ще получат по 30-50 лева пенсия.

30

Анонимен

преди 9 години

Казват, че примерно 70-80% от престъпленията в България не се регистрират в МВР, защото хората не виждат смисъл да подават оплакване. Това верчотно означава, че тези от МВР трябва да се пенсионират на 35 години или след 10 години работа в МВР и да получават пенсия, равна на пет-десет пъти заплатата им.

29

Nick

преди 9 години

Ми да напускат! Аз имам познат пожарен инспектор. Работи на бюро и от време на време посети някой обект за разрешение. Защо ще се пенсионира рано? Какво се е преработил или пък не би бил в състояное да върши на 55? Да не би един лекар или учител да не е изхабен на 55 ?

28

nkvd

преди 9 години

Значи ВИЕ на 55 години сте старци, а НИЕ - на 67 сме младежи, така ли бре фуражки!?Каквото за всички, такова и за Гол Хасан. Такова и за полицая (пожарникаря) - супермен. Най-справедливо е всеки сам да избира възрастта си за пенсиониране (след да кажем 57-та си година), а пенсията да се определя от натрупаната по лична сметка сума. От това по-сраведливо, не се сещам. И като се спре и пенсията на работещите пенсионери - всичко ще се нареди...

27

Анонимен

преди 9 години

Ау-у-у-, колко много се преработват фуражките, особено катаджиите. Седи си с дебелото шкембе в колата и отвреме на време излиза навън, размахва палката и айде пак в колата да поседне, да си почине. Ако ти откраднат нещо, почти сигурно ще получиш след доста години съобщение, че преписката е прекратена поради изтичане на някакъв там срок, а това е допира с полицията на повечето българи, както и опашкте за смяна на документи.Който е ходил войник също знае калко се преработват другите фуражки.

26

Момент

преди 9 години

Тук основният момент е, е хората ще ПОЛУЧАТ пенсия, кокато навършат 55г. Например доколкото знам в щатите военните получават пълна пенсия на 60. Т.е. няма нужда да работят до тази възраст, а тогава могат да се пенсионират.

25

dl

преди 9 години

Всички сме граждани на държавата.Крайно време е да разберат тези господа,че трябва да си плащат здравни осигуровки и ДОО,без да роптаят и да искат повишение на заплатите си със съответните осигуровки.Същите тези служители не са по-различни от нас.Да имат срам ,че се пенсионират/евентуално по свое желание/доста под изискуемите години.Какво протестират-на 52 години и 27 години общо трудов стаж плюс 20 брутни заплати.Изборът на работа е личен-има плюсове и минуси.