25

Анонимен

преди 7 години

Със сигурност снимките не са от Иран, шиитския ислям е едно, сунитския друго. В Иран жените трябва да са със шалове на главите, не фереджета, даже е разрешено богатите жени да откриват и скалпа си, подобно на индийките.

24

Анонимен

преди 7 години

Иран (Arya an - арийска земя) е велика държава с повече от 3 хил години история и е устоял на изпитанията на времето. А някой суперсили отвъд океана едва напаправиха 200 години история и упадъкът им вече е започнал.

23

Анонимен

преди 7 години

Краварите още ги боли, че в Иран взеха за заложници цялото американско посолство, и краварчовците бяха принудени да преговарят и да приемат всички условия.

22

Анонимен

преди 7 години

Тия ли са приятелите на Путин и Асад?

21

az

преди 7 години

тия в Иран са по-зле и от руснаците

20

Анонимен

преди 7 години

До АнонименАкъл....него не можеш да го налееш с фуния.Векове са живяли по този начин и е станало нещо нормално.Те това е шериата...строй пълен със зомбита.....***, Иран до 1979 година е бил светска държава. А днес иранките са най-образованите жени в света, в статията се говори за юристки, депутатки, началници в полицията.

19

Анонимен

преди 7 години

"Мино Халеги, която бе избрана като трети депутат от град Исфахан, трябваше да върне мандата си. Причината: Съветът на пазителите сметна, че е прегрешила, тъй като по време на командировка в чужбина се ръкувала с мъж."Това е нищо! В демократичния ЕС един депутат може да загуби мандата си и да отиде в затвора само ако изрази мнение по отнишение на исторически събития.

18

Анонимен

преди 7 години

Акъл....него не можеш да го налееш с фуния.Векове са живяли по този начин и е станало нещо нормално.Те това е шериата...строй пълен със зомбита.....

17

Анонимен

преди 7 години

Иран наистина е добре, ама религията е зле, от религиите трябва да се възприемат някои морални ценности и идеологията за любов и добрина, всичко друго е излишно, ферджета, мереджета, правила, ритуали, ограничителни закони, поклонничество на илюзорен бог, на някаква същност, бог не е същност, бог е цялото това нещо, от което и ти си част, където седиш и се филмираш в някакви глупости, в които вярваш.

16

Анонимен

преди 7 години

"Иран страната, в която жени потискат жени"А в статията се говори за жени депутатки, жени юристки, жени началнички в полицията! Дойче Веле!

15

Анонимен

преди 7 години

До баюНе е вярно, баю.В Царство България жената е имала толкова права, колкото и в останалите европейски страни. Ако е пълнолетна, е можела сама да решава дали да учи или да работи, или да си стои у дома, ако има кой да я издържа или ако притежава лично богатство. Не е била задължена да работи, както е било в СССР.На думи, в по-консервативните селски семейства, бащите са решавали за кого да омъжат дъщерите си, но според българските традиции, в повечето случаи се зачита и мнението на момичето

14

Анонимен

преди 7 години

Техеран е пълен с таксита които се карат от жени. Много жени си имат фирми за таксита. Интересно защо Дойче Веле не повдига въпроса за жените в Саудитска Арабия, където ги обезглавяват ако ги хванат да шофират, ами се занимава с Иран, където вицепрезидента е жена.

13

bigpick

преди 7 години

Турция ще стане не като Иран, ами като Саудитска Арабия. Като му гледам методите на султан Ердоган. Сигурен съм, че турците от Европа ще гласуват против него, но нищо не му пречи да си изфабрикува още едно превратче. И нашите будали тука му вървят по гайдата/ зурната, извинете/. Ще ги използва и ще ги захвърли. Вземат само мозъците от българските турци, а другите ги връщат по живо, по здраво. Това съм го виждал много пъти.

12

Анонимен

преди 7 години

И кво като са с висше образование?Нали се сещате,че това не струва и пет пари когато в една държава има нужда от подчиняващи се безпрекословно не особено мислещи хора. Освен всичко останало жените като се разучат и образоват прекалено много почват да правят кариера не им се раждат деца и в един момент защо ли има мноого ебливи кафяви човечета на социални помощи и защо ли стават още повече?Като в ЕС.Хубавото е че с напредването на роботиката все по-малко ще има нужда от такова същества.

11

8449

преди 7 години

Иран е пример как една мюсюлманска държава (или по-скоро без религия преди революцията) приема/ налага арабските ценности и настава застой. тези горе са наистина крайни. факт е, че има хора, които следят за облеклото, но в Техран има и много добре облечени млади момичета- да с шалове, но не и с човали. Златни окови му казвам аз това, но те си го извикаха- махнаха шаха (който продаде петрола без пари) и сложиха лидера си по арабски модел. От Персия в държава на чаршафи... Интересна държава е Иран

10

баю

преди 7 години

Не са живи прабабите ви за да ги питате как са живяли. Същото е било и в България по времето на монархофашизма. Жената не е имала никакви права не са я считали за човек. Жената е била домакиня машина за деца за готвене за пране за месене на хляб и за гледане на деца. Раждала е на нивата под дървото. Много от ражданията са завършвали със смърт и на бебето и на майката. Не имало доктори а баби които са помагали на родилките. И въпреки това са раждали по 5 до 8 деца. Затова бяхме 9 милиона. А сега

9

Анонимен

преди 7 години

пише "Дойче Веле". Това е достатъчно.

8

Анонимен

преди 7 години

Иран е страната с най-образованите жени. Процентът на жените с висше образование е най-висок в Иран.

7

Анонимен

преди 7 години

Религията(особено исляма) - чумата потискаща интелектуалното развитие.

6

risk assessor.

преди 7 години

До Анонимен 7:Нещо като доказателство имаш ли?