111

До 103

преди 12 години

А, бе стига си подхвърлял тези глупости за комунисти през два - три поста...Не чувстваш ли, че тази плоча се изтърка вече?Де що стане, който разбойник го хванат в крачка, веднага вади някакви комунисти и започва да прехвърля темата върху тях, за да замаже работатаВ днешна българия комунистическата партия има по-малко от 1% почитатели, а СДС - по-малко от 2%. Що не се съберете да си говорите кой комунист, кой "демократ".Минаха 20 години и все ни водят на никъде с лафове за комунисти и БКП..

110

до 108

преди 12 години

А знаеш ли какво е търговското салдо с Турция! Ще спираме ли доматите и чушките:)

109

до 107

преди 12 години

Ти май не разбираш как стоят нещата. Първо, държавната инициатива не е ефективна. Второ - трябват много сериозни инвестиции за самите проучвания, а това е риск, защото може да се окаже, че нямаме почти никакви залежи и тези пари отиват на вятъра. Държавата не може да си го позволи. А когато не се намери и българска частна компания, именно тогава се викат чужди такива, които да свършат тая работа, които обаче ще имат и правото да добиват ресурсите ако се открият такива.

108

Анонимен

преди 12 години

Другари и Другарки, Еколози,НАЙ-ГОЛЕМИЯ ЗАМЪРСИТЕЛ НА ПИТЕЙНАТА ВОДА Е АЕЦЩом толкова милееете за питейната вода на планетата и у нас протестирайте срещу всичко което води до нейното замърсяване.

107

Анонимен

преди 12 години

108 - Що бе!? Със страните от ЕС с положително търговско салдо ли сме:) Егати *** парче си!:)

106

Анонимен

преди 12 години

Ама престанете с това САЩ и Русия. Вие къде живеете бе? В България, къде ще сондират - в България! Какво значение има тук какво искат или казват другите - другите ще искат и казват в тяхната си държава. Аз не искам *** почва, замърсен авода и отровен въздух и изобщо не ме интересува как ще ме нарича някой ***, който не знае че за да функционира организма му не са му нужни пари, а чиста вода, храна и въздух.Не ви ща мръсните пари-бациларници искам си чистата природа.

105

Анонимен

преди 12 години

Алексей Петров е срещу шистовия газ, а ТИ?

104

Анонимен

преди 12 години

Вие не разбирате ли че търговският баланс между Българи и Русия е около 15:1 в полза на братушките? Изнасяме към тях на стойност 200 милиона годишно, а внасяме над 2-3 милиарда. Това се нарича "колониална политика"

103

до 100

преди 12 години

Айде почнаха готовите отговори , кгб - русия газпром.Ами ако ни трябва газ , реално ние ще си го разработваме , не ни е нужен шеврон и тем подобни.Нито има сметка нито риска е оправдан , просто такива неща се правят в страни от 4 свят кадето маимуните ще се натровят но корпорациите ще спечелят тук няма находища но по ги интересува натравянето.Защо в добруджа ? Я помисли всичко ще ти доиде , а повярваи много инциденти ще стават уж случаино, ама ние знаем кои е врага в сянка.

102

Анонимен

преди 12 години

GLEDAITE ''ZAITGEIST'' I STE RAZBERETE KAKVI SA SEVRON

101

до 98

преди 12 години

Аз съм за и спирането на добива на нефт и петролни деривати. Човечеството няма реална нужда от тях, а само вреди. По-добре да се заложи на енергия от слънцето, вятъри и водата или от други възобновяеми източници. Това което е в недрата на земята трябва да остане там, то е там защото природата(една по-висша сила) е решила, че това не е необходимо, но ние хората сме *** и работим срещу себе си и природата.

100

до 93

преди 12 години

Още когато Костов продаде на Зееви Балкан , истински съжалих ,че сме го направили.

99

Анонимен

преди 12 години

Когато руската компания искаше да прави проучвания, никой гък не каза. Когато дойде Шеврон всички изпищята - и комунистите и Волен Сидеров. Защо така?

98

До 90

преди 12 години

Дрън, дрън, дрън - ярини...Текста сам ли си го измисли или някой ти го даде готов?!?Видяхме САЩ с напредлалите им технологии как са я втасали... "Най-демкратичната" държава в света я видяхме как се разправя с "окупирай Уолстрийт", но това е друго нещгоПо интересни са мъдростите, които ръсиш тука така дълбокомислено... Кажи къде точно с тези напреднали технологии САЩ са докарали просперитет, чрез шистов газ? Ще е много любопитно дали има поне едно такова място...

97

Историк

преди 12 години

След 8-годишна съдебна битка американската петролна компания Шеврон беше осъдена да плати 8 милиарда долара. Исканото обезщетение е за замърсяване на околната среда в района на амазонската джунгла.Унищожена почва, мъртви животни и много случаи на болни от рак. Такива са последствията от неправилните сондажи на компанията Тексако през 70- те и 80-те години в еквадорската част на Амазонка.Щетите са огромни както за джунглага, така и за местното население. Искът беше за 27 милиарда долара. Съдът, обаче, реши компанията да изплати 8 милиарда. Адвокатът на ищците Пабло Фахардо определи решението на съда като "триумф на справедливостта".Пало Фахардо:- Това е важна стъпка, макар че обезщетението не може да покрие щетите, нанесени от Шеврон.

96

IND

преди 12 години

На предишното обсъждане най-големите противници бяха хората на Трактора. Ами разбиреамо е агента от КГБ да защитава руските интереси в България. Друго си е да купуваме газ от Русия на двойна цена...А между другото Полша издаде 70 лиценза на 40 компании за проучвания и добив на шиистов газ. А ние нека си чакаме Газпром да врътнат кранчето и да пискат още по високи цени. В случая е вярна следната леко променена поговорка "Лобиста вика дръжте лобиста"

95

Анонимен

преди 12 години

"за незабавно прекратяване на договора с Шеврон"Абе тея що не протестираха при преподписването 4 г. ПРЕДСРОЧНО на действащия тогава договор с "Газпром", който е в явен ущърб на България? Сега искат "прекратяване" на нещо, което още не се е случило и може да се окаже в полза на България!

94

А, с какво гориво

преди 12 години

дойдохте до мястото на протеста? Как мислите, че е добит този газ / бензин, с който се захранват колите ви, произвежда топлината за домовете ви, тока за компютрите ви, на които да оплювате? Вярвате ли, че добивът им е по-чист отколкото през шистите? Или просто мацаницата да става далеч от нас - в някаква друга държава? А ние само да купуваме (с какви пари?) и на нас да ни е едно такова чистичко... То и другата ни чистота е една чистота, ама нали трябва да сме ПРОТИВ всяка инициатива.

93

до 95

преди 12 години

От шеврон ще са на далавера,тиквата-също-това го разбрахме!

92

до 86

преди 12 години

1% от водата става за пиене .Виж ценностите , за шепа долари повече ,ама не филма нищо че бандитите са същия калибър , малко пари на джоб шеврон ще отрови Добруджа после хляб откаде ,че поне на милион човека са им в опасност водоизточниците от замърсяване.Та след като ние струваме 1 -2 милиона за правителството щото толкова им дават на джоб , да ги купим да ни гласуват правилните решения или да нападнем корпорациите ли и аз незнам.Ама ми е писнало до шапката от палячовщини корупция.