27

Proximus

преди 15 години

Много радвате колко "компетентни" сте на тема външна политика и как всички вещо казвате какво ще стане и какво не бива да става.Южна Осетия е за Грузия каквото е Косово за Сърбите. Случаите са идентични, една страна защитава териториалната си цялост. Провокативните действия на Русия не целят доброто на руското население в Грузия, а просто да стопират желанието им да се присъединят към НАТО. Просто го правят по най-послия възможен начин - чрез подклаждане на конфликт вътре в страната,

26

I

преди 15 години

Бъркаш Су-25 и Су-24. Прякора на Су-25 е "летящ танк", а на Су-24 е "камион с бомби"

25

преди 15 години

Свърши. За половин час руснаците ще ги смачкат.

24

Плюшкин

преди 15 години

до това доведе признаването на Косово! Друг е въпросът, че уж "всички са единодушни, че тази война не е нужна на никого", а същевременно щатите снабдяват Грузия с оръжие и подстрекават към подобни действия с единствена цел домогване до ресурсите на Южна Осетия. Безмозъчни американски термити! А в същото време ибиват маса мирно население, нямащо нищо общо със стратегии, тактики и военни дипломации. И накрая, докато някои подписват споразумения и си стискат ръцете, други погребват шепа натрошени кости примесени с кръв.Стига безумия! И господата от МВР е крайно време да започнат да мислят! Или ще излязат с декларация за мирно решение на конфликта, ако утре всички някогашни изселници от Бг се завърнатат с танкове и бомбардировачи?

23

преди 15 години

Малкък си още, момко. Рано ти е да разбереш, че няма принципи, когато става въпрос за интереси, господство, енергийни и геополитически интереси.

22

стален

преди 15 години

Българското министерството на външните работи излезе със специална декларация за случващото се.Това е като ПРАДНЯ в кравешки обор. ...Никой не забелязва, и на НИКОЙ не му пукa! Поне да си спестят листите и парите да разнасят тези простотии.

21

staria voin

преди 15 години

Су 25 е фронтови шурмовик за работа по фронтовата линия , подръжка на сухопътните части и борба с танкове и др. тежка техника.... Су 24 е фронтови бомбардировач за дълбоко проникване през ПВО и бомб. на различни цели и обекти в дълбокия тил на фронта. 2-*** души екипаж, пилот и щурман....

20

Добри Божилов

преди 15 години

Саакашвили е превъртял. Сега руснаците ще се наместят в Грузия и тя няма да види ни НАТО, ни ЕС още 50 години.

19

Varna

преди 15 години

spored men Rusiq trqbva da smaze Gruziq za 48 4asa i to vednaga, barzo i svetkavi4no bez mnogo jertvi. Naroda na Gruziq ne e vinoven, vinovno e proamerikanskoto im pravitelstvo!

18

преди 15 години

Осетинские ополченцы уничтожили 4 грузинских танкаКак сообщили власти Южной Осетии, Зарская дорога, огибающая Цхинвали, очищена от грузинских войск, колонна российской бронетехники входит в город именно по этой дороге.Осетинские ополченцы уничтожают грузинскую бронетехнику в центре города. Как сообщил один из ополченцев, отрядам югоосетинской обороны и ополчения удается уничтожать грузинскую бронетехнику и вытеснять грузинские формирования с севера на юг города. За последние полчаса, по словам ополченца, отряду удалось уничтожить 4 танка.

17

чепа

преди 15 години

Грузинците не са виновни.Цялата вина е в американското протеже Михаил Саакашвили.Използва откриването на Олимпииските игри и точно тогава нападна Южна Осетия.Но това ще му струва главата даже няма да го спасят и американските му съветници.

16

преди 15 години

Gruziny sovsem uma lishylis' na nashyh naezzat', da my ih porvem kak mokruiu gazetu, Saakashvilin zad na kuzov voennogo gruzovika natianem i budem po Tbilisi katatsia. Dubiny oni bestolkovye i ih druzki amerikosy toze skotiny bezrogie.

15

a

преди 15 години

Разговарях с китайските колеги и с американския президент. Всички са единодушни, че тази война не е нужна на никого, добави Путин.Кои са тези всички ???

14

???

преди 15 години

Не само, че направиха огромна глупост, и не само че е ясно кой ги е накарал да я направят, но не пускаха и линейки да влязат в селата на хората, за да им се окаже първа помощ.Те в НАТО може и да влязат точно заради тая простотия днес. Грузия не смогла бы начать военную операцию в непризнанной республике Южная Осетия без участия США, считает глава комитета Госдумы по безопасности Владимир Васильев."Грузия без Америки ничего бы этого провести не смогла", - сказал Васильев на пресс-конференции в пятницу.Ето какво пише в руските сайтове. Пише и още много. Който се интересува - чете!

13

преди 15 години

Мда, чудно как си позволяват грузинците подобни офанзиви, пък имат и толкова много вътрешни проблеми с опозицията, безправието и т.н. Явно са поели по лош път и ще бъдат наказани много скоро. А противоракетния щит и членството в НАТО руснаците ще им ги нахакат в едно конкретно място. Жалко, защото като народ май не са лоши хора и обикновения руснак си ги уважава.

12

преди 15 години

Грузия трябва да бъде изравненеа със земята!!!

11

rusnak

преди 15 години

Gruziq si pozvoli prekaleno mnogo, takiva ne6ta ne ostavat ne nakazani.

10

Тавариш Сталин

преди 15 години

Я очен рад зато што въй так любите маю радину Грузию.Вон руские акупантъй!Севодня любите Грузию,а завтра меня.Хахаха я ваш атец,я тавариш Сталин

9

преди 15 години

"Междувременно руското правителство на външните работи опроверга твърденията, че военновъздушните сили на Руската федерация са атакували Грузия."??????????А има ли в Русия правителство на вътрешните работи? Може би когато Путин е в чужбина руското правителство става "на външните работи"!!! Корегирайте текста!!!

8

преди 15 години

Приятел, май бъркаш Су-24 със Су-25 - има огромна разлика нежду двата самолета.