26

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 24Ще си купят "ставащи" телефони, и ще се научат да живеят в 21 век.

25

Анонимен

преди 2 години

Е това ли е големия проблем на държавата? Да имам лична карта на телефона.

24

Анонимен

преди 2 години

Споко! Фашизмът идва! Без телефон и зелен сертификат няма да можете от къщите си да излизате!

23

Анонимен

преди 2 години

Ами ще трябва да си купите модерни телефони някак си, защото няма как, скоро всичко ще става през Ел. Устройството, в 21ви век живеем. Това е личната карта. Също и моите родители нямат смарт телефони, а някакви стари модели GSM и викат, че не им трябва връзка с Интернет, обаче ако въведат това приложение за идентификация, ще трябва да си сменят телефоните

22

Анонимен

преди 2 години

А пенсионерите, тези които си теглят пенсията на ръка и не използват дебитни карти, как ще се оправят? Както са си свикнали досега - слагат половин кило сланина, три глави с лук и един самун хляб торбата и отиват да чакат на опашка в администрацията. Електронното управление е за САМО за хората, които ИСКАТ да си свършат работата през интернет и нямат време да чакат по опашки. Никой няма да ви чипира мозъците насила, защото няма къде да ви инсталират чип :)

21

1984

преди 2 години

Тотално робство..Утопията от филмите е факт

20

до 5

преди 2 години

И какво правим ако някой ни вземе телефона и ни принуди да му кажем ПИН-а? А какво правиш ако някой ти набие 2 шамара и ти вземе личната карта? Още повече, че чантата или портфейла с личната карта могат да ти ги вземат и без да разбереш веднага. Телефонът също, но за да пробият криптографската защита ще им трябват поне няколко дни, през които ще си смениш ПИН.

19

анонимен

преди 2 години

А пенсионерите, тези които си теглят пенсията на ръка и не използват дебитни карти, как ще се оправят?

18

Обективно

преди 2 години

На мен пък това страшно ми харесва! Който няма смартфон или не иска да си дава данните в интернет, нека да се разхожда за печати с хартиените си документи, никого няма да карат насила да си купува телеи да си въвежда данните. Но който иска да живее в 21-ви век трябва да има електронно управление. И наистина сериозна криптографска защита.

17

Едгар Давиц

преди 2 години

Нидерландия и бяла държава? Ти чуваш ли се напушалка такава?

16

до 12

преди 2 години

Време е да си лягаш.

15

Eur0tica

преди 2 години

Ей много страхлив народ,В белите държави е измислено от доста отдавна, за пример : НидерландияВсеки път ди дава различен пин, който се въвежда в сайта на НАП и сканирате QR при всяко влизане.

14

Джони Мнемоник

преди 2 години

В главната роля участва Киану Рийвс, който играе мъж с кибернетични мозъчни имплантанти, в които се съхранява информация.

13

Добре дошли

преди 2 години

В дигиталният концлагер- тоест тотално поробване..консПирация е..не вярвайте..

12

Анонимен

преди 2 години

Вие първо си модернизирайте процедурите по регистрация на МПС, и издаване на документ за самоличност.

11

Анонимен

преди 2 години

Това с електронната лична карта е невъзможно. Ако беше така, както го е сънувал този Япония и Китай щяха да са го въвели. Колкото и да ви е странно има хора, които нямат смартфон.

10

Анонимен

преди 2 години

Мисля, че това е страхотна идея и голямо улеснение, защото в България е пълно с бюрокрация и още се ползват методи за идентификация и плащане като в каменната ера! Време е това да се свърши и да не трябва да си показваш физически картата на всяко място, където човек отива. И ще е хубаво, вместо снимките да се правят в някое фотографско студио, и да излизат нереалистично, да ползваме селфи.

9

Анонимен

преди 2 години

Само да не го правят задължително! Аз лично си предпочитам личната карта, пък който иска, нека си ползва телефона вместо такава.

8

Анонимен

преди 2 години

Достъп до лични данни има само МВР. Значи да уведомим престъпника, че му гледаме досието... Аха... Друга тъпотия?

7

Анонимен

преди 2 години

Аха, лична карта в телефона... Гениално. Те не успяха да опазят данните в НАП, та това ли!?! Глупост след глупост.