12

дед Мароз

преди 3 години

За избягване проблемите с полицаЙте ... да се ползва ушев.един ушев, двама ушевци, много ушевиВ женски род? ушевица :D :D :D

11

Анонимен

преди 3 години

От всеки бих приел съвет по правоговор и правопис, но не и от днес-а.

10

БАН са злетаци

преди 3 години

Еми нормално когато си съшил източни и западни диалекти с бели конци и си нарекъл това книжовен език. Вече и аз не знам кога е правилно да се каже млеко, мляко, млека, млечен, то хубаво сте написали, че хората грешат кой и кого, ама я дайте правилото кога е правилно да се каже кого вместо кой? "С кого говоря" или "С кой говоря". Не сте го написали, защото и БАН ще го сгреашат... На мен и двет ми звучат правилни, като първото има по-голяма официалност.

9

А пунктуацията

преди 3 години

Следва правилата в английския. Което си е жив правописен империализъм.

8

Славчо Иванов

преди 3 години

А как се пише в разни коментари четете ли -" Ш" се пише с 6, а "Ч" с 4. Много голяма грамотност.

7

Анонимен

преди 3 години

До Иван Славчеве и?

6

Иван Славчев

преди 3 години

А да Ви прави впечатление изрази от рода на: Чуваме се, Благодарско, В смисъл. Както и в изречения се упротребява много: И му викам или той ми вика.

5

Радо

преди 3 години

Пишем както си искаме и с много грешки, но какво от това. Имаме си много пари и всичко, което искамеИзискванията са към бедните.

4

Ривъ и плача

преди 3 години

Деепричастията ходейки, мислейки, четейки, пеейки се предпочитат от днешните българи, най-вече с такива изрази да започва изречението. --------И ако това е пример за нормативен изказ...

3

ДДРОнег

преди 3 години

Една масова грешка - думите, които в единствено число завършват на "й", в множествен число не се променят на "и".Пример за грешки - двама полицаЙ, полицаЙте :):):)

2

Анонимен

преди 3 години

Бг езика има хиляди правила и изключения.

1

//

преди 3 години

Най-често допусканите греши според, които веднага се досещам са: Здравей те, ий за множествено число. Пълен/кратък член дори не коментирам. По принцип всеки може да допусне грешка, но в едно изречение като си написал 3-4 пъти една и съща грешка, явно не е техническа.