28

Съвет до 19

преди 7 години

Давай по 3000лв. заплата и няма да имаш проблеми със съзнанието на работника. Гарантирано! И изпитано!

27

Анонимен

преди 7 години

Проблема ни сега е, че капитализма ни е червен, затова не вървят нещата. Опитахме и със син капитализъм, но и тогава не стана. Затова българина трябва да прояви творчество и въображение и да експериментира с кольора на капитализма - да се заложи на нещо по радикално, напромер пембян капитализъм, а защо не пепитен. Просто трябва да проявим творчество и въображени и заплатите ще станат по 4 хил евро като в Швейцария ако въведем пепитен капитализъм.

26

e

преди 7 години

Българите са маймуни, да работят за банани !

25

до 29

преди 7 години

Става въпрос само за една болница. Ако и останалите болници в страната увеличат заплатите, колкото да не задминават лекарските, може и да се закърпи положението. Мой приятел във Варна е съдов хирург-специализант и взема 1300.

24

Анонимен

преди 7 години

Кой учи за сестра две години бе.......

23

Ф.С.В

преди 7 години

до 25 --Понеже ми задаваш "умен" въпрос - ще ти кажа - "умно" )) в САЩ заплатите падат - защото от 1 г петрола е най евтиният от десетки години назад- и бензина им е евтин )))- и затова - както в БГ - когато е Гьоргьов ден - цената на агнешкото скача- -- на Великден яйцата струват два пъти повече- и когато Светът не е в криза - БГ е пак в криза- - заплатите на САЩ още от 2000 г падат - но за емигрантите и простата работа - миене на чинии- носене на кашонии т.н.- Сега дано си ме разбрал-

22

Ф.С.В

преди 7 години

До 19 -- Френд тука няма капитализъм - тук е взето всичко лошо от капитализма и е смесено с мутрокомунизъм -- Докато има такъв строй (да не си плащаш данъците печалба осигуровки на работници и заплати--да си искаш ДДС ) това е един комунизъм за капиталистите- ами да -- най страшните капиталисти са - бивши комунисти- те не спазват никакви правила- затова 2.5 мил българи избягаха- сега си работете с индианци !! Като чуя думата предприемач- освен смях друго не предизвиква в мен- смотяняк!

21

Фактите

преди 7 години

Икономиката е саморегулираща се система - когато някъде има дефицит на кадри, този дефицит се запълва чрез подобрено заплащане, социални придобивки и др. материални и нематериални стимули. Няма да останем нито без лекари, нито без сестри. Просто ще има временни кризи за регулация на сектора. Много е просто - плащаме под масата за здраве, защото това което е над масата не е правилно пресметнато или разпределено. Не достига защото се краде ... истините обикновено са прости и разбираеми.

20

Войвода

преди 7 години

Значи можело...дотук добре.Ами с младите гопода доедин мечтаещи за кариера на "Иво Андонов",тях как ще ги стимулираме???

19

777

преди 7 години

терминал 2

18

Предприемач

преди 7 години

Ах, този "алчен бизнес" и само "чорбаджии-изедници" в тая държава. Явно за 45 години съзнанието на работника е доведено до тези 2 определения за капитализма. Докато тия клишета не се избият от главите, заплатите все ще са "мизерни", а бизнесмените все ще са "чорбаджии-изедници".

17

Анонимен

преди 7 години

Майната и на България евала на Швейцрия...

16

Ф.С.В

преди 7 години

В Бг вече липсва всякакъв персонал -- единствено персонал за Народното събрание (депутати) не липсва-- там наплива е голям -- на второ място са митничари (я пак дай)- трето е палка хранилка( фарът ти не свети) и учудващо на последни места са кандидати за гвардейци пред Президенството и желаещи за Армията (лежанка и изхранване до дълбока старост)- Явно в БГ ще има парадокси липсващи в Европа и Света- ние направихме най лошият преход и сега сме пак в преход- Този път агонията на алчният бизнес)))

15

Анонимен

преди 7 години

Болницине отдавна "бръснат на сухо" пациентите без избор . Крайно време е част от тези огромни парични суми да влизат и в джобовете на нисшия медицински персонал. В противен случай някои заслужено презабогатели къдърни лекари ще трябва да правят клизми и са сменят ***.Като цяло нищо особено несе е случило - пазар. Търсене и предлагане.

14

москов

преди 7 години

майната й на българия и българите

13

Анонимен

преди 7 години

Не вервам по няколко причини:1. Връзки 2. Злоба и завист.

12

Ф.С.В

преди 7 години

Съвсем нормално се развиват нещата в БГ - Бизнесът над 10 г постоянно крещи да не се увеличава мин заплата- понеже били пред фалит - а после се оказва че за едно лято искат по 10 -20 мил печалби -Сега след пълното замразяване и десетилетие назад най малки и смешни заплати- сега няма кадри ??))- И сега всеки бизнесмен се спасява поединично- почва да вдига заплати с голямо мрънкане - НО чак сега Алчният бизнес почва да разбира че без работници -бизнес няма- това е желязното правило в Света !!

11

Здр.работник

преди 7 години

Има скоба тук-сестри за Опер.блок и Реанимация.Значи не всички са под общ знаменател.Винаги е бил по-платен труда на сестрите в споменатите звена.Не може опер.сестра и сестрата в кожна клиника да взимат равни заплати.

10

Анонимен

преди 7 години

Aааа, значи можело. Само дето е малко късно.Така е във всеки сектор в България.

9

ььььььь

преди 7 години

ЗНАЧИ ВСЕКИ БЪЛГАРИН ПРЕДПОЧИТА ДА БЪДЕ ПАЗЕН ОТ НЕМСКИ ПОЛИЦАИ И ВОЕННИ ЗАЩОТО БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИЦАИ СА БИВШИ ЗАТВОРНИЦИ ВИЖ ИСТОРИЯТА КОЛКОТО ДО БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ КОИТО СА СПАСИЛИ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЖИВОТИ ПРОДЪЛЖИ