43

Анонимен

преди 6 години

До 44При Тодор Живков България беше близо 10 милиона защото имаше нещо наречено изходни визи и освен да пътуваш в другите соц кочини друго не можеше.

42

Анонимен

преди 6 години

При социализма и Тодор Живков нямаше тоалетна хартия и банани и народа не можеше да бега на запад а сега при евроатлантизма и демокрацията народа бега на запад и имаме тоалетна хартия и банани.

41

Анонимен

преди 6 години

Ех на българина все му е виновна демокрацията. Интересно как в други демократични страни нещата се случват. В България обаче има няколко поколения които бяха свикнали държавата да ги дундурка и сега когато трябва да се справят сами разбират, че освен да мрънкат друго реално немогат.

40

Анонимен

преди 6 години

При Тодор Живков България стана близо 10 милиона, а при демокрацията от 10 се стопи на 5 милиона и българите днес са световни шампиони по измиране - първи в света по смъртност на населението.

39

До 31

преди 6 години

Не само купони ,ами и много,много други неща нямаше.Особенно след 85та до края на недоносчето както го нарече бай Тошо социализЪма.Спряха ни заемите и твоето,,предостатъчно" свърши.Всичко работеше на загуба и дотации и като ,,дойде кръчмаря и поиска сметката" ние нямаше с какво да платим.Режим на тока,бензина,безумен дефицит на стоки и.....фалит.,,Обрулена държава,катастрофално положение"-думи на П.Младенов.И всички днес сърбаме попарата на 45 годишен експеримент.Днешното е следствие,не причина!

38

Анонимен

преди 6 години

Преди 89та години никога никъде не е имало купонна система, а в училищата имаше ученически столове където имаше всичко за децата.

37

Анонимен

преди 6 години

В демократична България се реве свободно и демократично когато останеш без работа, когато съдия изпълнителя те изхвърли на улицата, когато от фирмата за бързи кредити дойдат с бухалки да те пребият, когато нямаш пари за лекарсва на детето. Много хора в демократична България скоро ще останат без работа на улицата и ще реват демократично без команда.

36

Така е

преди 6 години

До Анонимен 35 Така е .Там се реве и се смее под команда.Нали виждаме на снимките прасето се усмихва , а генералите са тресят от смях.Този генерал дето изчезна явно не се е смял достатъчно.Наскоро даваха документален филм в детска гради в СК. Въпреки многото опите да разсмеят дещата, нито едно дори не се усмихна. Всички със замръзнали лица.Не знаят да се смеят.Чудесно детство.Абе какво да се препираме..?Там живот няма.

35

шматка

преди 6 години

До 31Имаше купони във всички училища.Ама ти откъде да знаеш като не си ходил на училище

34

Анонимен

преди 6 години

Днес в САЩ само 20% от американците са бедни и живеят на купоним, а при комунистическия диктатор Тодор Живков е България при съвецката окупация 99% от българите бяха бедни и живееха на купони а партийците от политбюро караха яхти и мерцедеси.

33

ФАКТ

преди 6 години

ТАКА СЕ ПОДГОТВЯ,,РЕВОЛЮЦИЯ,,

32

Да добавя

преди 6 години

До Анонимен 28 Щом всеко пето дете в САЩ не си дояжда и е на купони, значи бедните са само 20%. Освем това са осигурени от държавата, а при соца 90% бяхме работещи бедни. И сега работещите са бедни. А в САЩ бедните не работят.

31

Анонимен

преди 6 години

Голямо реване е паднало пак. Преди 6 години имаше доста разстреляни поради недостатъчен плач от загубата на поредния вожд Ким.

30

богат беден

преди 6 години

До Анонименпри оправлението на герб ние сме номер 1 жа жа

29

До 8

преди 6 години

Имаш крава -пиеш мляко.Когато ги ,,заличиш" ще даваш на децата си от твоето мляко.И ще пишеш с калем и креда ,а не с клавиатура.Защото руски компютър/лап топ,таблет и т.н./ няма.И като дойдат,,вашите" ,ще трябва и в казармата да влезеш за 2-3 години,а там ,,лабаво няма" пубере .Имате днешното време за даденост,но при ,,другарите "не е така.А кое се самозаличи се вижда от реалния живот.

28

Анонимен

преди 6 години

Двегодишно дете умря от глад в Ловеч. Детето е починало на прага на болницата в областния център. Системно недохранване и лошо отглеждане е била причината за смъpтта момченцето според съдебния лекар.

27

Анонимен

преди 6 години

Преди 89та никога не е имало купонна система и за всяко дете имаше предостъчно храна.

26

Анонимен

преди 6 години

Вижте и в Русия положението не е цвете. Ако знаехте руски щяхте да знаете.Стига сте ни занимавали с опорните точки на Кутев. Скучни сте. Повтаряте като латерна едно и също под всяка статия. Направете си сайт и там си пишете глупостите.

25

шматка

преди 6 години

До 28Абе *** през комунизма ВСЯКО дете се хранеше с купони но не беше от глад.Това е добра социална политика.Това че САЩ се опитват да си хранят децата зравословно не ги прави гладни.*** си Знам.Ама п.росто ***.Кой ти плаща не знам

24

Анонимен

преди 6 години

Всяко пето дете в САЩ живее благодарение на купоните за храна които правителството оптуска на бедните американски семейства, а много деца които не са се класирали за купонната система в САЩ ежеденвно не си дояждат в училище.