13

Анонимен

преди 7 години

Искахте демокрация - имате я. Бачкайте до припадък за по 400-500 лева заплати и пак подрипвайте и ревете по плошадите: Кой не скача е червен!

12

Джедай Мастър

преди 7 години

И в допълнение към предишния ми пост - интересно, понеже САМО в три други държави в ЕС имало размяна на работни и почивни дни, следователно не било удачна практика. Когато приемаха задължителното гласуване, също се оказа, че САМО в три страни на ЕС има такава практика, но тогава, трябваше да се осланяме на европейския опит. Меганаглост.

11

77777

преди 7 години

Няма голяма разлика дали ще се сливат и отработват дни около празниците или не. Не виждам какво толкова са се закахърили дебеловратите бизнесмени. Аз лично предпочитам да бе се отработват, но и както е сега също става. Друго нещо е по-интересно - ако официален празник се падне в събота или неделя, да сложат петъка или понеделника почивен ден за компенсация. И наистина 20 дни са страшно малко, особено ако на човек му се налага да взима една дълга отпуска (над 14 дни) по някаква причина.

10

Така е

преди 7 години

А така наречените работодатели ще се излежават по плажовете в Гърция по една седвица, а работниците ще маат без почивка за 500 лв.А сега кажети има ли правителство което да не обгрижва работодателите? А те се отблагодаряват със сива икономика , не внасяте на данъци и осигуровки.

9

Джедай Мастър

преди 7 години

Тоя ка**т Кънев що не се скрие. И да нямаше разместване на работни дни, май месец пак щеше да има 18 работни и 13 почивни дни, заради официалните празници, които така са се случили. От 13-те почивни дни 8 са събота и неделя, което остава 2 дни за Великден, 1 за 1-ви май, 6-ти май и 24 май. Ако друга година 1-ви, 6-ти и 24 май съвпаднат със събота и неделя да не би работодателите да кажат, ама служителите нямат достатъчно почивка, защото тези празници им се полагат? Гати и червения от'падък.

8

Анонимен

преди 7 години

Бате ви Боко въведе тези неща по мое време на 3 март 2008 почивах само на 3 март като ученик имам предвид

7

печалбар от морето

преди 7 години

Не ми пука!И без това си харчите парите в чужбина.

6

МНЕНИЕ

преди 7 години

Добро решение за Бизнеса .Само искам да допълня от името на Бизнеса и Гражданите - трябва Администрацията да работи и през почивните дни .Работниците за да си платят Данъците , например , трябва да отсъстват от работа , и да се съобразяват с Работното Време - след 9 часа , в никакъв случай от 11.30 до 13.30 и максимун до 15 часа . Да не говоря за другите *услуги* които по Закон предлага Държавата .

5

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 2Ти какво работиш бе, "работния"? Имаш ли мазоли по ръцете та търсиш кукури на държавните служители? Или както всички тук .... бачкате с "акъл"?!

4

смЕх

преди 7 години

Малко ме боли за "честните" частници и техните безкрайни претенции ,ако ги питаш тях работното време ще е цяло денонощие и седем дни в седмицата ,а заплатите естествено страхотни тоест пълна мизерия.

3

Глупости

преди 7 години

Да отиде в Гърция например, в Англия, Франция или Германия въпростният другар да провери кой работи между 24.12 и 02.01. или цяла седмица по Великден!? Чудят се как да угодят на ДС "бизнеса"! Ако има как и безплатно да им се работи по празниците! Направете тогава 25 дни задължителни платен годишен отпуск по КТ бе, лицемерни другарю? И сега никой не им пречи на назначените "бизнесмени" да работят по празниците, ама трябва да се изръсят двойно, та вместо 20, 40 лв. дневна надница например!

2

Анонимен

преди 7 години

Подкрепа веднъж да предложат нещо смислено. Дори 25 дни е малко. В доста европейски страни е по голяма отпуската.

1

Анонимен

преди 7 години

Частника си бачка И събота, нз какво отработват държавните служители ;)