8

размисъл

преди 5 години

Чест и гордост е да си спомним за миналото славно, но...Нека да погледнем реалността---днешното безправно настояще. Нека да не говорим повече за Левски, Ботев, Сливница и "България на три морета" - достатъчно сме говорили и писали; Нека да се борим за днешния ден-против комунисти, мутри, корупцията която вече 10 г се въплъщава в лицето на един глупав човек, на когото гласуваме нашият живот. Нека--но по удобно е да залъгваш народът с минали неща, роми крадци и ГЕРБ,БСП, ДПС, ОП- светци!

7

gio

преди 5 години

"Нас винаги ни е теглело към Охрид. Историческият романтизъм е надделял над историческия прагматизъм."- за това може да се вини основно амбицията на един човек и това е Фердинант. Ако някой си направи труда да прочете мемоарите на ген Сава Савов ще разбере какви са били настроенията на войниците, а и народа и тяхното нежелание да се бият със сръбските и гръцки войски, но уви амбицията и недалвидноста съчетана със безразличието на поверената му държава води до националната катастрофа.

6

анонимен

преди 5 години

Трябва толкова да са ти полирали мозъка за да не разбираш човешкат същност, отминалите времена и да ги сравняваш от сегашните лежерни и задоволени консуматорски критерии. Изкарайте си главите от задните части и мислете от времената на събитията, тогавашните разбирания за света и мирогледи. ПС. неразбирането и късата памет на добитъка винаги е довеждало до поредните войни и трагедии!

5

Анонимен

преди 5 години

Сега, всеки уикенд хиляди българи са на пазар в Одрин, без да се налага да воюват и убиват.Какво толкова сме имали да делим, че се е налагало да се трепем?

4

Анонимен

преди 5 години

Ми нормално.Фердинанд не е бил българин.Нормално е да играе за турците.Ето внук му Симеончо.Кръстиха си внукът Хасан.Прочетете в нета личните завети на Фердинанд към потомците му.Такава адска омраза и презрение към българите.Това бил народ който трябва да се убива,краде и унижава защото така бил свикнал..Има и други прозрения.В уикипедия чак пише че толкова обичал България и българите,че като си седял в двореца в Европа плакал за тях.Трогателно.Отивам до тоалетната.

3

ДртПрч

преди 5 години

Истината е, че точно тогава "братята" сърби ни удрят в гръб,въпреки че уж са ни съюзници срещу поробителите. Толкова за сръбските предатели.

2

Анонимен

преди 5 години

Вече няколко пъти докоснах екрана и не ми се отваря cкaпаната ви реклама на бейлис.Какво става?Засилете предлагането и още малко!

1

svetlio

преди 5 години

Войната...най-глупавото човешко творение!!!Че и със закон те принуждават да ходиш и убиваш за чужди дела!!!