41

ТРЕЗВОМИСЛЕЩ

преди 7 години

Евала на всички които са против казармата ... така се пази държава ... държава без армия е обречена .. да де ние вече си нямаме държава ... та вярно за какво ни е армия. И друго Пеевски можа да финансира армията .... ама защо ли отиде в Дубай ... Цацата спи ли или гони само кокошкари ?

40

Боби

преди 7 години

До Ха-ха-ха 39ХоХо Руснаците минаха на професионална армия защото заради кризата в раждаемостта от 1990 -2000 нямаха достатъчно набори за каквото и да е(при една година служба)Освен това тъкмо за 6-9 месеца обучиш един войник и дори в вътрешни горещи точки не можеш да го пратиш после. Така че направиха платена служба а Тила го разпуснаха - фирми обслужват тила на армията не военни дето са си само пазачи на разни складове а са на военната хранилка.

39

Анонимен

преди 7 години

Сирия и Ирак приличат на това, защото сащ и русия решиха да си поиграят с определена цел, ако сащ и русия, или който и да е друг реши да си поиграе така в българия, просто е свършено, без значение дали има казарма или платена армия, държавата ни е най-бедната и неграмотна в европа, защото населението и никога не е било учено на самосъзнание, винаги е търсело и следвало водач, това автоматично поставя нацията в ръцете на някой друг, сами виждате какви са резултатите, тепърва има и още.

38

Край

преди 7 години

Да русия преминава към професионална армия и това е защото има едно от най-високотаахнологичните въоръжения в света. Естествено наборници не могат да пускат ракети от подводници. Малките и Миролюбиви страни като България, Гърция, Австрия, Сърбия трябва цялото им население да е военно подготвено - никого няма да завоюваме но трябва да сме костелив орех за всеки които поиска земята ни.

37

Край

преди 7 години

Вчера един нарече в този сайт България "умираща ***". Трябва цензура на подобни изказвания и не казарма ами директно затвор за такива ... не знам точната дума.

36

Анонимен

преди 7 години

До ертТака е ! Пълни лъжи са твърденията, че в казармата се учиш на ред, хигиена, уважение и пр. Точно обратното мизерия, хаос простотии инай-кадното - къпане евентуално накога. Пране само бельото ръчно, униформата, понеже е една - веднъж в края на сезона. Истината е, че те вкарват да те направят антимъж - смачкан, депресиран вмирисан - марксист, ленинист - онанист /ако имаш заложби и хомосексуалист/.

35

Анонимен

преди 7 години

ЗА ФИНАНСОВАТА ЧАСТ Е ВЯРНО! 30% ОТ БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА ПРЕДИ 89-А БЕШЕ ЗА ВОЕННИ НУЖДИ! ЗА БЕДНА БГ ТОВА Е ТВЪРДЕ МНОГО! НО Е ВЯРНО И ДРУГО: МОМЧЕНЦА С МАЛКИ П-ЦА НЕ МОГАТ ДА ОПАЗЯТ СЕБЕ СИ, А КАКВО ОСТАВА ДА СЕ НАУЧАТ НА ДИСЦИПЛИНА И РЕД! И ПОРАДИ ТОВА МЛАДЕЖТА НИ Е НА ТОЗИ ХАЛ! А ТОВА Е БЪДЕЩЕТО НА ЕДНА ДЪРЖАВА! ЗАЕДНО С ПРЕСТЪПНОСТ, КОРУПЦИЯ, НИСКА РАЖДАЕМОСТ, НЕКАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ, НЕЖЕЛАНИЕ ДА СЕ УЧИ, РАБОТИ...КАРТИНКАТА НЕ Е НИКАК ДОБРА!

34

Край

преди 7 години

С тези наивни разсъждения все повече се убеждавам че съществуването на българска държава и нация е "твърде скъпо и безсмислено". Като не искаме да си браним страната - да се пръскаме по света и да се свършва. Скъпо било - Кайените по пътищата не били скъпи МЛ и Тоарег не били скъпи. Ще се затворят възможностите за КРАЖБА на лесни пари от държавата и пари за армията ще има. Безсмислено било - Е вижте Сирия и Ирак на какво приличат и млъкнете.

