114

Анонимен

преди 2 години

В западна Европа има закон, при който, дори да имаш дълг съвсем официално, не могат да ти вземат повече от определена сума , задължени са оставят екзистенц минимума на човека, т.е. парите , с които трябва да се издържате и плащате сметки,храна,консумативи и т.н., дори колата нямат право да вземат, ако я използваш за работа или за децата си, но в България, четат европейските закони както дявола евангилието, ако изобщо ги четат, набарали са един кротък народ, който търпи.

113

Анонимен

преди 2 години

"Детето не може да наследи нищо в случая, защото е НЕпълнолетно. Как ще се впише сега като наследник, след като няма лична карта. С какви документи ще се впише наследник на недвижим или движим имот? Да не говорим за банкови сметки и задължения. Кое не ти е ясно на теб?" ------ Оле, майко! Колкото по-неграмотно, толкоз по-нахално. Хора, не правете консултации по нета. Ще ви отговори някое такова, ще загазите. На теб няма как да ти се обясни, много си отървано. Но дано някой друг не ти се върже.

112

115,

преди 2 години

То и тук има нескевстируемо имущество. Ама ти идея нямаш в този случай дали ЧСИ е посегнал на него или не. Няма как да го обсъждаш.

111

До 111

преди 2 години

"Така е ама като сметна едно дете в десети клас си е на 16-17 години дето се вика докато започне работа поне 12 клас е завършила - минали са две години. Колко да им е давностния срок на тия наказателни постановления? Ей виж на Гинка Върбакова как бързо бързо и изтече давностния срок, а на детето не" - Виж, за глоба наложена нанепълнолетен ни послъга. Законът предвижда замяната на тази санкция с обществено порицание. Чл. 15 от ЗАНН. Не си измисляйте. Бързо се разбира. И не бъркайте глоба с дълг

110

Анонимен

преди 2 години

До 103,В западна Европа има закон, при който, дори да имаш дълг съвсем официално, не могат да ти вземат повече от определена сума , която не надвишава екзистенц минимума на човека, т.е. парите , с които трябва да се издържате и плащате сметки,храна,консумативи и т.н., дори колата нямат право да ти вземат, ако я използваш за работа или за децата си, но в България, четат европейските закони както дявола евангилието, ако изобщо ги четат, набарали са един кротък народ, който търпи.

109

До Анонимен

преди 2 години

"Отказали са наследството, какво повече коментираш, след като са отказали наследството. " - А ти това къде го прочете? Не пише такова нещо. Законът винаги е бил такъв - наследяваш права и задължения. Толкоз. Ако не ти харесват - отказваш се от всичко по съответната процедура. Пиша го тук - един човек да схване - файда е. Добре е да се знае. Иначе на дървен философ няма нужда да се обяснява, той се ежи на всичко с гола емоция без грам мисъл.

108

До 104

преди 2 години

Така е ама като сметна едно дете в десети клас си е на 16-17 години дето се вика докато започне работа поне 12 клас е завършила - минали са две години. Колко да им е давностния срок на тия наказателни постановления? Ей виж на Гинка Върбакова как бързо бързо и изтече давностния срок, а на детето не.

107

Сократис,

преди 2 години

Бащата се е нарекъл "настойник". В статията го цитират. Той толкова е разбрал и поканата когато са му изпратили. Или се е направил на чалнат.

106

107

преди 2 години

Що се ежиш? Аз задължен към мен олигарх нямам, че да му искам нещо. Но пък и своите задължения си плащам в срок и не рева, че не мога да ги платя и що ми събират по законов ред задълженията. Много сте се изнервили и то по въпроси, от които хабер си нямате.

105

103,

преди 2 години

Ако в случая има наистина легално направен отказ от наследство, в срока и по предвидения начин, то пък съдебният изпълнител няма как да събере дълга от наследниците. Но нищо такова не пише в статията. И ти не си много наясно какво има в случая и какво няма. Само дрънкаш, понеже ти напира отвътре. Той бащата се мисли за "настойник" - най-вероятно не си е и прочел срока, който винаги СИ опредеблят при изпращане на такава покана, за приемане и отказ от наследство. Не си наясно - не коментирай.

104

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен Много си ербап, *** да поискаш дълговете и неплатените данъци от олигарсите, свръх богатите и корпорациите, ако ти стиска, но не ви стиска, ама малките хора ги мачкате като валяк!

103

Сократис

преди 2 години

До 92 "До Сократис"Нямам навика да влизам в лични спорове, но когато неграмотни ме обвинят в неграмотност, трябва да се поставят на мястото си! Прочетете още няколко пъти това което съм написал и отново помислете кой е неграмотния! Къде прочетохте във текста ми, че настойка Е родител и, че настойника Е длъжен да осиновява детето?! Хайде потренирайте се още във внимателно четене и аналитично мислене! :)))

102

ДО 18 ти

преди 2 години

По нета сте много силни

101

Анонимен

преди 2 години

Българино, узрей, че дълговете се плащат! И се наследяват повечето от тях. Другарю 102, ако дъщеря ти е била глобена с влязло в сила наказателно постановление и не е изтекъл давностният срок за изпълнение, нищо чудно няма да се потърси вземането. Напротив. Задължително е.

100

Анонимен

преди 2 години

До АнонименОтказали са наследството, какво повече коментираш, след като са отказали наследството. А знаем кой пише законите - лобистите , закони, които противоречат на основните човешки права и конституцията, това дете не носи никаква отговорност, то е малолетно, но дори и голям човек не може да задължите да приема наследство насила - ето това е законно!

99

ЧСИ

преди 2 години

са уникални! На дъщеря ми и наложиха запор на първата заплата, защото в 10 клас един път не си е дупчила билетче в градски транспорт.

98

Анонимен

преди 2 години

Че то не се наследяват само активи! Винаги се наследява и пасив. Като не щеш пасива се отказваш и от актива. Просто е. За гламотните хора де.

97

Анонимен

преди 2 години

Тук един неграмотен написал една "статия" си се подпомага с неграмотни коментари. Това наистина не е новина. Законът до тук е спазен и ЧСИ с нищо не е виновен, че бащата на детето не е направил отказ от наследство. Детето може да наследи вземанията на родителите си, но и неговите задължения. И това винаги е било така. И далеч не е само в България. Разсипали сте се едни и същи хора тук да повтаряте една и съща глупост и да се ежите. Ми като сте ербап - платете дълга на детето.

96

Анонимен

преди 2 години

Е кой да го плати това парно? Или ще унаследим имота, ама парното няма да платим.

95

SHEFA

преди 2 години

До Анонимен 91 НЕЗНАМ ОТ ДРУГИЯТ МЕСЕЦ КАК ЩЕ СЕ СПРАВЯМЕ СЪС СМЕТКИТЕ-ТЕЗИ ЗА МЕН СА ПРЕСТЪПНИЦИ-ДА ГРАБИШ ХОРАТА Е ГРЕХ.-А ГРЕШКИТЕ СЕ ПЛАЩАТ.ПОГЛЕДНЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ-ПЕНСИИТЕ НА ПОВЕЧЕТО ХОРА.ЛЕКАРСТВАТА НЕМОГАТ ДА СИ КУПЯТ-СРАМОТА Е.