11

Анонимен

преди 7 години

Добра статистика, само не разбрах, трябва да ни е мъчно, че в тея чукари не живеят хора ли?

10

маке

преди 7 години

25 godini demokratiq kwo oàkwate

9

Дърт Крейзър

преди 7 години

Някой отишъл ли е да ги види тези села , имам познати собственици на къщи из Балкана , и лятото успяваш да се добереш до така нареченото село зимата -забрави , и единственото което имаш е гледка и чист въздух , няма вода ток телефон , пътя свършва на километри ат " селото". Кой и за какво да живее там

8

Анонимен

преди 7 години

Жо, напълно си прав, но трябва да добавиш и насилствената индустриализация, с която зорлем хората бяха вкарани в градовете, за да бачкат из разните му Кремиковци и т.н.Просто беше нарушен естественият механизъм на миграция на хората, последстивията ги виждаме всички.

7

Анонимен

преди 7 години

Няма ги вече турците да орат нивите и жените, затова всичко запустява.

6

Жо

преди 7 години

ОБЕЗЛЮДЯВАНЕТО на селата започва с национализацията на земята, прикрита с уж "доброволното съюзяване" на селяните в кооперативни стопанства. Поколението, родено след кооперирането нямаше отношение към обработваемата земя. То не я възприемаше като своя. Затова в 60-те и 70-те години на миналия век се забеляза масово напускане на селата от млади хора, които веднъж отишли в градовете да учат, не се връщаха обратно. Вторият етап започна с премахването на задължителното жителство.

5

Burzum

преди 7 години

Ти луд ли си бе това са планински и полупланински села по турско там са живели повечето българи а изедниците в равнината....сега хората стават столичани....

4

Анонимен

преди 7 години

В с Хайредин Врачанско за 6-10 000лв. може да се купи прекрасна къща с двор и всичко в нея, но няма купувачи. В този окръг можеш да караш кола само с навигатор, защото излезеш ли от централния път няма табели и хора, които да питаш. Това село от 4 000 човека сега няма и 2 000. Няма къща в там, която да се предлага, или да се е продала на цена над 10 000лв.Мой познат скоро си купи там къща зо 10 бона с двор, ПВЦ дограма, кладенец и всички мебели в нея.

3

Анонимен

преди 7 години

Изкуствено създадени села за работа някога. В цял свят има изоставени градове и села. Нищо кой знае какво. Всеки е свободен да отиде да живее там,ако му е много тъжно :)))

2

Анонимен

преди 7 години

Много дълга тая ръка на Путин, бе!

1

Анонимен

преди 7 години

Обезлюдяващи, ама ако искаш да си купиш къща в обезлюдяващо село, при първия признак, че проявяваш интерес, цената става като на замък в Южна Франция.