44

тап економист

преди 4 години

тоя стрябва да е много умен... Сигурно много е разсъждавал за да стигне до този извод :) хахах

43

Анонимен

преди 4 години

GG1989 Те сега само такива като тебе чакат при 20% прогнозирана безработица в щатите.

42

икономист

преди 4 години

До до 28Откъде реши, че в IT сектора са заети 600 000 души? Колко сектора си обединил, за да получиш това число? Максимум 150-200 да има заети, заедно с целия останал аутсорсинг сектор.

41

Анонимен

преди 4 години

То затова се нарича криза ...Щото удря някои повече, други по-малко...

40

Анонимен

преди 4 години

Не иска да работи на такси, иска в бюро.

39

dmx

преди 4 години

Как така бързо да се преструктурират? Книжен плъх. Един бизнес се структурира с години за да стане ефективен. 90 процента на борсата и готово. Ето ти преструктуриране.

38

akud

преди 4 години

сега аз не разбрах този иконимист, един монтьор който генерира 600,800 лв, и работи абсолютно изцяло в сивия сектор, фактически аз който съм в голяма фирма и имам около 400 лв. данъци ще трябва да го дотирам ли този автомонтьор???????

37

stiling до 39

преди 4 години

Всичко зависи от проектите които идват от чужбиина главно. Това са също така банки онлайн търговци и много други фирми в сферата на високите технологии и автомобилния сектор също вече. Но те зависят от продажбите, а продажбите се свиват. Като се свият продажбите намаляват приходите. Тогава се режат инвестициите особено скъпите. При тия заплати в IT сектора значи разходите за проекти са големи. По скоро ще замразят някой проекти други ще продължат разбира се. 50% да орежат 50% са съкратени.

36

GG1989

преди 4 години

Проблема не е толкова в заплатите, а в отношението на държавата и съответните умни глави отгоре и органите, които следва да се задействат...След неадекватната реакция на правителството, то какво ме задържа вече на тая територия - всеки кадърен може да изкарва пари и зад граница, а правителството показа, че е неспособно да вземе адекватни мерки в условия на РЕАЛНА криза за порееден път. Единственото, което чакат е да гепят резерва и парите от ЕС!!!Както се написа надолу, Терминал 2 е изхода!

35

Анонимен

преди 4 години

До до 36Черепа внасяше милиони на НАП и сега ще иска мииард помощ.

34

stiling до 31

преди 4 години

Държавате че ще пострада съмнение няма. Тия приходи от високите осигуровки са важен елемент от плащането на пенсии например. Но и самите добре платени хора разчитайки на високите доходи са взели ипотечни кредити, нови коли на лизинг и тнт. А с 1800 лева помощ от държавата за 10 месеца не можеш да покриваш тия задължения. Айде колата ще я върнеш и ще понесеш някакави загуби но примерно ипотечния кредит как?

33

Анонимен

преди 4 години

Бизнеса винаги е бил на огромни печалби не всичко на знам приятел който и *** магазинче в едно село,за 18 г.работа има 3 апартамента на морето един на София един на плевен един на Пловдив 4 скиои автомобила ,е той малък бизнес ,а помислете р тоя с хотелите къщи за гости или с повече магазини,така че сега пак ще прехванат парички от държавата тоест от нас

32

Анонимен

преди 4 години

До до 28При корона криза храната и селското стопанство е най-важния отрасъл за националната сигурност а ИТ и те хапват.

31

до 28

преди 4 години

За момента технологичните компании (повечето) са добре. И да закъсат, имат огромна ликвидност. Не са луди да съкращават хора, защото утре пазарът ще възвърне силата си и конкурентите им ще ограбят проектите. Ние работим с над 20 топ компании всичките работят на пълна пара в момента, включително и ние. Закъса ли IT секторът, пенсиите ги няма, защото именно голямата група хора с петцифрени заплати ги плащат, заради манталитета на работодателите им- да няма заплати в плик. Всичко е честно.

30

Анонимен

преди 4 години

Здравейте, крепостници! Кога ще подписвате Магна Харта за свободно придвижване и търговия?

29

до 28

преди 4 години

Точно тоя лош IT сектор (и не само, а като цяло всеки зает на добра позиция в международна компания) плаща пенсии и реални данъци. Всичко останало- заплати в плик. А това стане ли, дъжавата загива на секундата. Това са над 600к души в добри компании, честно плащащи данъците си.

28

Анонимен

преди 4 години

Разделяй и владей в най-чиста форма.

27

stiling

преди 4 години

Интелесно ще стане как ще се развият нещата в САЩ. Ако тръгне на зле заразата и безработицата се увеличи драстично, ще закъсат яко и технологичните компании. Ще почне едно чудене и замразяване на проекти и договори. Това ще удари яко нашия прехвален IT сектор с заплатите от 7000 лева. Ще почнат съкращения а на борсата 60% от 3000 лева или 1800 лева на месец. Реално хората в IT сектора са наемни работници и единствените им реални активи са лаптопа и уменията да пишат програми. Лошо ще стане май.

26

Анонимен

преди 4 години

В ненско се бачка и днес съм напред с 230 евра но това е само за профи

25

МНЕНИЕ

преди 4 години

Тук е момента да се преведе Новината - Кой е Осигурен в НОИ е Защитен от Държавата .Който е градил Къща с Бакшиши да я Продава за да оцелее .