73

олеле

преди 4 години

Народа масово е яко ***. Информирайте се преди да ръсите мозък. Естрадните певци преди 89г. са изкарвали пари за държавата, от всички концерти по чужбина в държавата е влизала така ценната цужда валута, а изпълнителите са получавали жълти стотинки. Концертна дирекция е обирала всичко. Същата тази концертан дирекция не ги е осигурявала и по това време нямат стаж. Та сега на 90% от изпълнителите ни не им стига стажа. А след 90-те хората са си се осигурявали. Как пък на военните не затриха даните

72

Анонимен

преди 4 години

При соца не се работеше частно."Работодател" беше Концертна дирекция-държавна административна служба..Значи държавата носи отговорност .Освен ако не е сменена държавата.

71

Анонимен

преди 4 години

Певците и артистите през соца бяха на граждански договор.След всеки концерт те получаваха хонорар от концертна дирекция.Е,че не са се осигурявали си е техен проблем.Аз с 42 години стаж получавам 281 лева пенсия,а Хранова с 32 години стаж 350 лева? Що ли тъй?

70

Анонимен

преди 4 години

Всички творци заслужават награда, невинаги творчеството трябва да носи пари и творците да са мениджъри и счетоводители.

69

Воняев

преди 4 години

Каналджията на какво-на дрога или емигранти?

68

Анонимен

преди 4 години

А каналджията, който работи във вонята за да живеем нормално, не е заслужил, така ли?

67

Анонимен

преди 4 години

Така е.Вместо да си е напъвала гласните струни и да забавлява населението,да е рботила като чиновничка в дс или пожарната,примерно и няма да имаше проблем.И тераса щеше да има.

66

popa ot razgrad

преди 4 години

не че не заслужава...просто държавата няма пари...

65

мангалезич

преди 4 години

След тях и таксиметровите шофьори ще поискат пожизнени пенсии за заслуги!

64

Анонимен

преди 4 години

По времето на социализма негодувахме срещу привилегиите на някои. Сега същата работа.

63

хотел Юнона

преди 4 години

До так не можеНа Слънчев бряг по времето на Златния Орфей цялото жури се изреди във стаята и!!!Така и беше определена една от първите и награди и започна нейния стаж-кариерата!

62

Зилав

преди 4 години

Не заслужават според мен такава пенсия, не са направили кой знае какво чудо, има много по-стойностни хора, които не показвате изобщо

61

Анонимен

преди 4 години

До 73И как така точно техните документи изчезнаха.

60

Анонимен

преди 4 години

Я виж ти, трябвало май да се плащат данъци и осигуровки. Не било достатъчно само да се вика демокрация. А бай Тошо на певците и артистите раздаваше апартаменти и после те първи го оплюха.

59

Анонимен

преди 4 години

До Като вдовици...:Добра певица е Хранова,но като почти всичките певци не се е осигурявала за пенсия, нито по Тошово време,нито сега при демокрацията...."Не е така. Като не знаете нещо не се изказвайте. От много дълго време е ясно че :"Наградите бяха създадени след серия репортажи за Борис Гуджунов. Той, както и всички естрадни изпълнители, се оказаха без платени осигуровки за повече от десет години, тъй като документите, пазени от някогашната Концертна дирекция са изчезнали.

58

Гашо

преди 4 години

Правят се на лисици всичките. Хранова е изкарала един куфар пари през годините. Сигурно има няколко апартамента и прибира наеми в София. Каква пенсия, какви 5 лв. да си е заделяла през годините

57

Minuva42

преди 4 години

В нормалните държави, които ни дават за пример онеправданите звезди, за такива случаи има разследване за данъчни престъпления и присъди, не пожизнени награди. Само казвам...

56

Дрън-дрън

преди 4 години

До Анонимен Греда в окото ми ..виждащ ли? Тошовата власт ухажваше тия Андрешковци и не им придиряше да се оситуряват. Каквото изкарваха го...накарваха,т.е. го изпиваха най-вече и вееха капата. Аре гледал съм ги по Тошово време какви пиянски изцепки правеха певци и артисти. После симулираха пожар в Канцертна дирекция,та уж документите им изгорели....Дрън-дрън ярина.

55

Като вдовици...

преди 4 години

Добра певица е Хранова,но като почти всичките певци не се е осигурявала за пенсия, нито по Тошово време,нито сега при демокрацията.То не са само певците и певиците. Огромна част от популацията ,която след 1989г. се юрна да става търговец,предприемач,таксиджии,тираджии и въобще частник не се осигурявяше за пенсия. Царот лиш или добър поне въведе минимални осигуровки за тия папльоци. Сега е дишли или наближава времето да се пенсионират и гледам почнаха да рИват като вдовици за . . й без пенсии.

54

Русофил

преди 4 години

Жо-жо, жо-жо, безспорно някак си се изчислява 352 лв пенсия. По-важният въпрос е за какво ти стига тя, ако живееш в държава-мащеха