51

Друга е истината

преди 4 години

Нито цените на жилищата, нито наемите ще изглеждат високи,ако заплатите бяха нормални.

50

Поносим наем

преди 4 години

и в Центъра може да намериш. Има къщи, строени преди един век, без парно. Не рядко такива имоти са обитавани от старци собственици. Няма сили да направи сериозен ремонт. Няма нито пари, нито желание да осигури ново обзавеждане за наемател. Но има баня с бойлер.Някои такива къщи с помпозни фасади, като във Виена, вътре са с дървени стълби.Наистина трябва търпение и обикаляне, защото не са малко онези, които предлагат на луксозни цени килери с 1 кушетка, 1 паянтов стол и разпадащо се гардеробче.

49

Анонимен

преди 4 години

1. Защо в днес.бг всяка седмица има пропаганда статия за цената на жилищата или наемите в София?2. Защо не разследвате картела и балона на пазара на недвижими имоти, нали сте медия?3. Защо не питате някой финансист, икономист и какъвто и да е специалист, за да ви каже, че ЕС влиза в рецесия по-бързо от очакваното и пазара на европейско ниво ще се срине ? 4. Защо не направите разследване за средната заплата - имаше скандал от тая седмица и се видя, че е значително по-малка от обявеното

48

blitz

преди 4 години

blitzНов антирекорд: 250 евро квадрата за обзаведен апартамент в Слънчев бряг

47

Galya

преди 4 години

Наемите никога не са били ниски в София .Четог тука коментарите правилно са писали хората по добре да работи в Германия .Българина много алчен и Завистлив .Заплатите не са кой знае колко високи в София .По добре в Германия отколкото в София .Дръжте си жилищата алчни Софиянци Аколко са мръсни не са ремонтирани жилищата им от 40 години .Как не ги е срам да отварят врати за наемателите .Нямат Свян.Как могат да искат високи наеми за тези мизерни жилища

46

До 55

преди 4 години

Намират се на ниска цена малки тавански помещения. Но през зимата става много студено, ако покривът не е излят от бетон, а представлява гредоред и керемиди.Някои наемат и мазета, но не те съветвам. Въздухът е лош, нощем може да се вмъкнат крадци.В хубави квартали в "Лозенец", "Изток", центъра, в тухлените жил. кооперации с гаражи, на приземния етаж има стаички за багаж 7-8-10 кв.м., с прозорец и ползване на тоалетна и душ общо с други наематели. Намират се и под 200 лв, но трябва да обикаляш.

45

пецата

преди 4 години

хаха пак се събраха клуба на вечно чакащите за криза и спад на цените на 50% че най после да си купят 3стаен в центъра за 30 хил евро, ама вече няма да се случи никога и вашите събрани 30-40 хил евро вече са обезценени и изядени от имотната инфлация, а тя дърпа след себе си и инфлацията в сферата на услугите и стоките от втора необходимост, единствено може би сферата на стоките от първа необходимост ще остане с леко покачване

44

Анонимен

преди 4 години

Защо изобщо ни занимавате с това подобие на град гето ? Варна е най приятния и красив град в България и той трябва да стане столица с закон да се забрани заселване там на софиянци

43

Зависи

преди 4 години

До Анонимен 55Не знам какви са наемите, съобщавани чрез обяви. Но знам на практика какво плащат някои мои колеги.Ако разполагаш с време, за да избираш и да обикаляш, може да намериш между 100 и 200 лв. Има сами жени, които например дават само една стая от апартамент с парно и търсят културно, възпитано момиче за наемателка. За много добре обзаведена стая с ползване на кухня щети иска 200 лв. Друг за същото искат 400 лв.100,120,150 лв - в къща в краен квартал.Сметките се плащат отделно.

42

До "от личен оп

преди 4 години

Да, но за целта трябва да си разумен и културен човек.А то много такива няма.

41

Анонимен

преди 4 години

Стая под наем за колко може да се намери в София, сериозно питам.

40

От личен опит

преди 4 години

Написах тук преди време, но едва ли някой е обърнал внимание.Като обявиш наем, малко по-нисък от актуалния в момента, ще имаш възможност да избираш измежду много кандидати за квартиранти. Ще правиш така, докато попаднеш на хора, които наистина са възпитани и коректни, а освен това имат намерение да останат в София задълго.Като се убедиш, че наемателят е свестен, няма да му вдигаш наема. Той оценява това, поддържа жилището и го пази като свое.Лакомията до нищо добро не води.

39

Пацо Терасата

преди 4 години

Абе вие луди ли сте бе? Аз повече от 200лв на квадрат не давам. Гарантирано от герб!

38

Анонимен

преди 4 години

На наемодателя дедо му е бегал с каруцата от Радомир у София. Той е трето поколение "кореняк" софиянец, с две панелки, в едната мишкува, другата е в Люлин и я отдава за 600 лв. Горд е с "огромните" си софийски доходи.

37

*

преди 4 години

Заради това ще е следващата вълна на евакуация от БГ.Набутаха всичките работни места в София, презастроиха и загрозиха бетонното гето.А сега му надуха цените като в Германия. Еми - мерси - за еднакви наеми и други разходи, предпочитам да работя в Германия. Чао!

36

seira

преди 4 години

ВСЕКИ МОЖЕ ДА ИСКА КАКВАТО СИ ЩЕ ЦЕНА ЗА НАЕМ НА СОБСТВЕНИЯ СИ ИМОТ.ТОВА, КОЕТО Е НЕИЗБЕЖНО Е ВДИГАНЕТО "В ПЪТИ" НА ДАНЪЦИТЕ ЗА ЖИЛИЩА, КОИТО НЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СОБСТВЕНИКА, ИЛИ ОФИЦИАЛНО НЕ СЕ ОТДАВАТ ПОД НАЕМ!В ЗАПАДНА ЕВРОПА ИМА ПРАКТИКА НА ЗАКОНОВО ОГРАНИЧАВАНЕ НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ИЗКУСТВЕНО "НАДУВАНЕ" НА ЦЕНИТЕ (ЗА НАЕМ И ПОКУПКО-ПРОДАЖБА).ДАЖЕ СЕ СТИГА ДО ИЗКУПУВАНЕ ПО ДЪРЖАВНИ ЦЕНИ НА ПОВЕЧЕТО ЖИЛИЩА ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ!НАЕМОДАТЕЛИТЕ ПРЕЧАТ НА БИЗНЕСА, КАТО ВДИГАТ ЦЕНИТЕ НА ЖИЛИЩАТА!

35

За

преди 4 години

По- евтини апартаменти ,се обърнете към Цвъ.Може и с асансьор.

34

наемодател

преди 4 години

До всички скъсани провинциалистчета: за вас евтини апартаменти в София НЯМА да има!

33

Наблюдател

преди 4 години

Казано по друг начин - инфлация.

32

Софиянец

преди 4 години

Ей голямо мрънкане,голямо вайкане и все от разбирачи.Като не ви харесва ,хайде по родните места,неудачници с претенции.