24

Анонимен

преди 4 години

И аз съм за велосипеди в Търново дядовците на 80 години ще са по здрави от морски пехотинци ще бъдем атракция голяма ,забелязал съм че където няма автомобили има и много пусти жилища

23

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 21Виж сега. Ако смениш 20% от гените на каквото и да е било, просто няма да го познаеш. Освен това е невъзможно. Затово не пиши небивалици. Класическото генномодифицирано растение има един ген на бактерия, отговарящ за устойчивост към хербициди. Има и други случаи, но винаги става въпрос за един или малък брой гени. Доколко е опасно и дали, не мога да ти кажа, защото не съм специалист. Но едва ли.

22

Анонимен

преди 4 години

В Китай има един малък град без коли. На скоро ходих там. Страхотно е.

21

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 14Генномодифицираната храна е вредна защото на производителите не им се занимава да изследват как ще подейства на тези които я консумират.Ама едно е да поправиш или измениш ген.Друго е в едно растение да има 20% гени на насекомо и още толкова на митирала бактерия за да расте по-бързо да става по-голяма и тн.

20

Анонимен

преди 4 години

Коментари16.Естествено имах предвид, че икономиката ще рухне без автомобили.Коректорът на телефона написа автобуси.

19

Ходил съм

преди 4 години

във Фрайбург Германия- не много голям, но не и малък град. Там имаше коли, но 90% от тях бяха паркирани. Велосипедите бяха на почит в този град. Имаше хиляди велосипеди и на всеки 100-200 метра, нещо като заслон, където хората си ги заключват. Като паркинг за велосипеди. Другото с което се придвижваха хората бяха трамваите. Реално може. Стига да има желание

18

Анонимен

преди 4 години

До *** прочел...Ти не си виждал разни екофанатици на какво са способни.Преди време някакви много побъркани и крайни екоактивисти се бяха обявили за отглеждането на различни видове *** в човешкото тяло защото така се формирала естествена връзка между биологични организми.Ако ги питаш такива всичко трябва да спре-ток,течаща вода,канализация,перилни препарати,дезифектанти,лекарства ,ваксини изобщо ще се живее както са живяли преди 60-80 хиляди години.С камък и тояга в пещера.

17

Я па я..!

преди 4 години

Гледам в СК огромни улици и площади , ама няма автомобили.

16

Анонимен

преди 4 години

Без коли се движат единствено бездетни ***, които живеят в централите части на градовете.Аз с кола сутринта си карам едното дете на градина,другото на училище и аз ходя с работа с автомобил.Без автобуси икономиката ще рухне за броени дни.

15

В Осло пич

преди 4 години

До Анонименще им спрат автомобилите щото погазват правата на "бежанците" които са свикнали да се придвижват на камили, коне, мулета и магарета сега ген-инженерите от Бомбай разработват спецялни бореални камили,и когато това стане Осло нацело ще се откаже от колите

14

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 11Яде, ама с голямо отвращение. Иначе поздравления за смелостта. Хората от генномодифицирана соя се страхуват, ти предлагаш децата да модифицираш ... Сложна е тази работа. Китайците се пробват да модифицират човешки ембриони, но има още много да пробват, преди да успеят. Не е стигнала още науката дотам ...

13

Анонимен

преди 4 години

Очевидно в близките стотина години град без автомобили няма да има. Осло какво предлагат? Предлагат да затворят за автомобили някаква малка централна част, а не целия град. В София преди 1989 година жълтите павета бяха затворени за автомобили, но след 1989 махнаха ограничението, т.е. Осло върви по стъпките на София но с 40-50 години закъснение."

12

Ганьо прочел...

преди 4 години

... само заглавието и искрено се възмутил, как можело да се спира прогреса. *** много го боли, щот дошъл от село, години лишения, взел си таралясник и се похвалил на мама и на тата, че дитето им е успяло и си е взело возило. И ако се откаже от таралясника как ще го съобщи?

11

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 5Астмата се дължи предимно на повредени гени.Затва се давят и кашлят така.Ако поправят гените няма да има болни от астма.Като картофите.Направиха картофи на които колорадският бръмбар не им яде листата.

10

Анонимен

преди 4 години

На практика наднормено замърсяване заради автомобилите няма никъде по света, но на много места по света, където има някакво замърсяване на въздуха, често имитират борба с него, като ограничават автомобилите или най-малкото говорят само за автомобилите, когато говорят за замърсяването, т.е. прикриват кой замърсява реално.

9

Анонимен

преди 4 години

Мислете по-широко. След 100 години или градовете няма да ги има (поне не и в този вид), или автомобилите ще бъдат заменени с нещо друго. Тъй че е твърде вероятно да няма автомобили в градовете. И не става въпрос за връщане в пещерите, надявам се.

8

Анонимен

преди 4 години

Автомобилите са хубаво нещо например ако искам да отида в град Банкя за да се видя с един приятел съм там за 20-30 мин.Пеша до там е много екологично пътешествието е изпълнено с интересни гледки и предизвикателства все пак са към 25 километра в едната посока.С бодра крачка ще отнеме към 3-4 часа.Може би ще трябва да направя бивак с лагерен огън на връщане..... Шегувам се просто ще взема колата.

7

Напред към пещерите

преди 4 години

Това е пълна диващина. В Норвегия понеже нямат никакви сериозни проблеми, започнаха сами да си ги създават, но малко са държавите по света така богати на залежи от нефт и газ.

6

Анонимен

преди 4 години

Градове без автомобили възможно ли е?НЕ

5

Анонимен

преди 4 години

До НеПросиш си първо теб да модифицират генетично.