395

да,да ама не

преди 3 години

До Krom 398Добавка : Митрополит на Киевска Рус и Литва! Подчертавам дебело и Литва!Голям дипломат също! Примирявал е руските черковници, че не се спогаждали нещо помежду си!Вероятно е роднина на Григорий Цамблак, който също е изключителен!Не е сигурно, че викинги са събирали Киевска Рус! Има по наблизо организиращ държави народ - Българите! Днешния руски език е смес от основно БЪЛГАРСКИ +ЧЕШКИ и ПОЛСКИ думи!Недалече е и Волжка България /Татарстан - доколко са татари?!/!

394

българин

преди 3 години

Да вметна набързо, сега гледам в Youtube запис от РТС1, сръбската национална телевизия в която един езиковед от тяхната академия на науките обяснява разликите между езиците в противовес на нашата академия на науките.Не съм запознат с нашето "творение", но имаше намек, че българските учени настоявали, че сръбският произхождал от българския. А сръбският учен настоява (което е вярно), че всички славянски езици произлизат от един "праславянски" език.

393

да,да ама не

преди 3 години

До Анонимен 408"Какъв "император",Фердинад" - Император в болния му мозък!Да най-голямото зло! Турците му отстъпили и дали Беломорска Тракия, автономна Македония, която е била готова за присъединяване! Великите сили му казали да спре! Ама не! Той тръгнал да налапа и Истанбул!

392

да,да ама не

преди 3 години

До ПроСоТо 394"руснаците наричат германците "немци",демек "неми хора,не им се разбира какво бръщолевят"Пруси-изтребени и понемчени при християнизирането словени! Остава само името!"Немец" идва от днешните чешки, полски, словашки земи! Велика Моравия!Ние първо, после и руснаците сме приели думата оттам! Хората и в ония времена са ходили от-до и думите са ходили с тях!Ако издребняваме в руския език има най-много български, но и много чешки, полски думи!А сърбите нека си скачат!

391

:)

преди 3 години

Сърбите нямат собствен език.Говорят на западнобългарския шопски диалект а пишат на шльолавица.Само това е достатъчно за да се види що за люде са -и така и вака. Добре,че българският княз Борис I им построи Белград, че и столица нямаше да имат турбочалгарите.

390

Анонимен

преди 3 години

До АнонименКакъв "император",Фердинад е бил най-голямото зло за България и ни докара до национална катастрофа,той се е държал хулигански дори с хората в двореца,крещял е , викал е,дори удрял,накрая са го изгонили от България,цар Борис 3 е бил съвсем друг човек,възпитан,а не като баща си хулиган!

389

Анонимен

преди 3 години

Трябваше да ги унищожим и анексираме още преди векове, преди да започнат да се наричат сърби и да извращават езика ни.

388

Krom

преди 3 години

До Ангел -не Ангеле. Не желаем да присвояваме. Искаме само едно - историческата истина да бъде историческа истина. Не изкривена от "мислители", "мечтатели" и "историци" линия устройваща лобитата им. Никога не сме ламтели за чуждото, но си отстояваме своето - и така би било редно. А опитите на близки и малко по далечни нации да присвоят словото и историята ни, са посегателство по всички показатели.

387

Анонимен

преди 3 години

Фердинанд не послуша Великите сили,заповяда атака срещу Истанбул(неуспешна),и цялата симпатия и ореол на България изчезнаха.Българската армия взе да измира от холера пред Истанбул,войната се закучи,а предложението за Автономия на Македония изчезна в небитието.Вече всички имаха едно наум срещу България и прекомерните амбиции на Фердинанд,който вече се виждаше Император,който влиза на бял кон в Истанбул и Солун.Никоя от останалите държави обаче не беше съгласна с това,това беше прекомерно

386

Анонимен

преди 3 години

българите проиграха историческия си шанс преди 100 години.Армията разби турците и стигна до Истанбул.През 1912г.Светът беше запленен,всички симпатизираха на България и нейните победи.Турция поиска примирие и отстъпи на Бг. всички земи от Пирот до Мидия-Енос,тоест цялото Беломорие и Странджа.Предложи автономия за Цяла Македония,която тогава беше българска,и впоследствие щеше да се присъедини към България.Всички велики сили бяха съгласни с това и го искаха.Фердинанд и кликата около него каза НЕ

385

Анонимен

преди 3 години

През 9 век, когато е написана азбуката, няколко сръбски племена и групи, получили разрешение от Византия и България да се заселят по техните земи. Това е описано от византийски хронист. Добре е нашите политици да напомнят на държавата Сърбия този факт, когато имат претенции за език и азбука.

