24

Анонимен

преди 6 години

Трябва да се има предвид и тези 40% от кой етнос са.

23

вай вай вай

преди 6 години

сега по искане на пишман работодатели с подарена собственост щели да махат и синдикатите, познай какво ще стане, читав млад човек няма да остане, да им рабо-тят за жълти стотинки ***.терминал 2 е мечтата на младите.

22

Анонимен

преди 6 години

До 29 ДевилМоля те не се напъвай много за да не стане по голяма беля

21

Учиник

преди 6 години

Не съм негромотен!

20

Анонимен

преди 6 години

Ами може да станат премиери след време. Той и Мутрата е прочел само една книга.

19

Анонимен

преди 6 години

просто цялата държава е на самоконтрол, не е умишлено, всеки който иска да си образова децата не го прави в България ! Приятелите ми още докато бях в средното бяха изпратени или в Германия или в САЩ...това че децата са негратмотни и не проявяват интерес да учат или да се усъвършенстват не е от сега или вчера, на 40 години съм, винаги е било е така, изключенията са рядкост.

18

ами

преди 6 години

Инженер-като знам какъв инженер съм,че ме е страх да отида на лекар.....умишлено и целенасочено българското образование е доведено до тук!

17

ГГГ

преди 6 години

Образованието е с толкова трески за дялане, че не ми се говори. Обаче "Заедно в час" са една от тях. А Дойче велето са си противобългарска медия.

16

Анонимен

преди 6 години

На 45% от учениците българският не е майчин?Сигурни ли сте че не е повече?А това без да броим колко деца не ходят изобщо на училище!

15

Анонимен

преди 6 години

Единствената полза от българите за останалия свят е, че снабдяват света с евтини простипутки и простидюди! Та за какво им е да учат на четмо и писмо!?

14

1234

преди 6 години

Учене наизуст?Шегувате се!В нашето училище не можеш да накараш никое цаинчге да научи нещо наизуст.

13

Good point

преди 6 години

Пресен пример-щерката на Орхан Мурад не можеше да се сети за нито една прочетена книга,в живото включване на Нова вчера.За сметка на това не е проблем за нея 'да си чертае някакви неща' с дебитната си карта,да си слага изкуствени мигли,да се гримира като лелка,да се показва полугола и да си облизва средния пръст.

12

Познато

преди 6 години

Тази година, през пролетта - малограмотен абитуриент.Наесен - студент.След 5 години - докторант в БАН.После - шеф, депутат, държавник. Ако не успее да се вредина някоя от тези благи позиции, има и резервен вариант -ще го назначат на научна длъжност в БАН и ще припечелва, обикаляйки страната,за да срича лекции тук и там.Кеф!

11

пери

преди 6 години

Сетихте се.

10

Учител

преди 6 години

С оценка 3 може да се оцени ученик по ,,милост,, ако има ментални доказани проблеми и идва редовно на учебни занятия, както са изискванията на МОН. За останалите ученици и има изискване за всяка една степен на оценяване. На времето писах на почти цял клас 2 и директора ми предложи или да напусна по моя молба или ще ме уволни дисциплинарно.

9

Ганчо

преди 6 години

Пишат се тройки не само в средното но и във висшето образование. Пълна девалвация на образованието. Със постоянните реформи в обучението се произвеждат неграмотни и не компетентни специалисти.

8

Древногръцки герой

преди 6 години

Вина носят родителите,които са сметнали,че е далеч по-важно да насърчават децата си да бъдат суетни,отколкото умни.Защо да инвестират в обучението им,след като трябва да си мерят самочувствието със скъпи играчки?!

7

Циник

преди 6 години

Цитат: "Майчиният език на 45% от първокласниците не е българският."Сами си теглете изводите - какво светло бъдеще ни очаква! Поне в едно отношение - можем да се мерим със западна Европа! И то е, че биобългарите са на изчезване - алахогъзната зараза е и у нас! А в Пазарджик "сокерез" българите лепят арабски шльокавици от кУрана по задните стъкла на 20годишни таратайки ...завиват ромките в чаршафи, и строят нови джамии! А и в коментарите тук е пълно с неграмотни илитерати с претенции!

6

ОНЗИ

преди 6 години

Господин ПРЕЗИДЕНТ на Р БЪЛГАРИЯ като преподавател в областта на техническите науки определено считам че в Р БЪЛГАРИЯ в близките години предстои КОЛАПС - тази статия напълно съвпада с впечатленията ми по този въпрос и е тъжен предвестник на това. Защо Р България е поставена в това състояние? Защо не се вземат съответните превантивни мерки? За къкъв *** ще подлудявате Българското Общество с Вашите грипери и незнам си какво - Вие поставяте Р България в позиция на икономическо робство.

5

Анонимен

преди 6 години

Медийно облъчване.Ако мине номера.Не мина.