448

Анонимен

преди 2 години

това не е наш конфликт,защо искате да пренесете тяхната война у нас нали обгрижваме жените и децата им у нас.хуманит.помощ да не би да НЕЕ помощ от най-бедната държава в ЕС

447

Анонимен

преди 2 години

Кой се снишава ? Петков .

446

дедовия

преди 2 години

Отказът от вземане на страна не е снишаване. Вмест отова искате да се надупим на американската позиция и да я поддържаме.Това няма да стане.Войната беше умишлено предизвикана от САЩ посредством НАТО, защото Русия и Германия заплашваха да имат обща дейност. В доктрината на САЩ е ясно дефинирано, че те не трябва да допускат Русия и Германия да имат общи дейности, затщото било пряка заплаха за националната им сигурност.За това беше заплахата да сложат ядрени ракети много близо до Москва.

445

Анонимен

преди 2 години

Тази мис сир ка нещо се е объркала . Повече от 2/3 от населението иска да сме в НАТО и ЕС и иска бързо да въведем еврото за да скъсаме пъпната ни връв с путинска русия. Също така почеве от 2/3 въобще не искат путнска русия да ни "освобождава" за трети път. Докато сме вързани с путин ще сме най-бедни в ЕС

444

пфу

преди 2 години

Кво дойстонвство ве ? Кое е достойнство ? Да се врем в чужди войни ли ? Таковал съм ви достойнството !

443

:)

преди 2 години

Ами това не е вярно. Много повече са за това да не се снишаваме и да не се нагъзвааме и да имаме малко достойнство и да правим това, което е правилно. За дъжаление в Днес статиите са предимно негативни може би по поръчка на варненския собственик, който явно е про-руски.

442

ха ха

преди 2 години

Ами ние сме си по снишаването..... През Андрешко, през бай Тошо /"снишаване, снишаване, снишаване"-помните ли точно тази фраза за перестройката тогава-ха-ха/. Както видяхме-и в литературата, и в живота колкото и да се снишаваш те събитията се случват и не те подминават. Напротив....Като се снишиш нищо не постигаш. Но българите обичат да са ниски....

441

Анонимен

преди 2 години

До Позиция на страхливц Проблема е , че сме ненадежден партньор и за другите! Колкото до комунизма, такъв просто не е имало, а един див социализъм! Обосновавам се с това, че идеята на комунизма е "Всички са равни и благата се делят по равно между всички". Живях и по онова време, но не видях всички да са равни и всичко да се поделя по равно, защото и тогава имаше по "равни". Та мисля, че самата идея за "комунизъм" е една утопия ! Такова нещо, като равенство няма и в природата.

440

Анонимен

преди 2 години

На мой приятел дядо му е застрелян 1944 г от руснаци, за благодарност, че ги е приютил в къщата си

439

Анонимен

преди 2 години

раШИСТите щели да атакуват и съседните на Украйна държави. Въпроса е с какво?

438

Алооо

преди 2 години

Нормално 2/3 от българите осъзнават, че сме тотал щета и без война, камо ли да я докараме тук на наша територия. Нямаме нито армия, нито техника, нито мъже, нито икономика, нито енергийна или каквато и да е независимост. Имаме само работещи бедни, изнасяме г.зочистачи на запад, простит.тки и имаме управляващи подл.ги и самолетчета на чертежи, със застаряващо и болно население. Смятам, че българина е доста разумен и интелигентен и осъзнава къде се намира.

437

Позиция на страхливц

преди 2 години

Със тази позиция оцелявахме през робството ,,преклонена глава сабя не е сече ,, е нашето мото ! Да се направи един референдум и да се излиза от НАТО --ние сме срам и ненадежден партньор, ако това е вярно ! На времето дъртите и имащи власт комунисти казваха --такава демокрация ще ви дадем ,че ще плачете да се върне комунизма -- ето го и резултата !

436

Анонимен

преди 2 години

Значи две трети от българите не искаме да се снишаваме пред запада, но мисирката писала статията и зеленчуците в парламента искат да не се съобразят с българския народ а с чужди интереси щото са им платили за това?

435

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 559 "2/3 искат неутралитет не от любов към Русия ,а защото сме бедни -нямаме пари" Не сме бедни. Вече са малко хората, които наистина "нямат пари". Русофилите трябва да спрете с тия приказки на самоунижение. Българите живеят доста сносно и си личи по всичко - от жилищата, през колите, през начина им на живот. По празниците всички магистрали във всички посоки са с километрични задръствания, и това при тези цени на горивото. Гърция и Турция са пълни с български туристи и т.н.

434

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 558 Много работи не знаят, или се правят, че не знаят! Сигурно не знаят, че през България през целия период от 9.9. 1944г. до края на войната е преминала 600 000- на съветска армия, която е безчинствала тук, а е била издържана от българския народ! Това храна, горива и т.н. е било осигурявано, а това което не са си го взимали сами! Да не забравяме и убийствата и изнасилванията!

433

Анонимен

преди 2 години

Значи само 7% се чувстват българи, другите са или промити русофили или некакви от малцинствата :))) Също каква беше тази глупост с безсмъртния полк, не знаят ли русофилчетата, че благодарение на СССР губим Македония, Западните покрайнини, Одринска Тракия и Беломорска Тракия, защо е празник за тех, че съветския окупатор ни е обявил война без причина ? :)))

432

Inatut

преди 2 години

Неслучайно сме били 5в. Под робство. С този си манталитет 1/3 да се бие и бори за свободата на другите 2/3 сме на дъното.

431

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 553 А имаше времена, когато Тошо и Льоня Брежнев се целуваха уста в уста!И какъв беше ефекта в края на управлението му?

430

Добре де,

преди 2 години

Ако /не дай Боже/ на България се случи нещо подобно и всички се снишат, или запазят неутралитет, какво ще си мислите? Или вдигаме белия байрак и ставаме роби?

429

Повече са

преди 2 години

90 процента мислят така,само 10 процента -тези,които избраха и Киро -са за!