34

до 54

преди 8 години

заради отрицателният имидж и по психологически причини...вижте например човека как се е шашнал само от името Ф.,това не е законнообусновано

33

Плавник

преди 8 години

До Анонимен 43. Как се различава радиацията от Фукушима от радиацията на всяка друга ЯЕЦ по света?

32

странна логика

преди 8 години

"Всеки разумен човек, който консумира редовно риба, би избягвал риба уловена в зони 61 и 67..................................."Ти чете ли как миналият месец морето изхвърли на англииският бряг бутилка, пусната само преди година и половина в морето/нашето/ на Лозенец? Босфори, дарданели,гибралтари,ламанши и т.н.Чаткаш ли ?

31

малиий

преди 8 години

Зоната FAO 61 започва от Беринговия проток (Русия) и завършва някъде в Южнокитайско море, към Филипините. Вижте сами на картата - fao.org/fishery/area/Area61/en

30

Георги

преди 8 години

Пълни глупости! Поредната пропаганда срещу японските хранителни продукти! Фукушима много потентна излезна, взе че облъчи целия Тих Океан! Я вземете се стегнете, радиация има на десетки километри навътре в морето от централата, ама да обхване регион няколко стотици милиони квадратни километри, ставате смешни!Да се направи тест на рибата, като се притеснява читателят, и ако излезне отрицателен, читателят да си плати! И да се напише нова статия какъв е бил резултата, не да ми млъкнете като мишлета

29

УЧИТЕЛЯ

преди 8 години

А човека жив ли е още? Или вече е умрял от радиоактивното заразяване?

28

МРАВКА

преди 8 години

ВИЕ ОТ ТОЗИ САИТ СЕ ОПИТВАТЕ ДА СЕ ИЗДИГНЕТЕ В ОЧИТЕ НА СЛЕПИТЕ.ЩЕЛИ ДА СЕ ОПБАДЯТ ЗА КОНТРОЛ?КАКЪВ КОНТРОЛ ТЪРСИТЕ КАТО ДОБРЕ ЗНАЕТЕ ЧЕ ТОИ НЕ СЪЩЕСТВУВА НА ПРАКТИКА?В БЪЛГАРИЯ СЕ ВНИСА ВСИЧКО КОЕТО НЕ СЕ ВНИСА В ДРУГИТЕ СТРАНИ,ТОВА Е ИСТИНАТА И ТЯ НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ ДОКАТО НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА СА ПРЕСТЪПНИЦИ,НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И АГЕНТИ НА С.А.Щ. КАТО МИТОВ И ПЛЕВНЯТА.

27

Кузма Кузмич

преди 8 години

До ух мамаПапкай, маминото и се не бой-най-много да светнеш като електрическа крушка...

26

ух мама

преди 8 години

И ако тая "сензация" се окаже къорфишек, Метро ще ви съди от тук до Фукушима и обратно.

25

Анонимен

преди 8 години

Хаха, зоната била голяма. Абе тъпири, откриха радиация от фукушима в калифорнийска риба.Вие елементарна физика не знаете ли? Ония *** изляха стотици хиляди тонове радиоактивна вода в окена, вие - голяма била зоната, тя е голяма, ама мозъците ви явно са малки.

24

Анонимен

преди 8 години

Всеки разумен човек, който консумира редовно риба, би избягвал риба уловена в зони 61 и 67. Всичко друго е алчност на търговци и платена дезиноформация. Няма кой да ви гарантира, че риба от тези зони е чиста.

23

Гешо

преди 8 години

Защо на пакета не ПИШЕ от къде е, и всеки за себе си да реши дали да яде или не, а не да се крият зад кодове . А да не забравяме "това е България" , всеки си прави каквото си иска и ние се съгласяваме с него.

22

Анонимен

преди 8 години

ФАО 61 беше една от малкото останали зони, откъдето можеше да се яде дива сьомга. Тия *** я *** и нея, читава риба остана да се яде вече само от развъдници. И то такива в Норвегия и България. Всичко друго не е ясно какво има в него. Е, има и зони около Южна Америка, но оттам идва много скъпо, в Атлантика пък дива риба почти не е останала или е силно замърсена със живак. Поне в България почнаха да развъждат хубава пъстърва.

21

Анонимен

преди 8 години

Абе зона 61 е много голяма, вярно е, но и замърсяването от Фукушима не е само около брега на централата, може да разгледате карти. Сега, дали тази риба е замърсена с радиация, това е трудно да се каже без анализ, и да е, едва ли е висок, тежките елементи се натрупват нагоре в хранителната верига, така че най-опасни са хищните риби. От 1-2 бурканчета нищо няма да му стане на човек, ама все пак трябва да се има 1 наум като се яде риба от този регион, защото имаше данни, че има и замърсена риба.

20

браво днес бг

преди 8 години

Георги Пейчев трябва да се съди за масово убийство.

19

Анонимен

преди 8 години

Фокушима или не , опаковката е тотално подвеждаща , 50 000лв глоба!

18

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен Защо да не е по-евтина, ако уловът е в пъти по-голям, примерно?

17

mda

преди 8 години

Аз продължавам да се взирам в картата която е тази зона на улова и не мога още да разбера как точно решихте да каже някой Фукушима?! може би рибата е плувала във тежката вода на реактора ли що ли?!

16

Анонимен

преди 8 години

Стига защитници на мошеници! Как ще обясните факта, че риба дошла от другия край на света, ще е по-евтина от гръцката, която е на 300 км от тук?

15

Рибар

преди 8 години

споко, бе, сигурно е хваната преди земетресението.