32

Анонимен

преди 4 години

И "случайно" голям процент от тези хора са от гостите на мама Меркел! То и при нас има такива, живеят си по свои правила и в изолирани махали. А и образованието хич не им е приоритет. Нали се сещате?

31

Анонимен

преди 4 години

Какъв процент от популацията на Германия е с имигрантски произход ?

30

Анонимен

преди 4 години

Абсолютно манипулативна статия. То е ясно че няколкото милиона натурализирани турци не могат да четат, но това не са германци. Арабите в българия дето имат паспорти могат ли?

29

Анонимен

преди 4 години

Фалшиво политкоректно е написана статията- всички знаят кои са неграмотните и от къде са дошли и с какви чаршафи се омотават по главите...

28

АнонимеН

преди 4 години

ДО 15ВЪВ БЪЛГАРИЯ НЕЛЕГАЛНИТЕ ПОЛУЧАВАТ БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТ ЗА 3 ГОДИНИ ПРЕСТОЙ БЕЗ ДРУГИ УСЛОВИЯ ЩОМ ВЕДНЪЖ ИМ СЕ ДАДЕ СТАТУС НА БЕЖАНЦИ !!!МАЛКО МЕ СЪМНЯВАМ, ЧЕ В ГЕРМАНИЯ Е ЗА ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ ПОЛУЧАВАНЕТО НА ПАСПОРТ!

27

Анонимен

преди 4 години

От контингента турци и кюрди ,арабески .Ако ги научите пък ще станат като Ердоган ...Вървете се оправяйте .

26

Анонимен

преди 4 години

Баси жалкия фейк нюз

25

Анонимен

преди 4 години

Там 12% тук 75% И на акъл ни биятИмах си аз да не е.....хахаха

24

до оня с граматиката

преди 4 години

Я пак кажи как се чете на немски IE, че се търкалям от смях.

23

Анонимен

преди 4 години

Като гледам автора на статията от Дойче Веле как е написал град Трир вместо Триер ясно колко немски знае , шото на немски едно се чете а друго се пише , та който не знае само такива ШМЕНТИ-КАПЕЛИ пише

22

смешковци

преди 4 години

Ако грамотността е критерий за състоянието на икономиката то на първо и второ място по грамотност са Грузия и Куба.

21

Хахаха

преди 4 години

Кои германци? Тези или другите гермабци :))))

20

Fck

преди 4 години

Тия 12 процента са "цвета" на нацията :))))))))) . Ние пък тук си имаме около 120 процента неграмотност :)

19

Анонимен

преди 4 години

днесбг са фейк нюз. Ако се има в предвид хората живеещи в Германия то може и да е вярно заради мигрантите, но самите германци са по грамотни от българите

18

Анонимен

преди 4 години

Не, не става дума за мигранти. Имам колеги от университета, които не могат да различат глагол от съществително, да не говорим за запетаите.

17

стъкмистика

преди 4 години

Интересно, гледам индекса за световната неграмотност и разбирам, че Германия е с неграмотност под 3%. Кое е вярното 12% или 3%. Това означава ли, че статистиките, които официално разпространяват организациите от световен мащаб са пълна лъжа?

16

Анонимен

преди 4 години

Тези 12% са същите които всяко лято минават като орда през България в края на юли и се връщат края на август. С нов мерцедес но спи ходи на тоалетната по полето. Пътят на баклавата....

15

12%

преди 4 години

хаха не го вярвам. Сигурно в тая статистика броят бебета, деца в детската градина и в пред училищна възраст!

14

Анонимен

преди 4 години

ЩОТО ГЕРМАНИЯ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ СЕ НАПЪЛНИ С НЕЛЕГАЛНИ!! И ТЕ ВСИЧКИТЕ СА С ГЕРМАНСКИ ПАСПОРТИ---А? За гражданство (паспорт) се кандидатсва след най-малко 8 години постоянен легален престой без настоящо визово ограничение. Бежанците (всички без изключение) получават само различни статути за определен срок. За гражданство могат да кандидатстват чак след получаване на разрешително за заселване (Niederlassungserlaubnis), за което пък трябват език, постоянна работа, жилище и др.

13

Анонимен

преди 4 години

До АнонимеНЗА КОИ ТОЧНО ГЕРМАНЦИ СТАВА ....А като пишат за българите, които крадат и просят на запад, за кои точно българи става дума? Не знам, каква е демографията на този процент в статията действително се говори за натурални германци, но нямам представа примера колко % от тези 12 обхваща. Браво поне, че пишат и за себе си като за нас. Имаш паспорт устроил си се там, значи си немец, всеки пропуск провал на държавата... Реално не интегрираме малцинствата, наша грешка.