22

закрийте УБО

преди 4 години

каКва инструкция, какви пет лева?! Според законът за движение по пътищата коланът е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЗА ПЪТНИЦИТЕ-ЧЛ 183 ал 4 т 7. Няма как инструкция да дерогира закона. БЕЗОБРАЗНИЦИ. ВЪОБРАЗЯВАТ СИ,ЧЕ СА НАД ЗАКОНА.УБО са организация опасна за правовия ред-след като смятат,че са над закона. Следва да бъдат закрити, 30 години минаха от промените. Президентът на Швейцария ходи с влак на работа. Нека властниците също се возят на влак. Хубаво-да е безплатно, но да пътуват с влака, като другите гражд!

21

Жо

преди 4 години

ЗАКОНЪТ определя, че ВСИЧКИ пътници в леката кола трябва да ползват предпазни колани.Ако за пътниците на НСО това не важи, нека цитират ЗАКОНОВАТА разпоредба.Законовата разпоредба освобождава от задължението да се поставя колан САМО водачите на коли на НСО, но няма текст, който да освобождава от това задължение пътуващите.

20

Анонимен

преди 4 години

Милиони километри! И ги плаща целокупният български народ! За да си возят комфортно телесата разни ефемерни величия, имената на които утре ще бъдат забравени! Че и в бронирани коли, ама със седалки от биволска кожа!Завчера гледах филм, доста посредствен, за Никола Гешев. Оказва се, че е ходел на работа с трамвай. И за цар Борис III се знае, че е пътувал постоянно от София до Чамкория с кола, лятото - открита! А е имало нелегални.Та, питам, дали не харчат премного от моите пари разни сульовци!

19

Ф.С.В.

преди 4 години

Ясички знаем къде е причината- А ТЯ е само с --преди няколко години случай с една пострадала жена казала точно какво е-- Настигайки автомобилът и, пазвантите от НСО почват да и блъскат тавана на колата с юмруци-за да направи път на джиповете на Великият кортеж бързащ за банкет и рязане на ленти)) Това в Чечня е редовно мероприятие -но в Европейска България е брутално просташко и нецивилизовано

18

селянин

преди 4 години

не знам за нсо дали са задължителни но простосмъртните ни глобяват 50 лв за това

17

мак

преди 4 години

Това не са линейки, че да имат специален режим, в случая това бе частно пътуване на цвета и тя се е възползвала от служебното си положение. Пък и олелията с транспортирането й с хеликоптер и нежелание да се лекува в обикновена болница отвращават.

16

azz

преди 4 години

Никога виновни...Нагли,като цялата управляваща клика...

15

Bлк

преди 4 години

Но не е нормално да са толкова много служители и да се безнаказани и под специален режим. Какво им е специалното на преторианците? Освен наглостта на служителите и возещите се. Ми, като уж журналисти, питайте, от къде са тези милиони и за чия сметка.

14

Даа,

преди 4 години

един професор и о.р. генерал не е наясно за изискването за коланите, а говори за професионализъм. Тези от НСО са пълни смешнiци!

13

Радомир

преди 4 години

А защо не попитахте кой е командировал г-жа Цвета Караянчева да ходи до Силистра през почивен ден? Нека този който я е командировал да си понесе последствията. А дали изобщо някой я е командировал, или тя просто ползва държавния транспорт за да води предизборни мероприятия?Питайте бе, нали сте журнализти? Или не сте?

12

vehc

преди 4 години

Много хора се изпотрепаха без колани, ама хелекоптеро не се дигнА..Полета струвал 3-4 000 лева?!И един мармот върти перката..

11

Радослав

преди 4 години

Поредния пример за това как закона не важи за НСО и НС! А нещо за дисциплинарно уволнение на депутат за неявяване на работа така както е записано в Кодекса на Труда? Или и този закон не сте го чували? Прецедателката не е ли присъствала в Народното Събрание като е гласуван закона за Движение по Пътищата? Направо го кажете в прав текст: Закона е задължителен за данъкоплатците, а не за нас! После очаквайте хората да спазват закона когато хората които го пишат не го спазват!

10

БАНко

преди 4 години

Докъде те докараха управленците , българино ?Областната болница в Шумен не прави рентгенови и скенер снимки на .......хора !!!!!

9

Анонимен

преди 4 години

За тях всичко е пожелателно само за този жалък народ всичко е задължително ! Ние сме длъжни тия да живеет в рая а ние в ада !

8

Анонимен

преди 4 години

Стават инциденти да. Нормалните хора желаем бързо оздравяване на пострадалите

7

Иван

преди 4 години

закрийте нсо!!!

6

ogalb

преди 4 години

Какво?!Чл. 183. (4) (Нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказва се с глоба 50 лв. водач, който:7. (доп. - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) не изпълнява задължението за използване на предпазен колан или носене на каска или превозва пътник, който не изпълнява задължението за използване на предпазен колан или носене на каска;?!?!(4) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.,

5

Джедай Мастър

преди 4 години

"Не е разписано в инструкцията за тези, които се возят на задните седалки, да има задължително слагане на колани"Алоу, глу.пако, в закона нали е записано, че трябва да се ползват колани. Или за вас ушевите инструкцията е по-важна от някакъв си закон?

4

СС

преди 4 години

и сега последно задължително ли е отзад да се слага колан? питам защото да знам ако ме спрат и отзад някой е без колан как да реагирам?

3

Анонимен

преди 4 години

Е кога куките в България са били виновни и кога не са били "изключителни професионалисти"?За жалост нашият опит, на хората, показва точно обратното!