162

Анонимен

преди 8 месеца

До Анонимен 169, искам да видя как на всички на минималка ще им вземат 40% от доходите :) Леле тогава какъв вой ще настане? Всъщност ти представяш ли си го? Нали се сещаш, че първо от глад ще умрат бедните. Богатите пак ще са по-богати. Част от причините да сте бедни е всъщност омразата и злобата ви.

161

Анонимен

преди 8 месеца

Тая стъпка с МРЗ е първата,следва общо европейско данъчно облагане в което плоският данък обслужващ най вече червената буржоазия ще остане в историята!

160

Програмист

преди 8 месеца

Да разбирам, че искате плосък данък, защото не можете да дойдете на нашето ниво, но ще сте по-щастливи ако ние слезнем на вашето? Разбирате ли че това няма как да стане? По-умни сме, по-находчиви, и каквото и да стане пак вие ще ядете хурката. По добре си трайте, защото повечето, ако изобщо имате работа, то е в благодарение на нашето потребление и данъци.

159

Анонимен

преди 8 месеца

до 161 : Говориш глупости. От години работя през фрилансър.ком. Парите ми отиват в пайънер, скрил и пейпал. Тук си ги харча с мастъркард от пайънер, и от десет години минавам "под радара" на данъчните - въпреки че изкарвам около 10-15 хил. долара на месец и харча здраво. Неспособни са да ги проследят, и няма да са със всичките тия закони за защита на банкова информация и лични данни. Колкото и данък да направят - той ще е за вас.

158

Анонимен

преди 8 месеца

До Анонимен 164, ако богатите обеднеят... какво ще стане с бедните? Ще ти подскажа: ще ядете камъни. По-добре се моли да се запази сегашното положение! Сега сте по-богати от когато и да е било! И пак мрънкате? Ако това не е наглост... здраве му кажи! Алчни сте! За това не ви стигат парите.

157

Анонимен

преди 8 месеца

До Анонимен 161 : Я прочети хубаво първа глава на ЗДДФЛ, особено в частта, в която се говори за доходи от МЕСТНИ източници. Доходите от чужбина стават облагаеми само ако не са обложени при източника, и влезнат в страната под някаква форма. После, както споменах по-долу - отварям сметка в панама, парите ми влизат там, плащам си 3% и ги харча с виза или мастър кард. Как точно ще ме хванат? В транзакцията се виждат само две имена, номер и дата на картата. Няма ЕГН, и нищо сочещо към мен. А де?

156

Анонимен

преди 8 месеца

Дране си трябва и то яко,плосък десятък има само в посъветските феодални държавички,време е за едно 30-50 процентово бръснене на сухо!

155

Анонимен

преди 8 месеца

когато имаше прогресивен данък всички се осигуряваха на минимума. Като въведоха плоският - богатите хора започнаха да се осигуряват на реалният си доход, защото по таблицата трябваше да плащат 35%. Ако махнат плоският - пак ще стане същото. А тези, дето не им е европейско - да ходят в европата.

154

До161

преди 8 месеца

Ами едното трябва да върви с другото,в почти всички страни от ЕС има необлагаем минимум и прогресивна данъчна ставка която стига 60 процента!

153

Анонимен

преди 8 месеца

до 153 - Ако живееш тук над половин година, си длъжен да декларираш всички доходи, включително от офшорки + изравняване на данъчни ставки, декларации пред БНБ и т.н. Другото си е измама и разчиташ да не те хванат. Иначе е лесно, даваш едни 6-10000$ старново + още толкова годишно и фирмата в зоната "работи".

152

Анонимен

преди 8 месеца

До Анонимен 160, кво те топли теб плоския данък?

151

Анонимен

преди 8 месеца

Плосък данък,къде има такива жиУотно в ЕС,ами аз освен за България и за Румъния за другаде не се сещам?

150

Анонимен

преди 8 месеца

До Анонимен 158, абсолютно! Изивнявай!

149

Анонимен

преди 8 месеца

До Анонимен 157 : Предполагам имаше предвид 152?

148

Анонимен

преди 8 месеца

До 153, ами измести се де. Да не си дърво? Живял съм в 4 страни. И 3 града в България. Обиколил съм цялото черноморие за да работя. От опит казвам, че това разви много умения и спомогна за кариерата ми. Освен това за да искаш повече от минималка се искат знания и умения. Останалото е оправдания. Живея на село от 2 месеца :) По-здравословно е някак.

147

Анонимен

преди 8 месеца

Хубаво ли ви беше в училище, когато се подгравахте на "зубрачите" и ги тормозехте? А сега що ревете? Що не ревахте тогава? Кой както си е постлал - на такова ще спи.

146

Анонимен

преди 8 месеца

До 152 : Аз също живея в малко населено място, но не съм зависим от местните феодали, защото съм инвеситрал много време в учене и квалификация. Работя си от къщи, и сам определям колко ще ми плащат. Това, че си зависим от подобни хора е по причина, че живота ти е дълъг низ от погрешни решения.

145

Анонимен

преди 8 месеца

До Анонимен 151 : Май ти убягва понятието "дистанционна" работа. Не ми се налага да ходя никъде, всичко, което ми е нужно да регистрирам една фирма и банкова сметка там, където искам. И всичко това е възможно без да си мърдам от хола.

144

До 149

преди 8 месеца

Ало г-н Бизнес натеб вярва ли ти се че в малките населени места колкото и да се стараеш и трудиш че тия алчни бизнесмени ще ти дигнат заплатата а да видя няма да повярвам .Казват и ми нали си на минимална и толкова

143

Анонимен

преди 8 месеца

до 147 - Да бе, разбрахме те, стига си се пенил, нямаш достатъчно, за да живееш там, затова се чудиш как да мамиш тук и да се чувстваш средна класа. ;)