267

Леле че народ

преди 9 години

До софиянец Абе ти не си наред,честно? За какво му е на Путин да ни напада,при положение,че ние сами се избиваме по пътищата по-ефективно То стават нещата ,заради подобни субекти като тебе,дето като видят 10-15 годишно BMW и се правят на Пол Уокър и естествено завършват като него

266

софиянец

преди 9 години

До Бай гадняки 416- Харесва ли Ви или не- фактите са си факти- питайте руски юрист, ако не ми вярвате- отговорът ще е същият като моят. Рф е ратифицирала ЕКЗПЧОС през 1998г.- дори и руските юристо знаят какви са правните последици от тази ратификация за рф- т.е. , че рф не може да откаже да изпълни решение на еспч.

265

Шоп

преди 9 години

Колкото и да се напъвате, нефта и газа са си руски и до вас ще стигне само АКО ТЕ РЕШАТ. Не сте руснаци, и няма да станете. Дъйрку ат бублика палучитье, джентлемени!

264

софиянец

преди 9 години

До Одисей 1 "...пази Боже България да не пламне.." Няма как да стане, освен ако путин не се позове на въображаемо нарушаване на правата на руското малцинство в България и не реши да нападне и окупира България. Обаче....България е външна граница на нато, а в нашата Стратегия за национална сигурност е вписано като принцип, че нашата нац. сигурност е неделима от сигурността на ес и нато. Следователно- нападение над България от рф = нападение на външната граница на нато.

263

аз

преди 9 години

До Анонимен Използвай главата си не само за ядене мисли от време на време!Германия ПРЕДОГОВОРИ "грешката" на Шрьодер! КАКВО ЗНАЧИ ТОВА????

262

софиянец

преди 9 години

До Анонимен 410- "... и повишаване КПД на клетките.." Абсолютно вярно.

261

sallaadin

преди 9 години

Геополитика, икономика и технологии - добре, НО цената е кръвта на невинните, а те ще стават все повече и от двете страни, и едва ли сега в този момент, там на средностатистическият украинец и руснак му пука ваъбще за петрол, газ, пластмаса, ВЕИ и т.н. Извода е един, никой не си вади поуки от историята, която пак се повтаря.

260

Шоп

преди 9 години

До аз Петролът се използва за много неща, но огромното количество се изгаря като гориво в транспорта. Ако се намали значително използването на изкопаеми горива, никакъв недостиг на петрол няма да има.

259

аз

преди 9 години

До софиянецЗащото дори и Норвегия които имат собствен добив на петрол зависят от произведените в Русия диамантени глави за сондажите им.Иначе другото е да се надяваме да намерим извънземни как играят хоро в лимонадена бутилка.

258

софиянец

преди 9 години

До аз 405- И защо България да не е първата?

257

софиянец

преди 9 години

До Съдия от Хага - рф не може да не изпълни решение на еспч- по иска , признат в размер на 1,6 милиарда долара, защото е страна по ЕКЗПЧОС от 1998г. и нормите на ЕКЗПЧОС имат *** над руското законодателство:)

256

аз

преди 9 години

До софиянецАма ти наистина си се объркала много или пишеш без въобще да мислиш!Я ми посочи една 100 процентова независима държава????

255

аз

преди 9 години

До Бай гаднякиДа и тя ни е под носа! Сърбия, Гърция.Айде и за Аржентина да се сетим, ами я да видим бившите проамерикански съюзници - Ирак какво става с тях? Нека се пуснем и в Кувейт - преди войната имат кредит към Кувейт 20 милиарда след войната обратното станалооооо. Виждаме и Либия но там съвсем не ни харесва сега затова я да видим защо Германия си иска златото???? Май май видяха немците че някой ги *** някой на запад!А сега се обаждат изпод чехъла - санкции без подслушване :))))))

254

софиянец

преди 9 години

До аз 395- Важното е да постигнем енергийна независимост 100% от която и да е било друга държава- следователно е много по-добре да се "нахрани' първо вътрешният ни пазар, а ако остане- тогава да се търсят външни пазари. Защото ако няма български граждани, и да има енергия, няма да има българска държава...

253

аз

преди 9 години

До софиянецКакто знаеш и в България имаме много енергийни мощности но пазар - нъцки....А петрола не е само газ, бензин или нафта! Петрола е всичко останало!!!

252

софиянец

преди 9 години

До Анонимен 390 Не си падам по алхимията, въпреки, че е първоосновата на съвременната химия:) И Нютон не е знаел за разликата на атомно ниво и е бил много добър алхимик, но в крайна сметка му пада на главата ябълка и нещата тръгват в правилните коловози:0

251

Анонимен

преди 9 години

До софиянецМиличка не забравяй че Меркел първа изтича при лошия Путин да си уреди тръба лично до нея без други да я споделят!Или е глупава или нещо не излиза далновидна при положение че петрол и газ има под път и над път!!!!А това за алтернативата го мъдрят още от как се заеха да правят от оловото злато - малка разлика на атомно ниво ама............. съществена!

250

софиянец

преди 9 години

До Анонимен 386- Е- соларната енергия официално е призната от ес като източник на енергия.Освен това- слънцето НЕ Е притежание на никоя държава и в близките 150 милиона години не се очаква трансформацията му:) Май точно това не се харесва в рф, а?;)

249

софиянец

преди 9 години

До аз 383- А защо изобщо възниква идеята за квантов компютър, а?:) По аналогия- може да се открие вещество/ суровина, заменящо пластмасата.

248

Анонимен

преди 9 години

Само газта , нефта и урана са енергия.. Другото Европейското - електромобили , солари , вятърни мелници са превръщане на един вид енергия в друга.. А какво става през нощта , зимата или ако няма вятър.. духаме да завъртим перката.