336

До 350

преди 3 години

А на теб ако ако не ти наредят да облечеш защитно облекло, ще влезеш ли гол в горяща къща?Толкова ли не можеш да направиш разлика между разумното и твоите фантасмагории?

335

Анонимен

преди 3 години

Забелязвате ли, че глyпавите светофари на Фандъкова в София, станаха още по-глyпави при тази епидемия?

334

Анонимен

преди 3 години

Трябва да се затворят училищата. Това е. Няма да има рязък ефект, ще си изсърбаме това, което си надробихме, но постепенно случайте на заразени ще намалеят и ще стигнем до нивото на разпространение от края на лятото, което смятам беше сравнително прилично ниско, на фона на и тогава лежерното спазване на мерки.

333

Анонимен

преди 3 години

стадото прави всичко каквото му наредят.ако задължат всички на открито да носят зашитни костюми и щлемове, ще носите ли ?

332

Анонимен

преди 3 години

През лятото имаше достатъчно време мутрите да помислят за учениците и за пътуващите с обществения транспорт - двата най-голями огнища на зараза при епидемии. Само дето мутрите продължиха да крадат, а за здравето на хората в България изобщо не помислиха. За съжаление не всичко зависи от отделния човек, иначе ние почти всички сме разумни хора и ще се опазим. Трябваше да се премине към дистанционно обучение на ученици и студенти, а при толкова много заразени трябва и да се спре градския транспорт.

331

спазвайте дистанция

преди 3 години

До Избирател Никой не смее да глобява няколко категории. Първо това са част от герберите които дори си имат парола. Второ това са малцинствата и трето дебелите хора те са агресивни и никой не смее да ги глобява, глобяват беззащитните хора които за малко са се разсеяли и хоп глоба. По принцип глобените спазват задълженията си и затова са глобени защото са наивни а това е много лошо в нашето общество двойните стандарти но те важат с пълна сила и за това мерките не работят освен че са глупави.

330

Елтън

преди 3 години

Познавам хора, които този вирус ги сполетя и мога да ви кажа, че не е шега. Трябва да се намери решение. Не всеки страда от него, но има хора, които изпадат в много тежко положение и най-лошото - смърт.Разбирам маските на закрито, колкото и недоказано да е. Разбирам, че е хубаво да се носят за да пазим другите. Ама маски на открито? Кого пазим навън? Какъв е шанса да заразя някого навън?

329

До 343

преди 3 години

Прав си, но предпазването не е само носене на маски, а и други неща - миене на ръцете, дистанция, проветряване на помещенията, карантина за рисковите и т.н. Нещата не са нещо особено, но трябва да се спазват от всички, иначе ползата рязко намалява. Затова училищата трябва да затворят - децата не осъзнават, че трябва да се пазят и да пазят другите.

328

Dimo

преди 3 години

Абе че има вирус, който е по-заразен от обикновено има. Че измират хора, наистина измират. Не е добре. Но каква е логиката да има маски на открито, когато има барове, дискотеки и футболни мачове, където не се спазват никакви мерки? Някак си всичко, което правите е нелогично. А другата тъпня е, че хората спекулират, че няма вирус. Ами дано не ви дойде на главата на вас и най-лошото да ви се случи. Тогава ще пеете друга песен.

327

Анонимен

преди 3 години

За неносене на маска, където трябва при първо нарушение 3000 лева глоба. При второ нарушение глобата плюс 1 месец затвор, при трето нарушение разстрел на място.

326

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 335"но примерно ще задържа половината от вирусите, което е достатъчно много."Принципно си прав. Обаче колкото и достатъчно много вируси да задържи, ако прекараш в закрито помещение няколко часа с вирусоносител, отново ще вдишаш достатъчно много вируси, за да се заразиш. Това е цялата работа. Положението, до което стигнахме не се дължи на неносене на маски, а на това, че се събират много хора в закрити помещения. Както ги натъпкаха в училищата. Това беше грешката.

325

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен "Маската пази околните" много ми е интересно как една и съща маска пази околните пък същата маска не те пази теб от околните, значи в едната посока вирусите маските ги спират ама в другата посока не ги спират. Това разбира се е абсурдно но щом вярваш в маската носи я а освен това трябва да се спазва дистанция, маската не е достатъчна и не отменя спазването на дистанция което със сигурност ти не спазваш а дистанцията именно е важна защото дори и да кихне някой ти като си на разстояние

324

Анонимен

преди 3 години

Къде се скриха мутрите? В началото на епидемията се тупаха в гърдите, че сме най-великите и сме готови за епидемията, а сега ги няма никакви.

323

Избирател

преди 3 години

Първо организирайте адекватен контрол по сега действащите мерки, след това налагайте нови. В противен случай ще стане както е сега - едни ги спазваме, на други не им пука.

322

До 333

преди 3 години

Твоята неосведоменост е забавна. Маските преминават опитни тестове, измерва се каквото трябва, кето им определя степента на защита. Грубо казано ти се доверяваш на измерване на око, че нещо си е примерно 4 метра и 54 см и не вярваш на измерването с рулетка.

321

До 333

преди 3 години

Твоята неосведоменост е забавна. Маските преминават опитни тестове, измерва се каквото трябва, кето им определя степента на защита. Грубо казано ти се доверяваш на измерване на око, че нещо си е примерно 4 метра и 54 см и не вярваш на измерването с рулетка.

320

ivailo

преди 3 години

Имайте късмет тая глупост да наложите, и ще ядете шамарите някъде.

319

Анонимен

преди 3 години

Трябват яки глоби за хората неспазващи тези най-прости предпазни мерки, но правителството на мутрите го е страх да ги наложи и ще измираме все по-бързо.

318

Анонимен

преди 3 години

Някой от безакълните отричащи ползата от маските чел ли е спецификациите за различните видове маски? Има стандарти, на които трябва да отговаря маската, за да бъде от определен тип с определена степен на защита. Разбира се, ако човек си направи сам маска от плат, тя няма да отговаря на стандартите, но примерно ще задържа половината от вирусите, което е достатъчно много.

317

Анонимен

преди 3 години

Нещата са ясни за всеки разумен човек. Всички мосим маски и след месец почти няма нови случаи и всички сваляме маските. Другият вариант е, да има хора неносещи маски и заразяващи останалите и тогава всички с години ще ни задължават да носим маски и ще ни затварят по къщите.