33

Анонимен

преди 7 години

maminite detenca se razpiskaha ot strah che trqbva da idat po 6 meseca kazarma ... gati takav rev ne proqvqvat i 18 godishnite tiinove

32

ерт

преди 7 години

Към всички пенсионери или клонящи към такива, дето твърдят, че който не е ходил казарма е лигльо или ***: Наборите, които не ходихме казарма вече сме на по 35-36 години, реализирани специалисти, женени, с по едно-две деца. Истински мъж може да те направи само една истинска жена, а не *** шкембелии с фуражки.

31

Балтона

преди 7 години

Връщането на наборната служба има смисъл и ще е възможно само ако преди това се върне социалистическия строй. Обаче този строй няма сила която да го възстанови отново, поне в близките десетилетия.

30

до 27-ми

преди 7 години

Ми то не се отнася за тебе, бе! В казармата ще влизат тия, които завършват тепърва средното си образование. Много ясно, че това не се отнася за такива като теб, дето сте преминали възрастта за военна служба. И не виждам причина да не вкарат за 6 м. 19 годишните келешчета да се поразкършат в казармата. Няма да им изгубят много време, иначе го оползотворяват газейки бабички по спирките. Било загуба на време, а висенето по кафенета и молове - не е. Като са се изтрепали да учат и работят, леле мале.

29

ПАРТИЯ = МАФИЯ

преди 7 години

Държавата е фалирала и БОСТАНА се чуди как безплатно да запълни армията ! Безплатно трябва да пазим мафията, защото тя вече няма пари да плаща ! Току виж от тия войници, безплатните, ги пратили да пазят и парламента от народна обич, щото и МВР не може нещо да си намери кадри напоследък и там са мижави заплатките.

28

Боби

преди 7 години

Задължителна Казарма трябва да има за всички - повтарям всички млади хора мъже и жени или *** ако щете.През тези 6 месеца защото не са нужни повече няма да те учат да стреляш ако си ПАЦИФИСТ но тогава ще миеш съдове и ще переш мръсно бельо и ще хигиенизираш машините след като се върнат от полево обучение.Първо това обучение може да се направи в 2 - 3 последователни Ваканции последните класове на Училище - като военеизиран лагер. Второ ще се учи как да ОЦЕЛЯВАШ и само най-умните на специалност

27

кашик

преди 7 години

Въпроса за войската, като всичко в България се изопачава.Трябва да е ясно едно. Войника е професионален убиец на държавна служба. Той трябва да бъде отлично обучен, дисциплиниран, мотивиран съответно платен, технически обезпечен.Ако някой си въобразява, че казармата е превъзпитателен лагер за мамини синчета, е дълбоко заблуден.

26

Анонимен

преди 7 години

Аз например съм на 30, имам малко дете и жена студент. Издържам ги изцяло аз, имам и ипотечен кредит. Тъкмо започнах да се издигам в кариерата. Според вас правилно ли е да ходя в казарма, при положение че нито работодателя ще ме чака, нито семейството ми има на кого да разчита финансово освен на мен, нито ще мога да обслужвам кредита си, нито пък жена ми ще може да продължи обучението си. Да не говорим, че ще съм 100 пъти по-полезен на обществото работейки, вместо да се науча да държа автомат.

25

знайко

преди 7 години

До 25Между Видин и София съм, и има ли значение?А иначе си прав, брадвичка от снаражението беше.

24

до з н а й к о

преди 7 години

Ти явно си някъде от около Видин,власите казват на брадвата манара!

23

R.I.P. Bg

преди 7 години

До Петкан> Тази държава е тотално изтърбушена и не виждам как ще се оправи близките десетилетия !Няма да се оправи, а вероятно ще престане да существува.

22

з н а й к о

преди 7 години

До ПешоА аз изкарах един камион обувки на ***, бяха здрави и *** ме накара да им сеча бомбетата с манарче.И накрая вика, да източа 5л бензин от ЗИЛ-а да ги палиме!? Било заповед, викам му , забравил съм си ключа от резервоара.