225

Анонимен

преди 6 години

"...обръщат внимание само на най-маловажния проблем, а именно какво ще се случи с цените." Това ако не е важен проблем не знам кое е

224

Анонимен

преди 6 години

С две думи, ЛЕВЪТ ОСТАВА, да живее България

223

Анонимен

преди 6 години

"Обикновеният човек почти няма да усети разлика''Направо си казаха каквото имаше.Първо почват с-почти.След време сме свикнали.

222

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 6 години

Сегашното ни фискално състояние е пълен абсурд. Направо се чудя как България оцелява финансово. Ние сме в хроничен недоимък на пари за болниците, учителите, пенсионерите, полицията, армията,-а бе дантел марка сме и това се дължи двойната парична система. От друга страна, пък ако се откажем от валутния борд, пропадаме безвъзвратно, тъй като руската агентура е буквално на всички нива. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Честно казано, имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката с

221

Отвратен

преди 6 години

До Анонимен 235 Какви ги гориш бе ? Водещи и пичеливши отрасли ? Кои? Къде са ни водили и какво се печелили?Нали заради тях социализма фалира.Му хааа...!

220

Анонимен

преди 6 години

Бившия министър?! казва се ники късия! Той бил обявил? Що не кажете какво е казал Джозеф Стиглиц по аналогичен повод? А именно валутни борд първи сериозен удар и приемане на еврото втора непоправима грешка!

219

Koko

преди 6 години

До АнонименМного си прав, само че на днешните граби не им стиска да го кажат в прав текст. Това бе самата истина в Германия. Има вестници и материали от това време, само че иб не го показват. А теливизионното население се ррадва на това което му показват.

218

Така е

преди 6 години

Ако курса на лава към еврото е едно към едно , няма никакъв проблем. Въпрос на договаряне.

217

Анонимен

преди 6 години

Както никой не напрани допитване за приеване на България в ЕС и ни приеха набързо с ликвидация на водещи и печелищи отрасли от икономиката така и сега никай нема да ни пита за приемане на еврото.Като влезнохме в ЕС станахме около 80% от населението по бедни нали , а с приемане на евротоможем да станем не само бедни, но и гладни. Гърция и гърците са добър пример за " доволство" след като приеха еврото.Непрекъснато заробване .

216

Анонимен

преди 6 години

няма никакво значение защото ги няма и двете

215

Анонимен

преди 6 години

Влизането в еврозоната е добро решение в дългосрочен план защото Германия си остава силна и стабилна икономика. Сега зора им е да похарчат валутния резерв, но в бъдеще ЕЦБ ще ги пляска яко ако се случи нещо подобно на КТБ. На практика БНБ няма вече да участва в играта и монетарната политика и лихвите ще се определят за всички от ЕЦБ. Това са съществените промени, другото са дребни селски тарикатлъци.

214

Анонимен

преди 6 години

Ники,стават бедни,но трябва да ядат.

213

Анонимен

преди 6 години

214. ,ти слушал ли си за срив на пазарите.Това се прави умишлено с цел да дестабилизират финансите на определен отрасъл за период отвреме.Купи си много земя и апартаменти и им плащаи данъци.Току виж се случи като в Испания,Гърция и др.Пробвай да развиеш тази инвестиция.За съвет бих ти казал следното.Единственото което е обезпечено и с по малък риск за загуба се нарича злато.Затова всяка държава разполага с резерв.

212

niki

преди 6 години

Пак не разбрах, има инфлация и какво следва? Хората стават по-бедни, тогава търговците от какво живеят, когато бедните хора имат само за хляб?Мръвките къде ще ги продават?

211

Домино 2019

преди 6 години

българия докато въведе еврото ЕС ще се разпадне!Нека да излезе Великобритания от ЕС и ще гледаме смях без ***.В скапания съюз ще останат две изостанали държави българия и Румъния.

210

Анонимен

преди 6 години

Схемата е следната.Казва се инфлация.А човек ,който се нарича търговец знае как да работи с пари.Търговеца ти взима еврото защото ти отиваш при него,

209

Анонимен

преди 6 години

Не стават хората стиснати защото хляб се яде всеки ден.абе питайте си роднините си на запад как увътриха хората..

208

ЕВРО?

преди 6 години

Когато заспивате скоро ще искате да ви разказват приказката за Дедо ТошоВ Австрия имаше дебат. Само че за разлика от ситуацията в Германия, той е около удължаването на максималната продължителност на работното време. Новото коалиционно правителство на крайната десница иска да я вдигне до 12 часа дневно или до 60 часа седмично (спрямо сегашните съответно 10 и 50 часа). Това предложение бе приветствано от работодателите и критикувано от синдикатите.

207

ники

преди 6 години

До Анонимен 223Пак не разбрах къде е далаверата на търговеца да продава минимум двойно по-малко, а парите, които ще печели ще са същите или по-малко, защото хората стават стиснати като им направят такава схема?Обясни?

206

до 2013

преди 6 години

Гърция намаха валутен борд, ние имаме. Обедняването стана по времето на Жан Виденов, от тогава има закон за валутния борд и сме вързани към германската марка и в последствие към еврото. Държавата е задължена да пази валутен резерв покриващ е евро парите в обръщение.