169

Анонимен

преди 3 години

До УМЕНне ,знаят и говорят македонски спорд тях самите и не само те...дори и по-младите го знаят...всеки пак не мислиш ли-идват в сандански(българия) и казват ние говорим на македонски.

168

УМЕН

преди 3 години

"македонския език като такъв различен от гръцкия и българския отколкото ония в скопие.ама ти не знаеш ли,че македонският език е кодифициран преди българския в егейска македония и признат като македонски от атина?"Аз зная колко силна и шовинистична е гръцката държава когато трябва да краде история и култура. Но също така зная, че на света няма македонски език който да е различен от българския, камо ли да има нещо общо с гръцкия.

167

Анонимен

преди 3 години

До Анонимендобре!всеки втори грък носи името георгиус или георги(йорг она кратко)той българин ли е?

166

УМЕН

преди 3 години

"почти в цяла егейска македония има македонски културни дружества,където се говори на македонски език и се пеят македонски песни...в солун,птолемаида,воден,костур,лерин и т.н.има фолклорни групи,които изпълняват македонски фолклор"Говорят на македонски казваш..... Тоест на български. Е, да те попитам тогава какво общо имат тези хора с Гърция и гръцкия семитоетиопски етнос тогава? В цяла северна Гърция хората над 75-80 години знаят български. Можеш ли да се досетиш защо?

165

Анонимен

преди 3 години

До УМЕНама ти не знаеш ли,че егейските македонци имат повече документи и доказателства за македонския език като такъв различен от гръцкия и българския отколкото ония в скопие.ама ти не знаеш ли,че македонският език е кодифициран преди българския в егейска македония и признат като македонски от атина?

164

Анонимен

преди 3 години

Кирилус може и да има, ама щом се казва така....значи не е грък. Просто е. Ясно и очевидно. Българин е.

163

Михаил Вешим

преди 3 години

Ясно. То си пише Вешим, ама ти Джамбазки си знаеш Джамбазки си баеш. Ходи на доктор, ковидът удря и в мозъка понякога

162

УМЕН

преди 3 години

"групи,които изпълняват македонски фолклор включително и такъв от пиринско,който те смятат за македонски" На какъв език бе драги?На гръцки ли? Знаеш ли как звучи македонско девойче на гръцки? "Кукурица елиника"Доста смешна песен ще да е тази.

161

Анонимен

преди 3 години

До Михаил Вешимнапротив много добре знам кой си !само джамбазки може да ръси такива глупости и да се занимава с мен!

160

Анонимен

преди 3 години

Шкембе войвода паспорта , защо продаваше БГ паспорти на македонци а шкембо

159

Анонимен

преди 3 години

До Анонименкирил и методий няма,но има кирилос и методиус,което е същото!също както георги на гръцки е георгиус,стефан е стафанос и т.н. и т.н.

158

УМЕН

преди 3 години

"дружества изпълняват и понтийски фолклор(за тях той не е гръцки)"Да говориш за богатство на фолклора и за фолклор изобщо в присъствието на българин (сънародник на Орфей) е все едно да нямаш шофьорска книжка, но да почнеш да учиш Шумахер как се кара кола. По-умните тук знаем кога как и къде е създаден "гръцкият" "фолклор"Хахаха, гръцки фолклор, егати оксиморона.

157

Анонимен

преди 3 години

До УМЕНпочти в цяла егейска македония има македонски културни дружества,където се говори на македонски език и се пеят македонски песни...в солун,птолемаида,воден,костур,лерин и т.н.има фолклорни групи,които изпълняват македонски фолклор включително и такъв от пиринско,който те смятат за македонски!

156

Анонимен

преди 3 години

Ако ми покажеш съвременен грък който да се казва Кирил или Методи аз ще ти дам 1000(хиляда) евро. Обещано пред целия форум.

155

Анонимен

преди 3 години

До УМЕНвиж сега около солун и разбира се в самия солун живее население,което определя себе си за македонци(не понтийци и маджири,които смятат себе си за гърци)затова днес в солун има различни културни дружества на македонци,които изпълняват фолклор и от пиринския дял на македония.по принцип тези македонски дружества изпълняват и понтийски фолклор(за тях той не е гръцки).

154

Анонимен

преди 3 години

До АнонименАМИ АЗ ТОВА ПИТАМ,ЗАЩОТО В ОБЩИНАТА В СОЛУН ЧЕСТВАТ ГРЪЦКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ БРАТЯТА КИРИЛ И МЕТОДИЙ,А ПЪК В БЪЛГАРИЯ ТЕ СА БЪЛГАРИ НАЛИ?

153

УМЕН

преди 3 години

"В Солун се чак 4ти етнос ,след еврей,турци и гърци!"Точно обратното сочат историческите справки. През 1913 година българите в Солун са повече от гърците. Вече го написах по-надолу. Спри да сееш дезинформация.

152

Анонимен

преди 3 години

До АнонименТОВА НЕ Е ТОЧНО ГЪРЦИТЕ ДО 1913 Г. СА ЕДНА НЕЗНАЧИТЕЛННА ЧАСТ В ЕГЕЙСКА МАКЕДОНИЯ.СОЛУН Е ЕДИН ПРЕОБЛАДАВАЩО ЕВРЕЙСКИ ГРАД СЪС ЗНАЧИТЕЛНО МЮСЮЛМАНСКО НАСЕЛЕНИЕ.СОЛУН СТАВА "ГРЪЦКИ"ПРИ ПРЕСЕЛЕНИЕТО НА ПОНТИЙСКИ ХРИСТИЯНИ(НАСЕЛЕНИЕ,КОЕТО В ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ НЕ Е РАЗБИРАЛО И ГОВОРЕЛО ГРЪЦКИ ЕЗИК).ПРЕДИ ОКОЛО ГОДИНА ЕДИН ДЕПУТАТ В ПАРЛАМЕНТА В АТИНА ПРИЗНА:НИЕ НАПРАВИХМЕ СЪС СИЛА ЕГЕЙСКА МАКЕДОНИЯ ГРЪЦКА!

151

Анонимен

преди 3 години

"тук възниква въпроса кои ли братя кирил и методий отбелязва всяка година с църковни молебени и шествия общината в солун и защо не ги отбелязва заедно със скопие и софия?ами кои братя кирил и методий отбелязват в словакия,русия,украйна и т.н."Защо питаш нас, питай солунската или московската патриаршия. Може да питаш и арменския поп в Нагорни Карабах.

150

Михаил Вешим

преди 3 години

"охо говорим тук за садистично отмъщение!браво с какво с маркуч с вода от петия етаж на пиротска или може би с малко по-модерни способи като например с кондоми пълни с вода"Объркал си рейса, пич. С друг човек разговаряш. А омразата ти към онзи те заслепява очевидно.