28

Анонимен

преди 6 години

Университетите бълват млади учители колкото за три Българии. Страната се е препълнила с учители, които не искат да си работят по професията.

27

Анонимен

преди 6 години

Написаното е практика на много места, само забранен достъп до училището ми се вижда пресилено.

26

Анонимен

преди 6 години

В системата съм още от 86та година. Без връзки учител в голям град не се назначава. А заплата е направо смешна. По-добре кандидатсвайте в кварталната автомивка, имате по- голям шанс да получите работа, при това за двойно повече пари.

25

Анонимен

преди 6 години

Пак са писали статията некадърни джурналисти на сезонен договор. Става въпрос за СМГ и е очевидно частен случай защото е елитна и има наплив от млади учители. Където и другаде - договорите са си целогодишни

24

Анонимен

преди 6 години

Моя позната 5 години преди пенсия я сменяха в 5 различни училища, начална учителка- и все с препоръки за да я назначат следващата година. Никой не мисли за децата или за това какъв стимул ще имат учителите за да проявят някакъв интерес, като знаят какво ги чака на 30-ти юни.Директорите не можеш да ги пипнеш, беше едно време като влизаха да преподават и да заместват.

23

Теди

преди 6 години

Без връзки си намерих работа в училище . Вече за 4-та година ще съм там . Договора не ми е прекъсван за лятото . Явно не е практика във всички училища , а в някои в които директорите се чувстват безнаказани . Като спестят 1200 лева от лятните отпуски къде щеги инвестират ? Това не става без подкрепата на общината и МОН , да знаете !

22

Анонимен

преди 6 години

DA GI IZGONYAT TEZI DIREKTORI CLENOVE NA GERB.

21

Елемаг

преди 6 години

Нещо подобно и е в полицията.Все партийни кадри отгоре.Всеки път рапортуват,че напускали специалисти,че имали недостиг на щат.Че нямало дори кандидати.Ама хайде,пробвайте се да кандидатствате за полицай?Нямам на идея защо умишлено навсякъде се бойкотира държавната машина.И то от кадрите ,вътре в нея!!

20

Анонимен

преди 6 години

"След 89-та е така, преди това учителите са ходили всяко лято на почивка на морето"Не беше баш така. Ходиха на морето през 2 години и само които се уреждаха с някаква карта от министерството на някакви почивни станции че да е по-евтино.

19

Анонимен

преди 6 години

НЕ САМО В СМГ Е ТАКА.В ПЪРВА АНГЛИЙСКА СОФИЯ Е СЪЩОТО. КОРУМПИРАНИ И УДОБНИ ДИРЕКТОРИ .

18

Анонимен

преди 6 години

"Като останах без работа реших да се пробвам за преподавател имам и диплома за това, казаха ми - без връзки човек не става, иначе на борсата обявени места има."Ти си кандидатсвай колкото си искаш, даже на борсата те насърчават да кандидатстваш, но накрая винаги си преизбират стария кадър. Без връзки - забрави дори за мижавата учителска заплата.

17

Oxooo

преди 6 години

Икономисват се много повече от 1200лева-2 и половина брутни заплати+осигуровки от работодателя+пари за дрехи+ДМС....

16

Анонимен

преди 6 години

Този го съкращават, като искаш да му вземеш мястото, от училището те убеждават колко лошо било там и после пак си назначават стария кадър, само дето за няколко месеца парите му идват от помощи за безработица.

15

Анонимен

преди 6 години

2 месеца ще взима 80% от брутната си заплата, тоест пак същото нето от Бюрото по труда и после като го назначат, пак започва да получава пари от Министерството на образованието. Това е стар номер за източване на помощи за безработица и се практикува от всакакви фирми и учреждения.

14

Анонимен

преди 6 години

Българси учител ?!? - няма такова животно ! Селски кифли "учат" педагогика, щото друго не могат.После на половин работен ден. Фасони и претенции. Според "учителката" на дъщеря ми Андрешко е положителен герой и различно мнение се оценява с двойка.Професията е утрафеминизирана.Феминизма е деструктивен.

13

Анонимен

преди 6 години

3, ИМА НАРЕДБА ОТ 12 АПРИЛ, В КОЯТО СА РАЗПИСАНИ НОРМАТИВИТЕ- ДА ГОРЕ ДОЛУ НАБЛЮДЕНИЯТА ТИ СА ТОЧНИ, НОРМАТИВА СЕ ВЪРТИ В ТАЯ ПОСОКА- ОТВОРИ И ПРОЧЕТИ, ОСТАНАЛОТО Е ЗА САМОПОДГОТОВКА И УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ. А ДАЛИ Е НИСКА ИЛИ ВИСОКА ЗАПЛАТАТА ТИ НЕ МОЖЕШ ДА ЗНАЕШ, НО АКО ПРОДЪЛЖАВАТ ПОДОБНИ НА ТЕБ НЕДОЧУЛИ ИНДИВИДИ ДА СЕ МЕСЯТ В НЕЩА, КОИТО НЕ РАЗБИРАТ НЯМА ДА ИМАМЕ И УЧИТЕЛИ. ДО 25 Г УЧИТЕЛИТЕ СА ОКОЛО 360, А В ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ СА ПРЕОБЛАДАВАЩАТА ЧАСТ.

12

До №3

преди 6 години

О, образований и интелигентний, допуснал си точно четири пунктуационни и две правописни грешки в писанието си!

11

1 учител

преди 6 години

До аз тамТакева и другите синдикати са вредни за образованието. Те могат само да точат парите на учителите под формата на членски внос, но играят с министерството и издателите на учебници

10

Анонимен

преди 6 години

Лойко каза че бюджетът е пълен с излишък но режат от заплатите и пенсии и дават само на фирми на ГЕРБ.

9

Анонимен

преди 6 години

До недоволния от заплатите на учители:Това с казана за българи в ада не е шега, да знаеш ...