84

+-

преди 4 години

За да се живее добре в България,трябва и да се плаща.Не става тъй,заплатите да са като на запад,а ние да живеем по социалистически.

83

Стар Софиянец

преди 4 години

До 86Ти как мислиш?А кой мислиш, че сега трябва да купува винетка, която иначе не би купил? Жителите на тези села около София или софиянци, които в събота и неделя отиват да подишат малко чист въздух близо до София.

82

Реално

преди 4 години

Това са хора, които както казва предишния над 22 хиляди 2011 сега сигурно над 25000 идващи по еднолентов път всеки ден по 3-5 километра. В повечето случай без алтернатива.Помня преди 1-2 години "софиянци" колко оревахте всичко като искаха да направят северната тангента платена, което е скоростна отсечка със сумати алтернативни маршрути покрай нея. Ама както и да е то това не се брои. После ще питате защо хората от покрайнините не Ви се включват във протестите за замърсяването на центъра.

81

Анонимен

преди 4 години

До Стар СофиянецЗаради Княжево ли е пуснат трамваят, или за по-лесен достъп на софиянци до Витоша?

80

Анонимен

преди 4 години

Никой не иска да плаща, а всеки с претенции и права. И магистралите трябва да ги направят платени. Не може всичко с консенсус. Особенно при тоя голям процент на мрънкала и професионално недоволни. Товарните най-изнагляха. Колко били плащали с винетка, толкова и с ТОЛ таксата. И тези с леките да плащат това което рушат товарните.

79

Boto

преди 4 години

Ама чакайте малко. Нали се сещате, че първо говорим за някакви смешни километри. От езерото в Панчарево до околовръстното са 2 километра. Които няма да се плащат само от живеещите там а и всички ходещи на там, минаващи от там и т.н.Ама от друга страна на район Панчарево населението от 2011(Последното преброяване) са 22000 ловека на Средец са 32000. И тези и тези плащат данъци в Столична община, така, че моля кореняк "Софиянците" от "Христо Смирненски" да не обясняват как ни плащат от тях.

78

Стар Софиянец

преди 4 години

Тези села да излетните маршрути за град София и затова до там отиват редовни линии на градския транспорт на София. Преди 1989 в събота и неделя автобусите за Панчарево и Кокаляне бяха на 5 минути и препълнени със софиянци. Сега тези автобуси са на 35 минути, а сега и винетки. Всичко се прави против хората, а не за хората.

77

Рецидивист

преди 4 години

До ПичКазах ти забранявам ти да говориш неандерталец! Следващия път и наказание ще има

76

Анонимен

преди 4 години

Проблемът е, че държавната машина е зейната като ламя и само вика: "дай, дай, дай!"! А в замяна не получаваме нищо! Къде потъват всички такси и налози никой не знае и все пари няма и все се искат още! Не се делете, защото всички сме в кюпа!

75

Boto

преди 4 години

Люлин е отделен град искам и за него винетка и да се плаща разстоянието в тунела.

74

Реалист

преди 4 години

Голяма каша забъркаха ГЕРБ с винетките. Уж, който руши щял да плаща, но товарните автомобили ще плащат в пъти по-малко от леките коли, а рушат пътищата стотици и хиляди пъти повече.

73

Край

преди 4 години

Всеки ограничен ресурс трябва да бъде платен - колкото по-ограничен е толкова по скъп трябва да е. Банкя, Нови Искър и Панчарево на са част от град София нищо че са в Столична община. За идването до София минават по републиканската пътна мрежа и трябва да плащат за това. Другия вариант е да им го плати някой друг - аз и вие.

72

Един

преди 4 години

Ама дай на тия от Бистрица и Железница да им пуснем метро бе, дайте за една шепа хора да плащаме всички живеещи в София? Щото имаме пари и нямаме други приоритети. Ще чупят камери, я да го намерят този, който е счупил камерата и да го вкарат в затвора набързо. Какво става в тази държава, всеки си прави каквото иска?! Онези с къщите на по 4 етажа и поршетата, да им поддържаме пътя със софийския бюджет. Безценно!

71

Рецидивист

преди 4 години

До Пич"Като ми пееш Пенке ле кой ми тА слуша" Пъпеш, да караш такси не е като да пишеш. Забранявам ти да се изказваш отново неподготвен!

70

Анонимен

преди 4 години

Една камера на тол системата е отрязана с флекс рано сутринта, някъде по пътя за Бистрица, сега прочетох в 24 часа. Отрязана е цялата стойка и се е сгромолясала. Има и снимки.

69

До Пич

преди 4 години

А парите на хората в кой бюджет отиват? На тая община дето не поддържа пътя. Както писах ние сме малко като хора на фона на София.Ама през лятото в Панчарево е пълно със софийски се-ляни пъча що кифтета и серя-*и по храстите. Тогава ще Ви видя как ще идвате да ни съсипвате селотоВие си живейте в центъра и да Ви плаща общината за пътищата. Аз за 100 лева ще си гледам езерото и ще се радвам на по-малко навлеци от София през почивните дни щото не им се дават 100 лева за 2 километра.

68

Стар Софиянец

преди 4 години

Нещата трябва да се правят в услуга на хората, а не на мафията, както прави ГЕРБ. Знаете ли, че трамвайната линия до Княжево е пусната през 1901 година, когато Княжево си е било село до София? Княжево става част от София чак през 1938 година. Ако едно време са мислили само за пари, трамвай до Княжево нямаше да има.

67

Пич

преди 4 години

"които официално пред национални телевизии обявиха,че тези пътища остават безплатни за гражданите"Иване, кухха главо, кога пътищата са били "безплатни за гражданите"? Кога бе? Разберете го това, и си го набийте в празните социалистически глави - няма "безплатно", някой трябва да плати безплатния обяд. И сега ние ще плащаме на тия от Бистрица и Железница, ето това ще стане. Вместо да ти оправят улицата пред блока, от общината ще поддържат пътя до Бистрица.

66

Дръндер

преди 4 години

Хубава работа ама герберска, хубава работа ама тиквенска!

65

Иван

преди 4 години

Голяма част от коментиращите гледам изобщо не са от София, но злобната малка душица от нейде си ако не се из*ка няма как. Общо взето въпроса не е дали трябва да се плаща или не, а се търси отговорност от премиер и кмет на София, които официално пред национални телевизии обявиха,че тези пътища остават безплатни за гражданите на София. Това е, който разбрал разбрал