384

Анонимен

преди 3 години

Сърбите страдат от изкривеното и безпочвено самочувствие, което си създадоха по времето на Югославия. Българите и България винаги са били водещата нация на Балканския полуостров, но и гърците и сърбите придобиха едно самочувствие, защото комунизма ни мачкаше и още се борим с последствията, но България ще преуспее!!!

383

Krom

преди 3 години

Учудващо, но и много показателно за нас като нация е реакцията на написаното по долу от мен. Написал съм само исторически факти, доказани и за реални исторически фигури. Но ето, че има поне трима "българи" на които руснаците и сърбите са им по мили. Но едва ли ще учудим някой. В българските заведения се слуша дива сръбска чалга, гръцко. Обратното - не е валидно. В Сърбия няма да чуеш българска музика. Нито в Гърция. Но българина налита на там за метър "сръбска скара". Показателно е за нас!

382

Анонимен

преди 3 години

Много се дразнят сърбите щото БВП-то сега им е с 30% по- ниско от нашето, а исторически до сега винаги са били по- добре. Особено през комунизма цицаха от две крави и добиха едно просташко и бабаитско самочувствие, че заразиха с него и горките македонци. С изключение на селото, което е по- живо от нашето, из градовете е упадък и не изглежда добре- очукано и мизерно. По- скоро сме в една група и си приличаме, но те все искат да са нещо повече по дефолт.

381

Krom

преди 3 години

Скачат, я! Нали са проводник на руската политика на Балканите. А за руснаците е неудобно да признаят, че когато викингите са събирали Киевска Рус в 9 век, българите са имали Черноризец Храбър и "Слово за буквите". Неудобно е да признаят за Киприан Българин, митрополит Киевски и Григорий Цамблак. Неудобно е някак да признаеш, че в основата на християнското и православно възраждане на Русия след монголското нашествие продължило близо 300 години стои българското слово.

380

да,да ама не

преди 3 години

"Славяни" е дума, с която се нарича част от населението в Европа от около 200 години!А преди?!Кирил и Методий са "правили" писменост словенска - от слово! Не от слава!Има две Словении - Част от бивша СФРЮ и днешна Словакия - те се именуват словенци!"Скачат" ли сърбите на хърватите и бошнаците?!Факт е, че в Сан Стефано се определя територията на Българите и от това ги "сърби" сърбите! Факт е и разкъсването на България след това! И Русия не е искала голяма Българска държава тук!

379

postradal pasi

преди 3 години

До Анонимен Великия Паисий е написал Славнобългарска история а НЕ славянобългарска.Измислянето на славяните е пак с цел да се съкрати и ореже земята на България

378

Люти чушки

преди 3 години

До Анонимен 386История славнобългарска е книгата, но с течение на времето някой болен мозък е добавил просто Я. Това е като Византия, тя не съществува. Има само западна и източна Римска империя.

377

ПроСоТо

преди 3 години

та въпросните племена са били наричани "словени",тоест "надарени със слово",защото словото им е било РАЗБИРАЕМО за българите.Тоест,езика ,на който са говорили племената и които Паисий ги изрежда ,е бил много близък до старобългарския.Почти идентичен...По същата "логика" пък руснаците наричат германците "немци",демек "неми хора,не им се разбира какво бръщолевят"..

376

ПроСоТо

преди 3 години

До Анонимен"с невежи психари"?вероятно предпочиташ да се занимаваш със тебеподобните "ВЕЖИ" психари?ти си откачен/а!..Дори и да греши някой,а аз НЕ смятам че греша,но дори и да греша,само един ДЕФИНИРАН АГРЕСИВЕН невъзпитан ПСИХАР може да ме нарече "психар" ,САМО защото мнението ми не съвпада с неговото...Много сте зле,ама много!!!!!!