49

Анонимен

преди 6 години

90 % от работниците биват уволнявани и губят прослуженото време после защото не могат да намерят подобна работа. Технологиите съсипаха работните места.

48

Анонимен

преди 6 години

То затова и народа го е казал:Практиката учи!Образно казано-училището полага основите,а практиката надгражда в/у тях.Класът трябва да си остане,а и заплатите да се увеличат,че станахме за смях в Европа и света с ниските си заплати.

47

Анонимен

преди 6 години

ZA 90% OT ,,BIZNESMANITE"SLED 1989 G. E NEOBHODIM EDIN KORSHUM ILI 30 G. POCIVKA V ZATVORA.

46

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 62Ти кого наричаш "ниско интелигентен егоист"? 2-та милиона българи, дето работят из целия свят, прокудени от назначените милионери, и освен, че започнаха там от нулата, пак съумяха да съградят дом, да изучат децата си и всеки месец да пращат пари на възрастните си родители тук, дето са работили по 38-40 г. и получават по 200 лв. пенсия? Я по-кротко с квалификациите!

45

Анонимен

преди 6 години

като цяло спора е измислен, и в мамента фирми, които не си ценят персонала заобикалят тази добавка към заплатата, тези неща трябва да са проблем на фирмената политика а не на държавата, държавата трябва да се концентрира върху контрола на своевременното плащане на възнагражденията, защото това в момента е по-големия проблем, много хора имат да взимат, ама шефчето си било капаците на некъде и не плаща, а в същото време в ГВРС има стотици милиони които не компенсират никой пострадал работник

44

до Наивен

преди 6 години

Точно това е - клас за прослужено време не защото си навъртял 20 години трудов стаж общо, а за прослужено време при конкретен работодател. Какъв е проблема на възмущаващите се? За колко много пари си мислите, че става дума? Та това са символични проценти!

43

Анонимен

преди 6 години

Значи това били различни неща или теми.

42

аларма

преди 6 години

Чакайте малко. Менда също изказа такава позиция. Класът трябвало да отпадне, защото качествата на работника не зависели от прослуженото време. Т. е, казано разбираемо, ако се наложи операция на Менда, за нея няма да е от значение дали я оперира хирург с 20 годишен стаж и стотици операции зад гърба си или стажант с 0 стаж. Та, питам:Госпожата лично мнение ли изрази или това на партията, която представлява? Ако е второто да се извини, ако не, ще замълчи.

41

Анонимен

преди 6 години

ДА ПРОВЕРИ ДАЛИ СКОРО СОЦИАЛНИ ГРИЖИ ЩЕ СЕ НАКЛАТЯТ И ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ПРИЕМЗАТ МОЛБИ ЗА ПОМОЩИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ.МНОГО СЕ БАВЯТ ХАЙЛАЗИТЕ, ДЪРВА ТРЯБВА ДА КУПУВАМЕ, ЩЕ ПОСКЪПНАТ.

40

Инкогнито

преди 6 години

След доклада на ЕС ,че в България се намира най-антиевропейската партия при това е и в управлението на страната.Нашите "опитни бизнесмени-политици" разбраха, че им се види път.Следва "товарене на куфарите" с хотели ,земи,плажове ,поръчки като за последно....

39

Далавери Симеонов

преди 6 години

Тая ограда, дето я строим с Бойко по границата с Турция струва скъпо. Щото освен ограда, трябва за нас да остане прилична печалба. Тия пари, дето са за нашата печалба, сега се чудим откъде да ги вземем, та затова подбутваме оттук, оттам понеже оня заем от 16 млрд. евро почти е свършил.

38

Анормален

преди 6 години

Гафа на гафовете е да назначиш Симеонов за шеф на ромската комисия....

37

ВЪПРОС към ДАНС

преди 6 години

Трябва ДАНС да се поинтересува от *посещенията * на Валери в Слънчев Бряг ?Иска като марешки да купува Хотели ?

36

Анонимен

преди 6 години

чудя се кое е по-голям гаф, да назначиш Пеевски за шеф на ДАНС или Валери за вицепремиер

35

ДОЙЧЕ

преди 6 години

Извинението му е в следния характер: "Извинявам се ,че съм прав" Тоя на запад и за кантонерка няма да го вземат ,а тук вице стана.

34

Жо до Анонимен 34

преди 6 години

ВЪВ ВСЯКА професия е необходимо да бъдеш обучен от по-опитен. Дори да пасеш овце е необходимо обучение. Колкото до примера, който даваш- новопостъпилите ватмани и шофьори в градския транспорт работят първоначално с придружител, който ги запознава с особеностите на техниката и маршрута. Същото е с машинистите, летците и т.н. Когато обучавах млади колеги в работата, никой не ми е плащал допълнително за това, но те всички са ми благодарни. Така и аз съм благодарен на моите учители в професията.

33

Анонимен

преди 6 години

Актуалната тема са заплатите. Не трябва да се допуска заплата по-малка от 1000 лв. за висшист и 800 лв. за работник със средно образование.

32

Анонимен

преди 6 години

Всъщност, гласувалите за ОП /включително и аз/ направихме това с надеждата най-накрая някой във властта да се заеме с решаването на ромския проблем в държавата - да се сложи край на т.нар. "битова", а всъщност ромска престъпност, да се сложи край на професията "самотна майка", на менте инвалидните пенсии, на раждането на деца от деца... Ама като гледам Патриотите нещо хич не са се засилили... Прослуженото време щял да маха...идддиот полезен, за това ли гласувахме за теб, бе!!!!

31

Наивен

преди 6 години

Моето мнение е за нещо за средно. В рамките на едно работно място трябва да има "клас". Натрупания опит и съответно получени добри резултати трябва да се стимулират. Ако обаче доброволно или доброзорно смениш работодателя, трябва да се почва отначало. Първоначално добрата подготовка трябва бързо да увеличи заплатата на подобаващо ниво и, разбира се, трябва да започне стимулирането със "клас". Няма логика, ако един шивач стане хлебар, работодателя да му плаща допълнително за предишния натрупан о

30

Анонимен

преди 6 години

Типично за ГЕРБ - пускат някой да пробва почвата,а като видят,че има проблем - лично мнение.Вожда трябва да е чист. Преди лаеше Янето а ся е Валерката.